Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем със Самурая

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем със Самурая

Здравейте Самурая ми е 88г.и е 1.3 карбуратор.Както си го карах и се появи един шум някаде междускоростната и предна дясна гума.Получава се като натупване или като разбалансиран кардан.Отидох на сервиз в Монтана и се установи че задното ми каре е за смяна ,и го смениха.Накарах ги да проверят всичко и да гресират джипа,всичко беше наред.Карам го вече два денаи пак си се чува този шум,почти на спиранес около 20 километра в час.И при изключе лост на скоростната кутия също го чувам.Ако някои е патил от същата болежка моля да пише,или даите съвет.Много ще съм ви благодарен

До: проблем със Самурая

Първи признак за разбалансиран кардан ще са вибрации.
    Такъв тупкащ звук както го описваш или както аз го разбрах се получава при износен лагер на полуоска.Но до сега съм го забелязвал само на задни полуоски.При предните звука е по различен и се влияе силно от завоите. Но и задните променят звука в завой. Така че на първо време вдигни всяко колело и го разклати с 2 ръце за да усетиш има ли луфт в лагерите.
    От мен толкова

Коментар

Кардана между скоростите и раздатката проверихте ли ?
      Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
      New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Да всичко сме проверили няма за какво да се закачим.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
          Да всичко сме проверили няма за какво да се закачим.
          A предницата тресе ли ? Аз имах един проблем с един Самурай /тресеше и се чуваше тупкане/ и накрая се оказа от гумите .

Коментар

Провери, лагерите на главините. Те се разбиват много бързо, но се разбират много лесно, ако са заминали. Може да е лагера на полуоската. Включи на 4х4, свий волана до край на ляво и тръгни, ако почне да трака, отисъл си е лагера на лявата полуоската. после обратно с дясната. Но обикновенно сигурно е каре на кардан. Ако има съвсем малък луфт, на място не можеш да го разбереш. Само в движение.

Коментар

Включих 4x4 и шумът спря,на ляво и на дясно няма никакъв проблем.Нямам на представа какво е но е фанк.развалих предните главини и всичко е ок разпробих и сложих дори гресьорки за да мога по лесно да слагам грес.

Коментар

Колега с какви хъбове си . Да не са автоматични и да не е изключил или (счупил).
                [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Със автоматични съм и ми се стръва че там има някакъв проблем.Но немога да разбера може ли да е от лагер на полуоска.ако е хъб как да го разбера.Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
                    Със автоматични съм и ми се стръва че там има някакъв проблем.Но немога да разбера може ли да е от лагер на полуоска.ако е хъб как да го разбера.Благодаря.
                    Направи една снимка на тия автоматични хъбове

Коментар

Ето
                      Прикачени файлове

Коментар

Не са автоматични хъбове а постояно зацепени муфи
                        Проблеми със тях ще имаш само когато са изронили шлиците (но тогава шума ще е друг) все пак провери и тях

Коментар

Аз ги развалях до карето всичко е ок.Като влкюча 4x4 шумът изчезва на бавни,дори и на бързи.Затова си помислих да не би да е счупен лагер на полуоска към ракава,чак там не съм стигал мисля че трябва да имаи семеринг.

Коментар

Намерих проблема всичко било от изкривен ресйор не е за вярване ,но е така.Понеже моите са от Трабант и съм сменил люлките с по-дълги се е получилолеко усукване.Смених тампоните с нови наместих ресйора и всичко стана както преди.Немога да повярвам такова малко изместване ,какъв шум правеше,и какво ли не си мислех.Благодаря ви за мненията и съветите
                            Прикачени файлове

Коментар

Тези трабантови ресори няма да изкарат много дълго в друга тема казах ушите на основни лист на трабанта са слаби не е добра тази модификация трабантовите са подходящи за подложни листи,а пък в комплект с по дългите люлки,но ти си знаеш.А и тази лебедчица тип макара за въдица предполагам не експлоатираш Самурая сериозно във офоруд условия защото на подобна лебедка аз никога не бих разчитал.
                              Последно редактирано от Дявол Коледа; 09-12-09, 22:47.
                              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                              тел.088четири 9едно9 4нула4
                              -------------------------------------------------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X