Здравейте! От доста време участвам във форума и факта че карам( от скоро и доста разбита джипка) досаждам често с различни въпроси но сега ме интересува нещо което не е толкова специализирано за джипове а именно факта че както знаете сайдкика е предназначена за американския пазар и това е причина за спецификата на паленето....то става само с натиснат съединител някой има ли идея каде е разковничето,защото към част от реставрирането мисля да включа и паленето да става от дистанционно!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мога ли да излъжа моя sidekick да пали без съединител ???
Свий
X
-
Ами вземи и намери включвателя на педала и го свържи с един байпас и готово...Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
-
огледай се около педала на съединителя, трябва да има малък превключвател, подобен на стоп-машинката на спирачния педал. останалото го знаеш.Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAXТова за съединителя и аз си го мислех да го махна на черокито ама се отказах защото авто пилота няма да работи. така си мисля ,не сам го пробал. А може и нещо друго да да даде грешка трябва да го имаш предвд
Аз имам Гранд Чероки и това беше първото нещо което махнах. Няма абсолютно никакви проблеми с останалите системи.Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Първоначално публикуван от bojitchПървоначално публикуван от superMAXТова за съединителя и аз си го мислех да го махна на черокито ама се отказах защото авто пилота няма да работи. така си мисля ,не сам го пробал. А може и нещо друго да да даде грешка трябва да го имаш предвд
Аз имам Гранд Чероки и това беше първото нещо което махнах. Няма абсолютно никакви проблеми с останалите системи.
На бензиновите автоматици се пали само в положение Р на селектора за скоростите.Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.
Коментар
-
До: Мога ли да излъжа моя sidekick да пали без съединител ???
Първоначално публикуван от kokosuz Преглед на мнениеЗдравейте! От доста време участвам във форума и факта че карам( от скоро и доста разбита джипка) досаждам често с различни въпроси но сега ме интересува нещо което не е толкова специализирано за джипове а именно факта че както знаете сайдкика е предназначена за американския пазар и това е причина за спецификата на паленето....то става само с натиснат съединител някой има ли идея каде е разковничето,защото към част от реставрирането мисля да включа и паленето да става от дистанционно!!
Имам GMC Traker със същият проблем - въпросното бутонче се намира над съединителя - на смия педал е направена планка, която като се натисне педала - натиска бутончето! Като легнеш при педалите ще се убедиш в това!При мен имаше букса с проводниците на около 10 см. от самото бутонче - шунтираш бутончето оттам и си готов!
Коментар
-
Не е хубаво да лъже човек
Добре де, толкова ли пък Ви е неудобно да палите с натиснат съединител?
Само питам.
Аз съм си свикнал винаги да паля така, а пък никога не съм карал US автомобил. Мисля, че при палене с натиснат съединител улесняваш и удължаваш работата на стартера и акумулатора, особенно в по-студени дни.
Случвало ми се е в много студени сутрини, при някои коли, двигателя дори да загасне ако веднага след като съм запалил отпусна съединителя. (... е маслото сигурно е било W90).... to be continued
Коментар
-
До: Мога ли да излъжа моя sidekick да пали без съединител ???
И аз карам тракер и съм доволен, че пали така. Първо, както е писал колегата по-горе при палене облекчаваш стартера и второ понякога се случва да запалиш докато си на скорост - със всичките последствия от това...
Та се питам защо пък ти е припряло да го шунтираш. То си е измислено с целДа се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар