Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HELP! Гео Тракер - високи обороти при старт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: HELP! Гео Тракер - високи обороти при старт

Първоначално публикуван от митко
    не казваш коя година е колата, предполагам преди '95 и EOBD протокола не те хваща за съжаление. за преди '95 мога да ти препоръчам Румбата( Димата -куадра може да те напъти), за след '95 гледам че доста колеги имат скенери така че няма да е проблем.
    Да не би Румбата да е Румен Арсов - в Горна Баня му е сервиза?
    Да се ядосваш, значи да наказваш себе си за грешките на другите.

Коментар

това е май от едно стъпковидно моторче - аз имах подобен проблем - и ако щеш вярвай - се оправи така: като запалиш - му правиш един кик-даун и той се пада след това на нормалните 1500 оборота. Дано това да ти реши проблема.

Коментар

Благодаря на всички.Забравих да кажа,че ако времето е по-меко,вдига мак./1800-2000/и ги държи за по кратко време.

Коментар

[quote="kinex"]
          Първоначално публикуван от kokosuz
          Преебах НЕ - прецаках
          извинявам се за езика

Може ли да попитам каква може да е най-сериозната причина за високите обороти

Коментар

Първоначално публикуван от kokosuz
            Може ли да попитам каква може да е най-сериозната причина за високите обороти
            Причината е въздух. Принципа на обогатяването на сместа при студен пуск е увеличено подаване на гориво при едно и също количество въздух. Не знам с карбуратор, моно или пълна инжекция си, но по принцип няма значение. Нещо подпира дроселовата клапа и влиза повече въздух, който вдига оборотите. Дали е стъпково моторче или вакуум, или датчик лъже компютъра, това може да се реши само на място. Аз ти казвам принципа

Коментар

Абсолютно вярно !!!!!

Стоях и гледах ..... кой каква простотия ще му дойде на ум .....

А Тракера се чете на флаш код ..... (не ти требе нищо) ...

Митко ... само не разбрах, какъв е проблема на разните "елкони_мелкони" ..... всеки такъв уред се нарича мотортестер ... и има една много ценна функция ...... ОМ_МЕТЪР !!! ... Температурния датчик на 98% от автомобилите е NTC, което ще рече ... при ниска темп. - високо съпротивление ... и обратно ....
              За който не знае, съпротивление меря (понякога) и с един руски уред .... Ц4317 .... даже и стрелка си има ....
              и как със тъй наречения от тебе "скенер" .... щото аз му викам кодочетец ще хванеш описания проблем ...??

И нищо лошо към никой от пишещите по-горе ...... споделям ....
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™
                Абсолютно вярно !!!!!

Стоях и гледах ..... кой каква простотия ще му дойде на ум .....

А Тракера се чете на флаш код ..... (не ти требе нищо) ...

Митко ... само не разбрах, какъв е проблема на разните "елкони_мелкони" ..... всеки такъв уред се нарича мотортестер ... и има една много ценна функция ...... ОМ_МЕТЪР !!! ... Температурния датчик на 98% от автомобилите е NTC, което ще рече ... при ниска темп. - високо съпротивление ... и обратно ....
                За който не знае, съпротивление меря (понякога) и с един руски уред .... Ц4317 .... даже и стрелка си има ....
                и как със тъй наречения от тебе "скенер" .... щото аз му викам кодочетец ще хванеш описания проблем ...??

И нищо лошо към никой от пишещите по-горе ...... споделям ....
                без коментар. написах това което мисля в желанието си да помогна на човека, не очаквах някой да го определи като "простотия". аз също меря съпротивление (понякога) с един уред със стрелка. е, не е руски...
                Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод
                  Аз ти казвам принципа
                  много благодаря за мнението(както и на всички останали колеги)!!!!!!

Коментар

[quote="миткоПри палене вдига за малко 2000 и пада.
                    А с 2000 се движи със 100км/ч
                    [/quote]нали все пак говорехме за обороти на празен ход при палене? и аз се движа при 2000 със 100,

В тази връзка нормално ли е когато вдигна 100-110 вече съм над 3000 оборота(карам сузуки сайдкик 1.6).От над 700 хил.км съм минал 699 500 км с леки коли и ми е малко странно при тази скорост да се мъчи така двигателя с такива обороти(аз за това и не вдигам повече )

Коментар

Нали има оборотомер - там си пише къде е нормално и къде е вредно...Щом не влизаш в червената зона е добре. Териоса дето ми е служебен има оборотомер до 7000 оборота в бялата зона...че той на 3000 едва се е събудил...
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Съвет

Привет отново на всички!Интересува ме дали тези джипки се гресират.

Коментар

До: HELP! Гео Тракер - високи обороти при старт

Здравейте. И аз преди може би си купих Сайдкик 1.3 моно инжекция автоматични скорости и газова бутилка в багажника и при студено запалване тръгва на 1800 до 2000 оборота след което падат до 1000 . Извинявам се за това което ще кажа ( естествено нямам още много опит с нея ) но при студено време е нормално да пали на средни обороти, но за топло и меко време не мога да кажа
                          Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                          /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                            И аз преди може би си купих Сайдкик , но за топло и меко време не мога да кажа
                            Само не рабрах, купи ли го ... и ако ДА ... кога го караш, само на студено ли ???
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

на мен бръмбазъка е с ръчен смукач ,но мога да посделя малко опит с леките си автомобили-нисан примера и максима,значи примерата при палене задържа 2000 оборота за кратко след това ги нормализира,на газ около 900, максимата след поставянето на АГУ,тъй като не е с газов инжекцион,поради един куп причини които не смятам да разискваме в тази тема,при палене на бензин държеше около 3000 оборота,прехвърляйки на газ ,държеше около 2000 проблемът се оказа в стъпковия мотор,след като беше изключен проблемът се реши,вече 60000 км съм така
                              п.п. тва не го измислих сам , а в сервиза предполагам че са я качили на мотор тестер,газанализатор,компютър и каквото трябва
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888
                              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Колега проблема е в термостата, които се намира в самата моно инжекця
                                Прикачени файлове
                                Последно редактирано от CarTest™; 13-02-09, 10:23.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X