Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витарата бързо губи маслото на двигателя.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Витарата бързо губи маслото на двигателя.

Тя темата позамря, но като допълнение към всичко казано до тук нека спомена, че маслата имат и свойството да се изпаряват при експлоатационна температура, кое повече, кое по-малко.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      Тя темата позамря, но като допълнение към всичко казано до тук нека спомена, че маслата имат и свойството да се изпаряват при експлоатационна температура, кое повече, кое по-малко.
      Особено при спукан блок.
      НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Пробвай си смени само гумички на клапаните!След повече години се спичат.Аз си купих цял комплект от семеринги и гарнитури и ги подменихме/гумичките де/,мисля,че струваше 160лв комплекта.Обаче естествено гаранция няма,че ще решиш проблема,но при отваряне на мотора пак ще ги смениш!
        0887/400121 Антон Донев

Коментар

колега, и при мен е така! Ходих на някакви майстори и казаха, че е от гумичките. Взех гумички от 22лв., но се оказа, че при смяната им се налагало да се махне и главата... та трябваше да си купувам и гарнитура за главата и.... ми се видя малко сложно. Моята Витарка е 1,6 моноинжекция с 8 клапана 91г. Сега си наливам минерално масълце от 3.50 литъра и си джъткам, но някой слънчев ден ще трябва да се прави!!!
          Mitsubishi Pajero III 3.2 DID: Subaru impreza 4x4

Коментар

И аз карам с такова... долях си масло точно 1 литър беше изгорила и вече стана 1500 км някъде не го е бутнала... знам и съм чувал, че е съвсем нормално да долееш 1 литър от смяна до смяна... пък и съм чувал, че при по-агресивно каране всеки двигател почва да го бута а аз се знам, че немога да пазя и тогава обилните валежи предрасполагаха за изяви и не съм я пазил твърде може и в мен да е причината... абе трябва да се дава газ
            0884 626 333

Коментар

И на мойта и се губи масло ! 1.6, 8кл, 93г. Но забелязах че зад блока върху капака на ск к е омаслено.. не съм правил нищо, че ме няма..
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр
              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от lud ribar Преглед на мнение
                Щом гори минералното мосло,с полусинтетика ще стане още по зле.
                Ами при мен смяната на маслото с 10W40 дръстично намали харча на масло, въпреки логиката. Факта си е факт, въпреки че не мога да го обясня!
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

Каква марка е маслото което си налял ? Не е зле да отворим една тема за тея масла на витарите....
                  0884 626 333

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                    И на мойта и се губи масло ! 1.6, 8кл, 93г. Но забелязах че зад блока върху капака на ск к е омаслено.. не съм правил нищо, че ме няма..
                    Интересното е, че и при мен има такова омасляване (точно на същото място), за нивото на маслото не съм забелязал да има дразтична разлика. Преди да я подкарам винаги си преглеждам маслата и доливам ако е нужно.
                    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X