Купих си Витарката, обслужих я минах към 2000 км. и днес реших да си проверя маслото и видях, че не се вижда изобщо на щеката. Та искам да попитам някой патил от това какви гумички и какви сигменти е сминял... марка, парички .... изобщо какво му е стъпил ремонта 1.6 80 к.с. 95 г
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Витарата бързо губи маслото на двигателя.
Свий
X
-
До: Моля помогнете
Ами следя си попринцип тези неща..по земята локвички не съм виждал еин симеринг пуска .. тоя на делкото, но ме си струва че за 1500 км повече от литър неможе да е възможно. Налял съм 15W40 минерално масло, незнам просто исках да разбера цени. Благодаря все пак0884 626 333
Коментар
-
До: Моля помогнете
Не бързай с трагичните изводи
Първо се убеди че не тече от никъде. Опитай се да разбереш по косвени белези и състоянието на мотора. Пуши ли от ауспуха или капачката?
Разхода на масло е доста относително нещо.
Все пак ако е литър за 1500 км. е прекалено.
При мен разхода който съм засекъл до сега е 2л. за 7000км. Приемам че е 0.3/1000.
При спадане на количеството на маслото с около 0,5л., нивото едва се забелязва на върха на пръчката. Поне моя опит показва това.
Карам със Селениа полусинтетика 10W40. Обичам и да ползвам двигателя като спирачка
И провеката на масло и вода с тази стари коли да стане навик!
Коментар
-
До: Витарата бързо губи маслото на двигателя.
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеСмени си маслото с 10w40 и харчът най-вероятно ще намалее решително.
Коментар
-
Първоначално публикуван от upi Преглед на мнениеСмени си маслото с 10w40 и харчът най-вероятно ще намалее решително.
Коментар
-
По-добре тръгвай на диагностика да измерят какви газове излизат отзад
Сутрин когато я запалиш пуши ли ? Загледай се .Ако не пуши се загледай дали от ауспуха капе вода , провери и във водата да не би да има маснинка
Абе диагностиката най-добре ще каже .
Стискам палци да е нещо дребноЛудак
Коментар
-
колеги доста поразпитах и ми казаха да следя в антифриза дали има масло, защото имало някякви тапи по блока, и мешела антифриза с масло а маслото оставало чисто. Говорих с човек който се е сблъсквал с това. Мотора ми е добре - има сила и ми гори доста малко по това съдя че не се е олуфтил за сигменти. Пиша по постно защото съм сигурен за някои неща... ясно е че е дърта кола, до някаква степен съм и доволен, че ще направя накои ремонти, защото занапред ще съм спокоен. Та въпроса ми беше към някои който е правил това и запознат ли е със цените...0884 626 333
Коментар
-
Вадих свещите за нагар... ауспуха гледах, по принцип си личи отзад... казах и преди една симерина ми тече - на делкото, но нищо фрапиращо. Незнам гумички ли са,елипса ли е получил някои цилиндър, тези тапи ли са.. ще съм благодарен на всякакви съвети и мнения, а за маслото си карам с такова от доста време и съм много доволен, вярно от двигател до двигател разлика голяма, но мисля че не е от него.0884 626 333
Коментар
-
Ако маслото ти бяга във водата когато загрее колата ще ти надуват водните маркучи , виж за масло в антифриса и гледай дали маркучите се надуват ако е така отиваш за гарнитурка и евентуално шлайф глава
Препоръчвам ти преди това ДИАГНОСТИКА на СТЕНДЛудак
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар