Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Маншони за карета за витара .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Маншони за карета за витара .

Колеги, купих маншони, сега пък не мога да купя семеринги за раздаточната кутия за Витара 1.6 8V къса база. Трябват ми двата семеринга - така ми каза майстора. Питах къде ли не, никъде не знаят размери, не излизат по каталог. Някой знае ли размерите на тези семеринги, или дали пази старите ако е сменял по тях да проверим... Много ще се радвам ако няой помогне...

Коментар

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
      Колеги, купих маншони, сега пък не мога да купя семеринги за раздаточната кутия за Витара 1.6 8V къса база. Трябват ми двата семеринга - така ми каза майстора. Питах къде ли не, никъде не знаят размери, не излизат по каталог. Някой знае ли размерите на тези семеринги, или дали пази старите ако е сменял по тях да проверим... Много ще се радвам ако няой помогне...
      Разрови се из темите назад някаде ги имаше
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от platinium Преглед на мнение
        Размерите на семеринга са 40-54-7
        [I]Георги Дим. Попов :Самоков тел.0882567867[/I]

Коментар

Еее колега супер си, мерси много, дано са тези размери, ще ми спестиш едно разкарване до магазина без да разглабям предварително
          Поздрави!

Коментар

От: Маншони за карета за витара .

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
            Понеже ми бяха напукани маншоните на каретата след лифта вътрешните се скъсаха и реших да пробвам от тези
            http://www.duraflex-bg.com/
            според каталога им за външните и вътрешните дават номер 070 .
            За външните номер 070 пасва добре, но за вътрешните ще работи само при нелифтирана , при мен дойде къс и се намачка при вдигане с крик. След това пробвах с номер 085С , който пасна добре и при всички движения на карето стои нормално .
            Здравей, след повече от година, как се държат тези манщони?
            С какви скоби ги стягате? Виждал съм някои ги стягат със "свински опашки".

Коментар

Наистина стягането си е проблем, в дурафлекс имат едни скоби и с тях , ако ги стегнеш добре няма проблем. Като качество, изработка и цена са много добри . За външните карета се оказа, че има по-подходящ модел , който е с 4 гънки, но не си спомням номера. Тези дни ходих да си взимам маншони за кормилните шарнири и видях че нямат почти никакви маншони за карета имаше само за външните карета казаха, че ще направят след около месец.
              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Най-после им дойде реда.
                Смених ги от ляво, но преди да сменя от дясно искам да попитам, какво е положението със сглобката на дясното вътрешно каре към диференциала. В ръководствата го дават, че се напъва с отверка и се вади лесно. Интересува ме сглобявнето по обратен ред безпроблемно ли става, само с натиск на вътре?
                Между другото в Евро07 имат много хубави скоби за маншони от тези със ссамозаконтрящата се съчма. Цената им без разни отстъпки и намаления е 2,50 бройката.

Коментар

Безпроблемно е свалянето както и качването. Внимавай само със семеринга.

П.С: Имаш ЛС
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    Между другото в Евро07 имат много хубави скоби за маншони от тези със ссамозаконтрящата се съчма. Цената им без разни отстъпки и намаления е 2,50 бройката.
                    +1...само с тези скоби нямам проблем при хард изпълнения!
                    За карето-няма специфика и проблеми!Всичко си става лесно!.....все пак е Сузуки!
                    Майка Япония.......Всичко друго е компромис!

Коментар

Да, всичко е монтирано.
                      Има си и чалъм за тези скоби за да се стегнат по добре. Само с опъване не стана.Възможно е да си има специални клещи за тях. За да ги стегна добре захванах опашката задраво с чирак съвсем близо до закопчалката и след това завъртам с голяма отверка м-у чирака и автомата и така успях да стегна здраво.
                      А маншоните които сложих са 085-1. И за външните и за вътрешните карета. Мисля че стоят добре, пък ще видим.

Коментар

Повдигам темата, че и аз трябва да сменям маншони. Единият се е сцепил на 2, другите са пътници като ги гледам. Само трябва да взема диаметрите и да реша кой размер ми трябва.

Но да попитам - това ли е най-удачния вариант за маншон? Колко живот има на лифтвана витара (тия полеуретановите)? И има ли по-удачен вариант (материал с по-дълъг живот)?

Маншоните са 70лв 4те иначе в магазина. Ама са си витарските дето не са за лифтвана кола.

Коментар

С полиуретанови маншони карам и аз от есента! Впечатления за дълготрайността им нямам още, но впечатленията ми са, че като материал е по-здраво от гумените. Живота на гумените(и то от по-качествените) е около 2 до максимум 3 години.
                          Взех ги от направо от Травелинг и не мога да кажа конкретните номера. Помня само че единия модел откъм големия диаметър бяха леко хлабави, но след добро стягане няма проблем. Краси ми даде и "специален" инструмент за стягането на скобите. Без него ще е тегаво, много.
                          Прикачени файлове
                          о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Като гледам, скобите ти са от другия модел, без съчмения автомат. Трябва да се прегъват и нищо чудно че са трудни за работа. Те и другите не са лесни, но си имат начин и с подръчни инструменти, като съм написал по-горе.

Коментар

Проблема е да стегнеш, защото маншона е по-твърд. Прегъването на скобата не е проблем.
                              Тези със съчменото законтряне вярно са по-хубави, но по 2-3лв/бр за мен е скъпо.
                              Ето го инструмента:
                              Прикачени файлове
                              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Може ли някой да посочи маншони Дурафлекс, с кои номера са най-удачни за повдигната Витара.
                                А и номера на маншоните за шарнира също ще е от полза.
                                Последно редактирано от robocop; 24-07-12, 19:50.
                                на сушата и град помага

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X