Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Два въпроса от начинаещ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Два въпроса от начинаещ

Здравеите на всички съфорумци радвам се ,че Ви има и споделяте множество решения на проблеми възникващи в експлотацията на любимите ни автомобили.Имам следните два въпроса на които не намерих отговор ровеики се из форума.Колата ми е италианка взета е от Римини отдолу и от вътрешната страна на калниците няма грам ръжда но няма и никаква антикорозионна защита само и единственно боята й .Та въпроса ми е понеже идва зима с какво да я боядисам отдолу за да я предпазя от солта ,лугата и пясъка,върху оргиналната и боя.Вторият ми въпрос е свързан с смяна на гумите .Вмомента съм с 215х65х16инча , а съм капарирал и до три ,четири дни ще сложа Ласса 205х80х16 -разликата в диаметъра на гумата по калкулатор е 49мм.Интересува ме това ще се отрази ли негативно на ходовата част?Всмисъл ще се промени ли над допустимото ъгъла на карета на полооските и карданите?И ще може ли да не се правят наново разни реглажи на предници ,задници и т.н. .

До: Два въпроса от начинаещ

здравей колега,аз използвам антикор но е временно решение в смисъл за един сезон.а за гумите щом са с 49мм по-големи ще ги събереш ли?
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Здравей колега
      няма да ходиш на реглаж, слагай гуметата и на педала, не знам само да не закачват в калниците , но не мисля.
      За отдолу аз ползвам БОДИ 910 сиво на цвят, един майстор ми каза че стои по гъвкаво на колата и камъчетата които се удрят в купето не го свалят. Все пак това е мое мнение нека и другите да кажат и ти си преценяваш сам.
      Успех

Коментар

Отностно място -има достатъчно според мен,а отностно бодито-директно върху боята ли?
        Последно редактирано от Bat Kire; 22-09-09, 19:41.

Коментар

Eдин съвет от мен щом си само на боя изпарваш е добре на авто мивка цялата удоло след това вземаш шагрен на WURT мисля че три кутии ще те оправят пръскаш на всякаде да покрие добре без да го напластявате и след това върху шагрена пръскаш парафин и си готов за зимата това за мен е наи добрия вариянт на антикоризионна защита
          Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.

Коментар

Щом си само на боя,преди бодитата сложи MR.ZINK се казва,мисля че 10-15 лв е един килограм,има го в практикер,това си е 90% и повече процента цинг за студено подцинкиване,след това боди 930 с битума,и се рашаваш проблема,ако има някъде поне и малко ръжда,обработи я хубаво,за да не я запечатиш че после става зле

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Bat Kire Преглед на мнение
              Здравеите на всички съфорумци радвам се ,че Ви има и споделяте множество решения на проблеми възникващи в експлотацията на любимите ни автомобили.Имам следните два въпроса на които не намерих отговор ровеики се из форума.Колата ми е италианка взета е от Римини отдолу и от вътрешната страна на калниците няма грам ръжда но няма и никаква антикорозионна защита само и единственно боята й .Та въпроса ми е понеже идва зима с какво да я боядисам отдолу за да я предпазя от солта ,лугата и пясъка,върху оргиналната и боя.Вторият ми въпрос е свързан с смяна на гумите .Вмомента съм с 215х65х16инча , а съм капарирал и до три ,четири дни ще сложа Ласса 205х80х16 -разликата в диаметъра на гумата по калкулатор е 49мм.Интересува ме това ще се отрази ли негативно на ходовата част?Всмисъл ще се промени ли над допустимото ъгъла на карета на полооските и карданите?И ще може ли да не се правят наново разни реглажи на предници ,задници и т.н. .
              Каква марка е возилото?Гумите няма ли да са ти малко широчки за зимата?Никакъв допълнителен реглаж не е необходим.Само баланс на гумите, но ти това го знаеш.
              За боядисването отдолу, всички съвети на колегите са добри.

Коментар

Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнение
                Щом си само на боя,преди бодитата сложи MR.ZINK се казва,мисля че 10-15 лв е един килограм,има го в практикер,това си е 90% и повече процента цинг за студено подцинкиване,след това боди 930 с битума,и се рашаваш проблема,ако има някъде поне и малко ръжда,обработи я хубаво,за да не я запечатиш че после става зле

Поздрави
                Колега как го слагаш този цинк върху боята цялата боя ще се набръчка като на стара баба кожатаЦинка може да се ползва след преобраэовател на чист метал

Коментар

Витара 2.0 ТДИ 11месец 97 година не са ми широки по каталог,а и в момента съм с 215х65х16.А отностно цинка така върху боята какво студено поцинковане ще направи?Нещо не разбирам не се ли нанася на гол метал тоест почистена и обезмаслена метална повърхност?

Коментар

Вчера бях в практикер. И видях доста подходящи неща за колите ни, аз си харесах, но не съм купил още. Та ... отиваш и ти у практикера, отиваш у секцията за автомобили и просто оглеждаш внимателно рафтовете. Има едни флакони (като дезодорант), които са черни на цвят и на тях пише за защита на подкалници, прагове и шасита. Грамажа беше 500 гр. за 10 лева. Има и 1 литър за 15 лева, само че при този вариант трябва да използваш пистолет с въздух, за да пръскаш.

Относно стоките: каквото е във Варна такова трябва да е и в София

Поздрави и успех
                    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

За отдолу смятам че вече си наясно,остава да си избереш.
                      Съвета от мен е да пръснеш и от вътре вратите, а и рамката на предния капак,веждите на задните калници,вътре в праговете.Боди имат един течен восък точно за целта.Като гледам колата ти е запазена и си заслужава усилието.Иначе цената беше около 10лв.

Коментар

Първоначално публикуван от Bat Kire Преглед на мнение
                        Витара 2.0 ТДИ 11месец 97 година не са ми широки по каталог,а и в момента съм с 215х65х16.А отностно цинка така върху боята какво студено поцинковане ще направи?Нещо не разбирам не се ли нанася на гол метал тоест почистена и обезмаслена метална повърхност?
                        Да точно на гол метал се нанася цинка принципно се нанася преобразовател за ръжда и слет това се пръска цинк Но при тебе няма как да го направиш защото имаш боя като уснова и не ставаДобре е да прегледаш ако има евентуално ръждички да се триинат до чист метал и да ги намажеш с преобраэовател на WURT доста ефикасен продукт и след това шагрен и парафин гарантирам ти че ефекта ще е много добър

Коментар

Благодаря на Всички за изчерпателните мнения

Коментар

Нека и аз да кажа моето Виждал съм от доста приятели, майстори и хора с опит, купуват си спрей за вериги, за мотори с тефлон, продукта е на MOTOREX мисля. Една хубава мивка отдолу, 2-3 спрея стигат.. и след това по един прашен калдаръм минават с повечко газ да полепне хубаво. Запечатва се очудващо трайно. Правило ми е впечатление, тоя спрей от мото джанта пада единствено с много търкане и препарат... Аз лично ще направя така.
                            0884 626 333

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X