Здравеите на всички съфорумци радвам се ,че Ви има и споделяте множество решения на проблеми възникващи в експлотацията на любимите ни автомобили.Имам следните два въпроса на които не намерих отговор ровеики се из форума.Колата ми е италианка взета е от Римини отдолу и от вътрешната страна на калниците няма грам ръжда но няма и никаква антикорозионна защита само и единственно боята й .Та въпроса ми е понеже идва зима с какво да я боядисам отдолу за да я предпазя от солта ,лугата и пясъка,върху оргиналната и боя.Вторият ми въпрос е свързан с смяна на гумите .Вмомента съм с 215х65х16инча , а съм капарирал и до три ,четири дни ще сложа Ласса 205х80х16 -разликата в диаметъра на гумата по калкулатор е 49мм.Интересува ме това ще се отрази ли негативно на ходовата част?Всмисъл ще се промени ли над допустимото ъгъла на карета на полооските и карданите?И ще може ли да не се правят наново разни реглажи на предници ,задници и т.н. .
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Два въпроса от начинаещ
Свий
X
-
До: Два въпроса от начинаещ
Здравей колега
няма да ходиш на реглаж, слагай гуметата и на педала, не знам само да не закачват в калниците , но не мисля.
За отдолу аз ползвам БОДИ 910 сиво на цвят, един майстор ми каза че стои по гъвкаво на колата и камъчетата които се удрят в купето не го свалят. Все пак това е мое мнение нека и другите да кажат и ти си преценяваш сам.
Успех
Коментар
-
Eдин съвет от мен щом си само на боя изпарваш е добре на авто мивка цялата удоло след това вземаш шагрен на WURT мисля че три кутии ще те оправят пръскаш на всякаде да покрие добре без да го напластявате и след това върху шагрена пръскаш парафин и си готов за зимата това за мен е наи добрия вариянт на антикоризионна защитаТърговията е проста работа ама не е за прости Люде.
Коментар
-
Щом си само на боя,преди бодитата сложи MR.ZINK се казва,мисля че 10-15 лв е един килограм,има го в практикер,това си е 90% и повече процента цинг за студено подцинкиване,след това боди 930 с битума,и се рашаваш проблема,ако има някъде поне и малко ръжда,обработи я хубаво,за да не я запечатиш че после става зле
Поздрави
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bat Kire Преглед на мнениеЗдравеите на всички съфорумци радвам се ,че Ви има и споделяте множество решения на проблеми възникващи в експлотацията на любимите ни автомобили.Имам следните два въпроса на които не намерих отговор ровеики се из форума.Колата ми е италианка взета е от Римини отдолу и от вътрешната страна на калниците няма грам ръжда но няма и никаква антикорозионна защита само и единственно боята й .Та въпроса ми е понеже идва зима с какво да я боядисам отдолу за да я предпазя от солта ,лугата и пясъка,върху оргиналната и боя.Вторият ми въпрос е свързан с смяна на гумите .Вмомента съм с 215х65х16инча , а съм капарирал и до три ,четири дни ще сложа Ласса 205х80х16 -разликата в диаметъра на гумата по калкулатор е 49мм.Интересува ме това ще се отрази ли негативно на ходовата част?Всмисъл ще се промени ли над допустимото ъгъла на карета на полооските и карданите?И ще може ли да не се правят наново разни реглажи на предници ,задници и т.н. .
За боядисването отдолу, всички съвети на колегите са добри.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kograman Преглед на мнениеЩом си само на боя,преди бодитата сложи MR.ZINK се казва,мисля че 10-15 лв е един килограм,има го в практикер,това си е 90% и повече процента цинг за студено подцинкиване,след това боди 930 с битума,и се рашаваш проблема,ако има някъде поне и малко ръжда,обработи я хубаво,за да не я запечатиш че после става зле
Поздравицялата боя ще се набръчка като на стара баба кожата
Цинка може да се ползва след преобраэовател на чист метал
Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.
Коментар
-
Витара 2.0 ТДИ 11месец 97 година не са ми широки по каталог,а и в момента съм с 215х65х16.А отностно цинка така върху боята какво студено поцинковане ще направи?Нещо не разбирам не се ли нанася на гол метал тоест почистена и обезмаслена метална повърхност?
Коментар
-
Вчера бях в практикер. И видях доста подходящи неща за колите ни, аз си харесах, но не съм купил още. Та ... отиваш и ти у практикера, отиваш у секцията за автомобили и просто оглеждаш внимателно рафтовете. Има едни флакони (като дезодорант), които са черни на цвят и на тях пише за защита на подкалници, прагове и шасита. Грамажа беше 500 гр. за 10 лева. Има и 1 литър за 15 лева, само че при този вариант трябва да използваш пистолет с въздух, за да пръскаш.
Относно стоките: каквото е във Варна такова трябва да е и в София
Поздрави и успехСузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
/e-mail: nikolaynkl@gmail.com/
Коментар
-
За отдолу смятам че вече си наясно,остава да си избереш.
Съвета от мен е да пръснеш и от вътре вратите, а и рамката на предния капак,веждите на задните калници,вътре в праговете.Боди имат един течен восък точно за целта.Като гледам колата ти е запазена и си заслужава усилието.Иначе цената беше около 10лв.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Bat Kire Преглед на мнениеВитара 2.0 ТДИ 11месец 97 година не са ми широки по каталог,а и в момента съм с 215х65х16.А отностно цинка така върху боята какво студено поцинковане ще направи?Нещо не разбирам не се ли нанася на гол метал тоест почистена и обезмаслена метална повърхност?Но при тебе няма как да го направиш защото имаш боя като уснова и не става
Добре е да прегледаш ако има евентуално ръждички да се триинат до чист метал и да ги намажеш с преобраэовател на WURT доста ефикасен продукт и след това шагрен и парафин гарантирам ти че ефекта ще е много добър
Търговията е проста работа ама не е за прости Люде.
Коментар
-
Нека и аз да кажа моетоВиждал съм от доста приятели, майстори и хора с опит, купуват си спрей за вериги, за мотори с тефлон, продукта е на MOTOREX мисля. Една хубава мивка отдолу, 2-3 спрея стигат.. и след това по един прашен калдаръм минават с повечко газ да полепне хубаво. Запечатва се очудващо трайно. Правило ми е впечатление, тоя спрей от мото джанта пада единствено с много търкане и препарат... Аз лично ще направя така.
0884 626 333
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар