Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разлики между японската и испанската сглобка на Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Разлики между японската и испанската сглобка на Самурай

Здравейте, ще си търся втори джип и съм си навил на пръста да е Самурай. Проблемът е че в България няма никакъв избор и цените са брутални. Отсял съм две обяви с разлика от повече от 1000 евро. По-скъпият е нов внос, изглежда по-читав, 1.3 мотор, но с такси, регистрация ще стъпи на почти 1500 евра повече. Другият е от бг-то, по-евтин, по-нов, но е испанска сглобка и ако е вярна годината на производство е с дизеловия двигател на рено, тоест от последните на Сантана. Интересува ме как стои работата с частите, все пак Сантана я няма от 15 години- колко са взаимозаменяеми, мотора масов ли е и има ли части за него, скоростната кутия еднаква ли е, ако някой има такъв испанец и му е сменял съединител, лесно ли е намерил, спирачната система еднаква ли е, разлики в задвижването (не си ремонтирам сам колите, така че да ме простите, ако част въпросите ви се струват нелепи).

Дригател Рено- части съвместими от Канго , Клио. Има фланец между мотора и скиростната кутия . Скоростите стават от Японската сглобка , но приводана вилката за задействане на съеденителя трябва да се обърне от другата страна.
    Спирачната система е на фирмата Лукас . Различна спирачна помпа със серво , различни предни спирачни апарати , различни задни барабанни спирачка и жило за ръчната спирачка. За щастие всичко може да се замени от Японската зглобка
    Предните фарове са 5' инчови и трудно се намират нови ....скъпи ..нужно е рециклиране.
    Дизеловите Самураи всички имат серво усилвател на волана .
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Колегата zenit вече не влиза тук, но много съм научила от неговите теми. Освен за Джимни, има и за Самурай.
      Може и за други да е полезно.
      Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Благодаря Ви за отговорите, основното са частите и тяхното намиране, това ме интересуваше. Изчетох доста за Самурая във форума, но темите са от преди горе-долу 15 години, и единствената променлива са частите и, разбира се, колко са изгнили джиповете за тези години. Не искам да кърпя, така че ако не мога да намеря що годе читав Самурай, компромисно ще се търси Джимни.

Коментар

Първоначално публикуван от kronen Преглед на мнение
          Благодаря Ви за отговорите, основното са частите и тяхното намиране, това ме интересуваше. Изчетох доста за Самурая във форума, но темите са от преди горе-долу 15 години, и единствената променлива са частите и, разбира се, колко са изгнили джиповете за тези години. Не искам да кърпя, така че ако не мога да намеря що годе читав Самурай, компромисно ще се търси Джимни.
          А защо не Джимни? Самурай има ли някакво предимство спрямо Джимни? Според мен при Джимни, всичко е по-добро, като изключа дизайна на първото поколение, което е коригирано при при второто (дизайн, който силно напомня на Самурай). Но там цената е...

П.П.: Под Джимни разбирам наследника на Самурай за пазара извън Япония, защото доколкото знам там всичко е Джимни, общо 4 поколения, от които ние в Европа две знаем (а и те така са наречени) като Самурай.
          Последно редактирано от Двигателист; Днес, 17:22.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
          X