Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Минимално повдигане на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Минимално повдигане на Витара

Идеята ми е повдигането да не е много голямо защото голямото повдигане ще повлече големи гуми,които доста ще влошат динамиката на двигателя(сега с 215/70/15 нерегенерат е на кантар).
    ПП Става въпрос за динамиката на асвалт.За калта има бавни и там проблеми няма.
    Последно редактирано от kokoff; 12-09-09, 11:12. Причина: допълнение
    Николай Папазов

Коментар

Тогава 3 см са твоя лифт, но според мен са ти малки гумите, поне 215 75/80
      Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Niki 76 Преглед на мнение
        Тогава 3 см са твоя лифт, но според мен са ти малки гумите, поне 215 75/80
        Именно такава е идеята.Опитвам се обаче да разбера на практика как да я реализирам.
        Николай Папазов

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
          Идеята ми е повдигането да не е много голямо защото голямото повдигане ще повлече големи гуми,които доста ще влошат динамиката на двигателя(сега с 215/70/15 нерегенерат е на кантар).
          ПП Става въпрос за динамиката на асвалт.За калта има бавни и там проблеми няма.
          Сигурно визираш калта, която оставям по асфалта в града след като се върна от риболов
          В калта винаги ще имаш проблеми, но по различен начин ще ги разрешаваш. Днес около 445км отново се убедихме в това.
          Според мен най-доброто за калта, а и не само си остава лебедката.
          Ако държиш толкова на повдигане най-добре около 5см + високи и тесни гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от Лъчезар Преглед на мнение
            Сигурно визираш калта, която оставям по асфалта в града след като се върна от риболов
            В калта винаги ще имаш проблеми, но по различен начин ще ги разрешаваш. Днес около 445км отново се убедихме в това.
            Според мен най-доброто за калта, а и не само си остава лебедката.
            Ако държиш толкова на повдигане най-добре около 5см + високи и тесни гуми.
            Ей,ти като си идвал в моя район виза имаш ли?Или поне един тел.да беше завъртял да те разходя по-добре около и в блатото.
            Чавдар Владимиров
            0887/912075
            Ленд Ровър Диско 1
            Самуад в проект

Коментар

Без майтап, наистина мислехме да ти звъним, но нямаше обхват. Пък и за два часа се справихме с помоща на Кия, която открихме 200м надолу по течението и въже на 800м нагоре по течението. Бяхме с колега от форума и неговата витарка, моята си почиваше в Русе. Кой ти е очаквал такива коловози пълни с вода.
              Уж за малко и само на блесна, ама се утече. За другия път ще се приготвим и без каса бира за никъде.

Коментар

Докъде стигнаха нещата с "минималното" повдигане?
                Следя темата, че и аз съм поел по този път. Приготвям подложки за предните пружини и амортисьори - 3 см. Чудя се за отзад. Вартбурговите пружини няма ли да вдигнат много задницата /дълга база/? Пружини от МБ 124 как ще бъдат?
                Задни амортисьори - маслени/газови: Омега Б седан; Астра; МБ 190?
                Доста е писано по темите, чак объркващо много информация. Дайте малко да систематизираме - размери, марки, цени, нужда от преправяне, неуспехи.
                Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                  Докъде стигнаха нещата с "минималното" повдигане?
                  Следя темата, че и аз съм поел по този път. Приготвям подложки за предните пружини и амортисьори - 3 см. Чудя се за отзад. Вартбурговите пружини няма ли да вдигнат много задницата /дълга база/? Пружини от МБ 124 как ще бъдат?
                  Доста е писано по темите, чак объркващо много информация. Дайте малко да систематизираме - размери, марки, цени, нужда от преправяне, неуспехи.
                  Поздрави.
                  Режеш варбурговите пружини.
                  Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
                    А не бе, пробвай с минимален, после ще минеш на среден и накрая ще дойдеш на наща ... аз поне така направих с предната си джипка Само се чудя що пиша ми не ви гледам сеира
                    Каквото и да си пишем с минимално повдигане нищо не става аз колкото и да я дигам се ми е ниска
                    Николай Георгиев 0+
                    тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
                      Приготвям подложки за предните пружини и амортисьори - 3 см. Чудя се за отзад. Вартбурговите пружини няма ли да вдигнат много задницата /дълга база/? Пружини от МБ 124 как ще бъдат?
                      Според мен няма да е необходимо да режеш Вартбурговите пружини за дългата база,а и не е оправдано при положение че се намират все по-трудно.
                      При мен(къса база) предните подложки са 35мм и с вартбургови пружини отзад стои една идея по-висока, но така ми харесва. Още повече, че обикновенно пътувам натоварен.

Коментар

Днес отивам в Евро07 да купувам амортисьори за Астра - маслени. Гледам в каталога им три марки - ITN, SUPRA, COFAP. Цените им са близки. Кои да предпочета?
                        Подложките за предните пружини са готови, тези за амортисьорите ще бъдат направени от някаква здрава пластмаса, по чертежа на Славин, но 3,5 см. Дано да държат. Нещо не ми е много ясно захващането на последните - със шпилка?

Коментар

Днес установих, че маслени амортисьори Оптимал са по-къси от газови стандартни за Витара, същата марка. След голямо чудене в магазина не взех нищо. Давайте идеи за амортисьори, малко по-дълги от оригиналните.
                          Поздрави.

Коментар

Аз сложих газови на "Оптимал",за Астра,Вектра и т.н.(еднакви са) и съм мнооого доволен.Колата стана по-стабилна,возията отзад лееко се втвърди(аз това търсих),ходовете са големи,Газта е под доста голямо налягане и има повдигане на задницата с около 1см.Като недостатък-пружината се отлепя при максимални ходове с оригиналните пружини.Виж тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=329
                            Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
                              Аз сложих газови на "Оптимал",за Астра,Вектра и т.н.(еднакви са) и съм мнооого доволен.Колата стана по-стабилна,возията отзад лееко се втвърди(аз това търсих),ходовете са големи,Газта е под доста голямо налягане и има повдигане на задницата с около 1см.Като недостатък-пружината се отлепя при максимални ходове с оригиналните пружини.Виж тук: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...&postcount=329
                              Не ми позволиха в магазина да сравня амортисьорите в разгънато положение. За марката Оптимал отзивите по опелските форуми са недобри, това беше допълнителна причина да се въздържа. Не искам и допълнително "втвърдяване". Сега питанката е: Пружини от Вартбург + маслени амортисьори от Омега седан?

Коментар

Нова идея за амортисьор - от Вектра 4х4.
                                Някой пробвал ли е, как е като дължина и пасва ли лесно?
                                Марката е Каяба, цена около 80 лв.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X