Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обръщане дирекция на Витара от дясна на лява!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Обръщане дирекция на Витара от дясна на лява!

Според мен ще бъде една много полезна тема.
    Случайно да си забелязъл някъде отвор,през който да се пъхне мишка. Явно много и е допаднала моята джипката/надявам се да е само една, но ще видим/. За утре съм нагласил капани.

Коментар

Най-сетне, същинското обръщане започна, днес разколачих дясното купе и махнах вътрешните планки, има снимки, незнам колко са подробни, но ще свършат работа, ясно се вижда че планките за кормилният прът са различни и със сигурност трябва да се вземе от ляв донор, относно планката за климатика няма значение

първо махате капачките на колонките...ако има вътре такива

две видии отгоре и две отдолу

буксата на жилото на километража, със щипка е

три болта държат таблото отгоре, под предното стъкло

панелите се махат лесно, на ръка

под панела на парното още два болта го държат

буксите са на щипки и се разкачат след като отделите таблото

парното не става

вътре в купето болта , който държи чистачката

капачката за вадене на чистачките, те няма нужда да се сменят, само се завърта рамото и правиш отвор...естествено

разлика в кечетата, не че е задължително

разликата в планките, на преден план тази от лявата дирекция

Коментар

Имам питане за радиатора на парното, идентичен ли е на дясна и лява дирекция ?
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
          Имам питане за радиатора на парното, идентичен ли е на дясна и лява дирекция ?
          Самото радиаторче е идентично, но тръбичките, които излизат от него са в друга посока и трябва малко ТНТМ за да се вкарат в пътя.
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Когато обърнах моята дори не знаех, че има такъв форум, в който се споделят такива неща. Сега знам и за всичко каквото направя пускам чертежи. Благодаря на колегата trent за начина на поднасяне на информацията. По-добре е от сервизните мануали и наистина много колеги ще имат полза от това.

Коментар

Колега здравей. Първо браво за чудесната тема и второ да те питам намират ли ти се здрави уплътнения за двете странични врати и за задната и разбира се колко искаш за тях? Ако можеш пиши ми лс или ако не и-мейл: n_nikol4ev@abv.bg

Поздрави
              Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
              /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Днес нагласих доста неща, утре ще шия с ЦО-то, та накратко снимки и един въпрос, някой има ли представа как се мести контактният ключ от кормилният прът?

Жилата са различни и трите: газ, съединител и километраж, по-дълги са на лявата дирекция, кормилната рейка засега ми изглежда идентична, трябва само да я завъртя, утре ще разбера със сигурност...надявам се?!

отвора за парното, затваря се с планка

като преди това се разпробива, тъй като пречи планката на рамото чистачката

от другата страна се прави отвор

ето двете планки:

Коментар

За контактния ключ не се сещам. Аз го преместих с кормилната конзола. Нямаш кормилна рейка, а секторна кутия и не става от дясна на лява. Иначе паразитния хебел се обръща само.

Коментар

Ето и резултат от днешният ден,не е много, но е важен

Коментар

Колеги, помагайте-трябва ми секторна кутия за хидравликата за кола с лява дирекция?

Коментар

Започнах да сглобявам дано всичко е наред и до два дена ще свърша, утре ще кача снимки, че съм капнал?

Коментар

Колега , ако ти остане едно по-късо жило за съединителя от дясната витара пиши колко пари му искаш .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Резултате от двата дена, помотах се с разни глупости, ама като сглобяваш е така, имах проблем с парното, оказа се че на английската инсталация е с разменени крачетата към нагревателя и вентилатора не работеше!

С ел. инсталацията се сборих по следният начин, не я удължавах , а максимално прибрах единиат край към коша, да мога да го приближа към лявата страна, разпилях я цялата, тоест махнах ПВЦ лентата и я подредих наново, общо удължих само 6 кабела, датчика на сервото, перката на парното и датчика на педала за стоповете, сега сглобявам, утре се мвестя към коша!?

изтегляне в левият край на инсталацията

цялостно изтегляне наляво на инсталацията в купето

буксите които, свързват двата края на ел. инсталацията, двете големи в синьо и бяло

двте букси към контактният ключ и конзола чистачки и фарове

новот място на бушониерата, в дясно на краката на пасажера

двете букси вътре след поставяне на таблото

двте към фаровете и конт. ключ

Коментар

Здравей колега, много неща си направил. Въпроса ми е ,стана ли същата кор. рейка или не си я пробвал още? Успех и занапред.

Коментар

Днес завърших витарата, но снимки утре, нямам сили, та относно рейката, не стана тъй като секторната кутия не пасва, огледална е, затова си сложих старата от предната витара-донор, но тя пък няма хидравлика, затова все още търся? Относно колегата със жилото, цената е 30лева, 0887941416 Трифон, до скоро

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X