Здравейте, в началото на май взех grand vitara xl-7, 2005г.. Още при огледа забелязах наченките на лека корозия по шасито, но това беше един от малкото автомобили, чието шаси не беше мазано с шагрен и като цяло изглеждаше в добра кондиция по отношение на двигател, салон и външен вид. Колата излезе читава, като след пълно обслужване, включително нов комплект вериги, гуми и газова ми стъпи на 18 хиляди. От бюджета, който си заделих, ми останаха 2 хиляди и се замислям за антикорозионна обработка на джипа преди зимата. Правил съм такава сам на друг мой автомобил, която излезе сполучлива горе-долу, но не искам да минавам отново през това, тъй като без сгоди си е къртовски труд. Има фирми, които извършват тази услуга и се интересувам от тях. Моля за мнение, относно това дали услугата си заслужава, с оглед на солената й цената, и като цяло нека да се изкаже някой колега, който е ползвал такава фирма, а ако е останал доволен, на лично да ми прати координати на сервиза, който е ползвал.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Антикорозионна обработка на grand vitara xl-7
Свий
X
-
За неща като Fertan времето е чудесно. Спокойно може да се чокара няколко седмициомазана с Fertan, докато се оправи времето. Тогава, след юиене и изсушаване, 3те вида вакси в рамките на максимум 2 дни, и мещата заспиват. Моите все ги правя по това време. Трябват 3-4 хубави поредни дни, 2 за съхнене след обилно измиване и 1 или 2 за нанасяне.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
МНОГО ТИ ЗДРАВЕ!!! Фертанът (ръждопреобразувателят!!!) е на водна основа и точно при влажно време работи по-добре и по-дълго и по-надълбоко. Чак за ваксите трябва да е сухо, Затова съм и написал "Тогава, след миене и изсушаване....".
Ваксите се нанасят и при 10 градуса чудесно. Само се чака малко повече да стегнат, освен че и за последния слой е желателно при ниски температури да се загрее бутилката. Аз ги варях в тенджера с вода.
И на двете ми возила част от ваксите са нанасяни при температури под 15 градуса, даже под 10. Просто го правех след работа, септември-октомври, и замръквах до 1-2 през нощта. Да, специално за ваксите е и по-причтно и по-лесно да се работи на топло, но за Fertan-а е точно обратното. Оптималните температури са между 10 и 20 градуса. От там нагоре фертанът съхне бързо, а надолу работи бавно. Но с наквасена с Fertan кола може да се кара неограничено време, чакайки 2 поредни топли дни за измиване, изсушаване и нанасяне на ваксите.Последно редактирано от sparkybg; 16-09-24, 13:04.
-
Благодаря за здравето. Ръждопреобразувателя, който се нанася на мокро, е едва от началните слоеве, далеч не първия и много далеч от финалните. В случай, че се търси максимален ефект влажното време е неподходящо за нанасяне на последващите покрития.
-
Преди останалите слоеве ръждопреобразувателя така или иначе трябва да се измие, след което колата трябва да съхне поне 2 дни. Дали ще го наквасиш на мокро време, ще поседи ден-два и после ще го караш докато дойде хубаво време няма никакво отношение към ваксите. Днес може да го напръска, в четвъртък да го измие и в неделя да си нанася ваксите на достатъчно топло и сухо време. Може да го направи и следващия месец по това време. Намират се достатъчно топли и сухи дни и дори в ноември понякога.
Това е завършено ден-два преди поста (който от 30 октомври 2022):
https://offroad-bulgaria.com/forum/%...22#post6897167
Квасих го няколко пъти с Fertan преди ваксите. После е мито на подемник. Точно 2 дни го карах след тоеа, изсъхна, единия ден се разправях с разглобяване на брони, прагове и прочие полюции, нанесох ML-а и по-голямата част от 4941, на другия ден пръснах където трябва да се повтори, качих броните и праговете и се прибрах с него. Ако трябва да се търка и боядисва някъде трябв още ден (бях свършил по-рано тая работа. Никъде не беше останала влага. Не е мръднало все още. Ще му направя една инспекция преди зимата, но освен да обновя около гумите ако има нужда, на останалите места категорично няма нужда.Последно редактирано от sparkybg; 16-09-24, 19:42.
-
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеЗа неща като Fertan времето е чудесно. Спокойно може да се чокара няколко седмициомазана с Fertan, докато се оправи времето. Тогава, след юиене и изсушаване, 3те вида вакси в рамките на максимум 2 дни, и мещата заспиват. Моите все ги правя по това време. Трябват 3-4 хубави поредни дни, 2 за съхнене след обилно измиване и 1 или 2 за нанасяне.
Защото се загледах и имат доста неща. Т.е. объркан съм какво от всичките би свършило смислена работа.
Ръждопреобразовател?
Премахва ръжда?
Прозрачна дълговременна корозионна защита / лак?
Някаква примерна вакса за защита?
Някаква защита против ръжда и корозия - лак / спрей?
Защитна вакса пак някаква разновидност?
Спрете Земята, искам да сляза!
Коментар
-
Има мнооооого писано по въпроса. Няма да го пиша 3-ти път. Поразтършувай се - от 2019 до сега съм го правил 2 пъти и всичко е описано подробно.
За първия продукт става дума. След него се нанасят няколко вакси на Dinitrol, в зависимост от това къде точно се обработва.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
- 1 like
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар