Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАРА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАТРА?

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
    Ако говорите за една синя витара тя не е с двигател на голф а оригиналния и само че турбо
    Дизеловата Витара на Йосиф е Бяла.
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Говорим за витарата от софия
      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

ХОРА!!!!!!
        Искам да си направя витарката да може да се ''ГМУРКА''за това искам да сложа дизелов мотор, бензиновия определено не мога да го защитя!!!
        0878 943913

Коментар

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
          ХОРА!!!!!!
          Искам да си направя витарката да може да се ''ГМУРКА''за това искам да сложа дизелов мотор, бензиновия определено не мога да го защитя!!!
          Да направиш бензиновия двигател водоустойчив е по-лесната задача, определено. Я кажи колко искаш да се гмурка? До пода? До уши? До тавана? Над тавана?

Не съм убеден и че двигателят е главният проблем.
          Мислил ли си как да избегнеш излишната плавучест, влизането на вода в трансмисията, фаровете, спирачната помпа, сервоусилвателя, цилиндрите на съединителя, клетките на акумулатора, картера на двигателя? Шнорхел за ауспуха предвидил ли си? Споменавам само детайлите, за които се сещам веднага и заради които може да се прибираш с платформа или линейка.

Дизелов двигател с удобни характеристики със сигурност ще намериш. На някои коли дизел/бензин скоростната кутия не се различава, на други разликата е само там, раздатка и диференциали са еднакви.

Влизането на малко вода с въздуха в дизелов двигател го убива лесно и зрелищно, бензиновите в това отношение са малко по-добри.

Ако се разтърсиш, ще намериш из интернета (и тук) едни диви руснаци, които бяха потопили Нива (бензинова) във вода с 1м над покрива, дишаха с водолазна екипировка. Прочети малко там.

Коментар

Питай Иван Попов,той навремето имаше една която плуваше.

Коментар

До: дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАРА?

колега като ти трябва нещо за гмуркане си купи подводница
              ШЕГИЧКА.....

междо другото дозела няма да влезе по на дълбоко от бензиновия джип, така че влизш в сериозно приключение заради едното гмуркане.
              НО колата си е твоя можеш да си я правиш квото искаш, успех...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                .....влизането на вода в трансмисията, фаровете, спирачната помпа, сервоусилвателя, цилиндрите на съединителя, клетките на акумулатора, картера на двигателя? Шнорхел за ауспуха предвидил ли си? Споменавам само детайлите, за които се сещам веднага и заради които може да се прибираш с платформа или линейка.

.
                Ясене ти ме уби При нормално работещи клапанчета вода нито в дифовете нито в соростната влиза.Ако ли не -маркучите на високо.Във всички други с изкл.на фаровете вода не влиза.За двигателя шнорхела си е стандартно решение.Обаче имам един въпрос:За чий ти е шнорхел на ауспуха?!?
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                  Ясене ти ме уби При нормално работещи клапанчета вода нито в дифовете нито в соростната влиза.Ако ли не -маркучите на високо.Във всички други с изкл.на фаровете вода не влиза.За двигателя шнорхела си е стандартно решение.Обаче имам един въпрос:За чий ти е шнорхел на ауспуха?!?
                  Не съм те убил - жив си. Да беше човекът казал за преминаване на бродове - да го разбереш, ама той иска да се гмурка. При това положение клапанчетата вече не помагат, а маркучите трябва да влязат в шнорхела. На всички други места - въпрос на случай да влезе вода. Шнорхелът на ауспуха е обсъждан тъдява, общо взето има две функции - да предпази екипажа от отровни газове изпод купето и да предпази изпускателната уредба от влизане на вода при евентуално изгасване.

Човекът е почнал от двигателя, което идва да каже, че още в бродовете не се оправя, а за гмуркане,...

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...p?t=582&page=7
                    Пост 138
                    Белята на тоя потоп е пробвал Витара.
                    Може да обмените опит.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Не съм те убил - жив си. Да беше човекът казал за преминаване на бродове - да го разбереш, ама той иска да се гмурка. При това положение клапанчетата вече не помагат, а маркучите трябва да влязат в шнорхела. На всички други места - въпрос на случай да влезе вода. Шнорхелът на ауспуха е обсъждан тъдява, общо взето има две функции - да предпази екипажа от отровни газове изпод купето и да предпази изпускателната уредба от влизане на вода при евентуално изгасване.

Човекът е почнал от двигателя, което идва да каже, че още в бродовете не се оправя, а за гмуркане,...
                      При N броя удавянета,докато Самураят беше с неговите си мостове,ск.и раздатка,никога не е влизала вода в тези агрегати.Всички с оригиналните клапички.Просто когато се присетех ги раздвижвах.Не много често Имал съм няколко часов престой с потопен до предното стъкло джип.А ако добре потопен изгасне пиши го бегал и викай въртолета.
                      Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                      Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                      В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Ето едно клипче за подводница.
                        www.metacafe.com/watch/yt-qr8eEWyKQHM/farley_quary_20_5_07_suzuki_si_water/

Коментар

Първоначално публикуван от sivicar Преглед на мнение
                          Колеги!
                          Интересува ме може ли да се сложи дизелов двигател на бензинова скоростна кутия и дифове на витара 1,6 моно 8 клапана.
                          (разполагам с оборудвани мотори от пежо 1.9D и 1,9TD на VW)
                          Ако ти трябва повече инфо за това което искаш да правиш ми се обади.За да стане всичко както трябва "филма" е много галям.Тел.0887626660-Йосиф.Всичко зависи за какво ти трябва.Успех в начинанието.
                          [url]www.4x4varna.com[/url]

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                            Бензиновите дифове са по-бавни ще вдигаш 80-100км.
                            да пробвано е аз съм с дифове от бензинка и е така не повече от 90км в час. но пък зас един доста вдигнат и пипнат джип тези скоросто са пре достатачни а и като знам неште магистрали ако има по бавни дори си бих сложил.
                            поздрави

Коментар

скоростите няма да издържът гаранция.те фабричните скорости на някой дизелови витарки чупят 5 /та та камоли една бензинова.
                              зе целта сменят мозаците от бош на сименс ако се не лъжа става дума за ХДИ моторите не за атмосферните от пежо или рено.
                              поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X