Обява

Свий
Няма добавени обяви.

дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАРА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАРА?

Колеги!
    Интересува ме може ли да се сложи дизелов двигател на бензинова скоростна кутия и дифове на витара 1,6 моно 8 клапана.
    (разполагам с оборудвани мотори от пежо 1.9D и 1,9TD на VW)
    Последно редактирано от Ясен; 31-08-09, 21:55.
    0878 943913

До: дизелов мотор на бензинова кутия на ВИТАТРА?

Да точно такъв мотор може да се сложи, но повече нищо немога да ти кажа.Слагаха на една витара обаче не се задържа дълго.То попринцип може да се сложи от всичко мотор
    Що пък да не работят незнам по добре сложи някакъв бензинов по голям мотор
    Последно редактирано от Близнаците; 30-08-09, 19:34.
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Въпроса е дали ще работят нормално дизелов мотор с бенз.кутия и дифове
      0878 943913

Коментар

Бензиновите дифове са по-бавни ще вдигаш 80-100км.

Коментар

ХМ.....!!!!!
          Предавателни числа на Диференциали - Сузуки - OFFRoad-Bulgaria.com
          Тук пише, че дифовете са еднакви ,само незнам дали кутията ще стане
          0878 943913

Коментар

Ше имаш повече мощност.За у калта е по добре за шосе по зле.Ти сам си избираш.
            К мирной жизни не пригоден.
            Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
            ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Дизеловите двигатели имат по-голям максимален въртящ момент. Провери какъв въртящ момент понася скоростната кутия, да не и дойде в повече и да "роди".
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Точно това info търся !!!!
                0878 943913

Коментар

Дизелов двигател без турво прави около 3000-обр.макс.,бензинов -около 6-7000,след като дифовете са еднакви ,какво компенсира разликите?Аз,съм слагал дизелов двигател на бензинов джип/не Витара/пълна скръб,едно време го правехме за икономия,а сега газта обезмисля и това.С дизела ще се загуби най-голямото предимство на Витарата-пъргавината.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                    Дизелов двигател без турво прави около 3000-обр.макс.,бензинов -около 6-7000,след като дифовете са еднакви ,какво компенсира разликите?Аз,съм слагал дизелов двигател на бензинов джип/не Витара/пълна скръб,едно време го правехме за икономия,а сега газта обезмисля и това.С дизела ще се загуби най-голямото предимство на Витарата-пъргавината.
                    Колега да ти кажа правичката то дизелов двигател без турбо прави около 4300об. лесно можеш да го направиш и на 5000 да излючи помпата но и на 10000об да го направиш е все тая ако мощноста се върти около 60-те конски сили.А и аз не виждам защо да се монтира дизел без турбо при полужение ,че една токова малка част дава толкова много предимства с размерите на захарница а вървенето и силата са коренно различни а и колегата не е написал какъв му е точно мотора от фолксвагена тукувиж се оказал някой 1.9 тди-пд 130кс е тогава май бързината няма да се загуби само незнам кое от трансмисията ще умре първо а и честно казано в тая витара 1.6 8кл. има някаква скрита пъргавина но явно е много дълбоко скрита и аз в доста витари не успях да я открия не ,че за 16кл. мнението ми е по- различно но е една идея по- пъргава.Въпроса е струва ли си монтирането на този двигател то не е само да хванеш двигателя към скоростите а охлаждането а картера и много други не е лесно.Ако аз сменям двигателя на витара бих сложил 1.8 турбо на фолксваген вече даже има такава витара в София или околностите не съм я виждал на живо но отзивите са ,че вървяла като мотор.
                    Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
                    Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Колега,аз съм виждал въпросната Витара с турбото на срещата на Манастирище до Плана-много върви ,но за оффроад,където почти няма възможност да се включи турбото е нищо осовенно.Както писах аэ съм слагал дизелов мотор на джип.Не знам от къде твойте дизели без турбо правят 5000/об/не гледай оборотомера той е с редукция/А за да монтираш 19 -тди от 130к.с трябва да си голям цар на електрониката,щото компа който управлява ГНП-то непренъснато търси,разни датчици/като авс,есп и др./Дсвен това това са много високооборотни дизели ,който вадят мощност над 3-4000/об.Куплирането на такъв двигател с предно може да откаже и най-запаления фен на доработките.За мен истината е в голям бензинов мотор.

Коментар

Точна информация може да ви даде Йосиф от Варна с бялата Витара.Той е сложил двигател от Голф 1.9 ТДИ и е много доволен.Пича е точен и ако имате път към Варна, няма да ви откаже един тест-драйв.
                        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от evgeniml Преглед на мнение
                          ...колегата не е написал какъв му е точно мотора от фолксвагена тукувиж се оказал някой 1.9 тди-пд 130кс е тогава май бързината няма да се загуби само незнам кое от трансмисията ще умре първо...
                          С тоя двигател проблемите са гарантирани и ще дойдат от големият му въртящ момент - 310 Nm.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            С тоя двигател проблемите са гарантирани и ще дойдат от големият му въртящ момент - 310 Nm.
                            На състезанието в Приморско имаше проблеми със съединителя.
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
                              Колега,аз съм виждал въпросната Витара с турбото на срещата на Манастирище до Плана-много върви ,но за оффроад,където почти няма възможност да се включи турбото е нищо осовенно.Както писах аэ съм слагал дизелов мотор на джип.Не знам от къде твойте дизели без турбо правят 5000/об/не гледай оборотомера той е с редукция/А за да монтираш 19 -тди от 130к.с трябва да си голям цар на електрониката,щото компа който управлява ГНП-то непренъснато търси,разни датчици/като авс,есп и др./Дсвен това това са много високооборотни дизели ,който вадят мощност над 3-4000/об.Куплирането на такъв двигател с предно може да откаже и най-запаления фен на доработките.За мен истината е в голям бензинов мотор.
                              Ако говорите за една синя витара тя не е с двигател на голф а оригиналния и само че турбо
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X