Обява

Свий
Няма добавени обяви.

питане за смяна на джанти от 16 на 15 цола

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • питане за смяна на джанти от 16 на 15 цола

    здравейте колеги.. направих една грешка купих джанти и чисто нови гуми 15 цола за витара 2,0tdi маздовият мотор с джанти 16 ки исках да ги обърна на 15 цола и ударих на камък 15 ките опряха на спирачният апарат при това положение не знам какво да направя имали подходяши джанти или да се откажа моля за помощ и мнения благодаря ви.... таман се приготвях за откриването на лова и плана ми пропадна.

  • #2
    https://www.alo.bg/tire_wheels/ofset_et_kalkulator.php

    Може да има вариант за фланци. Поздрави!

    Коментар


    • #3
      Колегата ти е писал за ЕТ-то. Предполагам джантите са доволно евтини, че да се занимаваш с фланци. Та заинтересувай се с какво ЕТ трябва да са и си вземи правилните джанти.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

      Коментар


      • дивият
        дивият коментира
        Редактиране на коментар
        благодаря ви колеги да сте живи. сега проблема е следният в оргиналните джанти на витарата няма никакви надписи и номера. .просто не знам как ще се оправя

    • #4
      Оригиналните джанти на витара с кръглите дупки без борд или тези с леко завихрящи листоподобни отвори са с ЕТ +25 Може да пробвате с на някой колега ловджия джантите, според мен трябва да са с ЕТ - 5 до към - 15, особенно ако е и повдигана или алуминиеви фланци 30мм.

      Коментар


      • #5
        ЕТ влияе ли на опиране в спирачните апарати?

        На Витара 2,0 V6 също опират в спирачния апарат и не стават. При малко по-големи гуми пък се налага и по-малко ЕТ тъй като започват да опират в рамата. Доколкото знам V6 е с по-широка рама и по-големи спирачни апарати от масовите 1,6. Трябва да се изкаже някой с опит и знания дали с въпросния дизел е с рамата на V6 или със стандартната.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

        Коментар


        • #6
          Версията на дизеловата витара е само в годините 1997-1998г с новото табло, дълга база. Рамата, купето и окачването са като на В6 2.0, ЕТ то не влияе пряко на формата на венеца на джантата, но конструктивно повечето отрицателни джанти са по-вдлъбнат венец, който ляга на главината и не пречи на супорта, но не е задължително. Проба-грешка е ситуацията или да се изкаже някой с опит, сещам се за поне двама.

          Коментар


          • #7
            Вчера пробвах стандартни железни джанти от витара на гранд 2000г. Когато спирачния апарат опре в джантата, разстоянието между джантата и главината е 45-50мм. Не се хвърляйте да купувате фланци, преди да сте пробвали кой размер е подходящ.
            Пробвах и с лети джанти, същата работа.

            Коментар


            • дивият
              дивият коментира
              Редактиране на коментар
              колеги благодаря за коментарите вече се отказах от 15ките... джантите ги продадох гумите седят.. сега се насочих на ниско бюжетни гуми 16ки NORTENHA AT1
              205/80 R16 104Q 215/65R16 NORTEC MT540 и 205/70R16 NORTEC WT-580 кои да си купя. за лов и хоби металдедектинк. благодаря ви от сега.

            • Ivan_J
              Ivan_J коментира
              Редактиране на коментар
              За тая цел - най-агресивните

          • #8
            Ванка, 15ки от витара стават само на къса база ГВ 1.6 16В, най изпъкналият венец 16ки са на ХЛ7, тъй като и диска и супорта на накладките е най-голям. Аз карам на 17ки и двете.

            Коментар


            • #9
              Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
              Ванка, 15ки от витара стават само на къса база ГВ 1.6 16В, най изпъкналият венец 16ки са на ХЛ7, тъй като и диска и супорта на накладките е най-голям. Аз карам на 17ки и двете.
              А аз си купих нови гуми 15ки и след 1 седмица си купих гранда. И не мога да ги ползвам

              Коментар

              Активност за темата

              Свий

              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

              Зареждам...
              X