Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Витара 1.6 93.-Проблем със регулатора за спирачките ;кантара;

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Витара 1.6 93.-Проблем със регулатора за спирачките ;кантара;

Изолирал съм кантара на ПЕЖО 405 с барабани и със дискове на задния мост. Много отдавна беше, нямам спомен как са се държали колите, но не е имало проблеми. Освен това колите бяха на мой близки и съм ги наблюдавал, защото тогава още нямахме достатъчно опит за тези експерименти.
    0889 38 43 67 Милен

Коментар

До: Витара 1.6 93.-Проблем със регулатора за спирачките ;кантара;

колеги аз само скъсих пружината и зимата забелязах , че задницата се носи при лек натиск на спирачките , гледам в огледалото и сравнявам, опа задните спират 1-ви. Резултата е слад 2-ве седмици проблем в задните наклатки.
      ДЕЦАТА СА НАЙ-ГОЛЯМОТО ЩАСТИЕ

Коментар

От: Витара 1.6 93.-Проблем със регулатора за спирачките ;кантара;

Колеги и аз имам проблем със задните спирачки. Нито ръчна, нито крачна. Взех други барабани и накладки от колегата trend за да пробвам , но ЯДЕЦ пак нестава. Предните коват - задните даже ненамалят . Като махна барабана , гледам всичко работи безупречно, като го сложа ..........
        Моля за съвети .
        898450701

Коментар

От: До: Витара 1.6 93.-Проблем със регулатора за спирачките ;кантара;

Първоначално публикуван от trent Преглед на мнение
          Не, напротив, питах колегата, тъй като пише че ги е изолирал, но никой не споменава за каква спирачна система става дума, и някой ще се заблуди и ще ги изолира на 4 дискове и ще се пребие. Без регулатор на 4 диска-забрави, има писано от колега по темата, само че за Самурай
          Къде трябва да се сложи този регулатор и какво ще стане ако го няма
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Ако го няма при 4 еднакви диска,задните ще държат колкото предните,което ще предразполага към занасяне. Когато отзад са барабани,те нямат силата на дисковите спирачки и може да се кара без кантар. Така карам от миналата година но не е махнат а е стегнат с тел в отворено положение и съм много по доволен отколкото когато си работеше. При мен се влоши след като сложих варбурговите пружини и витарата се наклони напред,което лъжеше кантарчето.
            http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Здравейте колеги, и при мен излезе проблема с кантара на витара 1,6 93г.. Някой може ли да ми каже каква е функцията на трите тръби . Доколкото разбирам - едната е входна , другата е изходна към заден мост, а ТРЕТАТА КАКВА ФУНКЦИЯ ИМА. С майстора сме решили да го махаме но се чудим коя от двете входни тръби да свържем към задния мост за да не правим при стругар троен щуцер.Благодаря предварително.

Коментар

Нико ли незнае как се свързват тръбите при изолиране на кантара.

Коментар

Ами спомена някакъв майстор в предния си пост и ние си траем че сме готвачи,заварчици,търговци,монтажници доставчици и к'во ли още не ама майстори още няма в тоя раздел.
                  http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

По спомен на витарата идват 2-отпред до кантара и една излиза към задния мост лявото се обезвъздушава само нали така поне на гранда е така ?

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
                      Ами спомена някакъв майстор в предния си пост и ние си траем че сме готвачи,заварчици,търговци,монтажници доставчици и к'во ли още не ама майстори още няма в тоя раздел.
                      Наричам " Майстор " този който прави джипа - ни го правих лично, просто човека не беше премахвал кантар специално на витара и се зачудихме защо влизат две тръби но в крайна сметка се оправи и спирачки има , не съм обидил никой с предния си пост.НО РАЗБРАХ ВИЙ ОТ ВАШИЯ РАЗДЕЛ С НАЙ РАЗЛИЧНТЕ ПРОФЕСИИ КОЛКО СТЕ УСЛУЖЛИВИ поне за напред да не се надявам за съвети от така наречени съфорумци. Живейте си с вашия раздел ЖИВИ И ЗДРАВИ.

Коментар

Първоначално публикуван от jorotrg Преглед на мнение
                        Наричам " Майстор " този който прави джипа - ни го правих лично, просто човека не беше премахвал кантар специално на витара и се зачудихме защо влизат две тръби но в крайна сметка се оправи и спирачки има , не съм обидил никой с предния си пост.НО РАЗБРАХ ВИЙ ОТ ВАШИЯ РАЗДЕЛ С НАЙ РАЗЛИЧНТЕ ПРОФЕСИИ КОЛКО СТЕ УСЛУЖЛИВИ поне за напред да не се надявам за съвети от така наречени съфорумци. Живейте си с вашия раздел ЖИВИ И ЗДРАВИ.
                        Леле, леле, колко сме сърдити вечер

Нямам кой знае какви спомени за задното "кантарче", щото това беше първото нещо, което изхвърлих от колата. Добре де, второто. Първото беше ЕГР-а
                        Само че и да ти кажа какво съм правил, едва ли ще помогне, щото аз реших въпроса малко радикално - изхвърлих всичките тръбички, с все помпата, след което монтирах спирачната система от старото ми Мицубиши. И определено имаше ефект. Жалко, че не доживя за дискови спирачки отзад...

За да не се чудиш, някъде в началото на тоя раздел (Систематизирана информация) има тема с документация, там си пише всичко, има и схеми, Изтегли, хвърлете едно окко и веднага ще ви светне кое за къде е.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от jorotrg Преглед на мнение
                          Здравей колега ,ако не си решил проблема с премахването на кантара,ето как .
                          От помпата имаш три изхода.Двата предни свързваш съответно към предно ляво и предно дясно колело.
                          Третия изход си го свързваш за тръба,която отива директно към задните колела и е обща за двете.
                          Естествено ,че има малко проследяване на тръби и заигравка с щуцери,но това е схемата,другото е излишно и го премахваш.
                          Моята е така свързана ,отзад съм с дискови спирачки/даже по-големи от предните,такива изпаднаха / и нямам проблеми .Е ,все пак вече малка част от колата е със стандартни части
                          Дано да съм бил полезен !
                          0887/400121 Антон Донев

Коментар

Аз да споделя,че на мен кантара никога не ми е и работил.Според повечето " майстори" това е ,защото витара е вдигната доста и така не можел да работи.Въпреки всичко аз съм с 235/75/15 ,които са на 6-7 зимни и още толкова летни сезона и проблеми със спирането нямам!! Карам я така 3та година вече! Единственото дразнещо е ,че при набиване на спирачки по-рязко забива носа в асфалта и си вдига задницата
                            Все пак не ходим на околосветски пътешествия с витарите ,нали

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X