Здравейте офроудъри ! От скоро и аз съм много запален по темата и естествено стигнах до форума . Та след като изчетох почти всички теми тук реших да ви попитам какво мислите за Сузуки витара ? Смятам да го ползвам за из града, 1-2 пъти месечно извънградско по 200-300 км и за риба и на пикници - т.е. лек офроуд . За сега съм се спрял на него понеже цените варират от 4000 до към 6-7 000 лева а аз имам горе долу това като възможности и също така останах с впечатление че поддръжката му е сравнително евтина . Не търся особено голям конфорт понеже в момента карам опел кадет и нямам претенции за по добра возия ... Какво мислите по въпроса ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сузуки витара за града, риба и пикници?
Свий
X
-
Тагове: Няма
-
Първоначално публикуван от sinetoЧе трябва да прочетеш темата "автомобили 4x4-систематизирано -suzuki vitara" и после пак питай . Иначе витарката не е лошаНай-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
РЕ:
А какво ще кажеш за поддръжката и - части, масла, ремъци ... по принцип много приятели ми казват да не взимам изобщо японска кола ако искам евтина поддръжка но пък и за тези пари май няма друг варият ако искам джип де ...Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Виж аз имам витара -дълга база и за това което пишеш вероятно е по добре да си вземеш и ти такава,имаш малко повече място да накачулиш багаж,въдици,пушки,или там каквото те влече.Гледай ако можеш да е след 94година там са избегнати някакви дребни недоразумения по мотора и да бъде пълен инжекцион,че е малко по мускулест Със моята ходя на лов и досега само веднъж не пожела да качи едно стръмно и кално дере и по добре, защото след 200метра пътя тотално се скапваше. И УАЗ ката се отказа.На магистралата я карам със 140 ,държи се добре но мисля че 120 е оптимална скорост.А ремонтите никак не са евтини не се заблуждавай .Но пък ако си късметлия и не се вкарваш в излишни приключения ще ти служи добре.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
За тия пари тва е твоита кола. Макар че в мобиле.бг в момента има едно Чероки 4.0 95г с всички екстри 5500лв. Чупена му е раздатката ама такава се намира лесно и евтино. Обявено е като ГранЧероки.
За Витарата части се намират и не са скъпи. А и по моргите има щото е масова.
Само да не се объркаш да я караш 4х4 на асвалт щото ремонта е над 1000лв.
Коментар
-
РЕ:
Ето я красавицата : http://www.mobile.bg/perl/main.cgi?t...788&f1=details
а може ли да и се сложи климатик и колко ще струва евентуално
Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
РЕ:
Аз по принцип не бързам и за това най вероятно няма да е точно тази но все пак тя е най добрата за момента в мобилетоиначе като купувам какво да гледам ? Кои са скъпите части на тези автомобили ? Окачване ? Двигател ? Къде се налагат чести ремонти и доло горе колко излиза поддръжката годишно за тези джипове ?
Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от kinexПървоначално публикуван от sinetoАз бих бил по внимателен. Тази кола изглежда е пребоядисана. Лошо няма ама дали не е поготвена само за продажба а.Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Огледай добре секторната кутия, НЕ трябва да има никакъв теч от нея и хебела трябва да бъде сух.Нещата не се оправят само със смяна на семеринг.При стара кола всички части са потенциално уязвими. Оказва се че и главата е слабо място.Огледай за наличие на масло в радиатора,както и за пяна във маслото,признак че нещо не е наред с главата.Другото слабо място са ламарините-ръждясва.Ако има начин покарай я със включено 4x4,не трябва да има никакъв по различен звук,ако нещо мели и тропа, там раздатка там карета,абе лоша работа.Румен Николов
0888 358 572
Коментар
-
витарата е прекрасен автомобил, ако можеш си вземи след 1996-та не гният като тези от началото на 90-те... гледай за течове от долу и гледай да не е пребоядисвана от долу. Оригинално шасито и подът ги боядисват с цвета на колата... ако е с черно или сиво да знаеш, че е много раждясала и са я пръснали колкото да я продадат. Обикновенно търговците пръскат със спей "черен мат" по шасито, носачите и задния диф. за да ският ръждите.
задължително я покарай и се ослушвай за шум от диференциалите и раздатката. И не вярвай на майстори, които не се занимават специално с джипове... повечето НИЩО не разбират от тези коли.
А за скъпите части... само ще ти кажа че ги правят скъпи търговците. При правилна експоатация тези коли издържат с пъти в повече от немските с евтините части, да не говорим за френските...LZ1RED
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар