Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хидравликата на белята!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хидравликата на белята!!!

Здравейте!
    Ами чудя се да се хваля ли или да се оплача... Купих си и аз тия дни Витара '97 къса база бензин. След много, много обикаляне си намерих на добра цена с добър двигател и трансмисия. Пълни си километража, няма шумове, тропане, драпа си из баира за кеф на притежателя. Но... Хидравликата да го ева... Добре че не ме обърна докат карах със 160. Появи се проблема около 300 км. след като не е карана от половин година (нов внос е). На 2 пъти ме предупреди - единия път в населено място с 60, другия път със 100 - едвам я удържах. На третия път стомната се счупи с 80 - отъркалях я през таван. Ся ми бръкна в джоба със 1400 лева за тенекии. Ефекта е следния - караш си мирно и кротко, без предупреждение и мърдане на волана завива много рязко в дясно с около 15 градуса. Коригирам инстинктивно с волана, след зигразообразната опасна маневра си продължава все едно не е било нищо. Според мен след като обере луфтовете на кормилната уредба спира да върти по погрешка предните колела и след инстинктивната намеса на водача с волана остава с рязката маневра. Малко е сложно обяснението "що не спря първия път" - като от "seconds from disaster" - мислех че е от силния страничен вятър и слаб дъжд (аквапланинг), освен това нямах къси и бързах да се прибера по светло. В момента на събитието се сетих да погледна за вятър - не мърдаше и листенце, освен това бях с отворен прозорец и знам как звучи силен страничен вятър! Втория път пак гледах за това.
    Въпроса ми е дали ако спра хидравликата на волана съм опасен за движението и себе си. Като пряк участник в събитието и имайки основни технически познания съм категорично убеден, че причината е в повредена хидравлика. Възможно ли е?
    Последно редактирано от Rabin; 16-06-09, 15:19.

До: Хидравликата на белята!!!

Със спряна хидравлика ще си по-малко опасен от това в момента. И за себе си и за другите. Само дето ще направиш някой и друг мускул като паркираш.

Това, че след първото предупреждние си продължил да караш така, си е пълна лудост според мен, още повече че не застрашаваш само себе си (щото мнението ми е че всеки има пълното право да си троши главата както си иска, щом това не касае другите). Това че и след втория път пак си продължил, съжалявам, но си е чисто малоумие.

Та тъй. Нищо лично, ама все мрънкаме как тоя пушел, оня едва се търкалял, третия се качил в колата мъртво пиян, пък съм пречил на съседката 2 етажа по-горе като пуша на балкона. И псуваме ли, псуваме, как все други са ни виновни, а често не се замисляме лично ние какви ги вършим.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не споря, но не мога да си обясня, технически това как ще стане. Изключи я, но съвета ми е да минеш диагностика на окачване, предница, кормилна уредба, както и спирачки. Да не заяжда някой лагер в колелата, може и заден да е.
      Успех! И кажи, като го пребориш! Много ми е интересно.

Коментар

Приемам, че е пълно малоумие. В реалния свят заради спрян компресор за въздуха в кабината на самолета е имало няколкостотин жертви. Отстрани е лесно. Ся си имам време за размисъл да си вадя изводи, тогава мислех че е вятър или аквапланинг. Не виня никого. За моя сметка си е. Полицаите също ме убеждаваха че е вятър. Не знам. Може и да не съм прав за хидравликата. Провериха ме за алкохол, това го изключете като причина.

Коментар

Това има обяснение единствени ако имаш система за автоматично паркиране и и се е побъркал компа. Та се сещам, че може и побъркан АВС да е.

Коментар

Всъщност, и не мен ми е малко странно да е от хидравлика. Вятър - какъв ще да е тоя вятър??? И мен ме е подухвало няколко пъти - и с по-лекя кола, и с джипка от тоя калибър, и с по-тежка джипка. Да, усеща се, ама пък чак такъв проблем - едва ли.

Всеки път в една и съща посока ли дърпаше?

Мисля си че е по-вероятно да е някакъв луфт, заминал лагер, спирачки, играещи номера. Все неща от тоя сорт. Трудно ми е да си представя как хидравлика ще ти изиграе точно такъв номер.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Това има обяснение единствени ако имаш система за автоматично паркиране и и се е побъркал компа. Та се сещам, че може и побъркан АВС да е.
              Как, като не си настъпил спирачката???

Витара 97-ми набор със система за автоматично паркиране??? Дето да сработва при тия скорости???

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Как, като не си настъпил спирачката???

Витара 97-ми набор със система за автоматично паркиране??? Дето да сработва при тия скорости???
                Е да де. Чети по-бавно. Нали гадаеме?

Коментар

Няма ABS или авт. паркиране. Няма луфтове или тракане. Карам с изключена музика, двигателя е много тих. Постоянно слушам за шумове. Не чух такива! Всеки път дърпа на дясно.

Коментар

Имал съм подобен проблем с едно паджеро.Оказа се спукано шаси.При паразитния хебел.
                    Симптомите са точно същите.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
                      Здравейте!
                      Ами чудя се да се хваля ли или да се оплача... Купих си и аз тия дни Витара '97 къса база бензин. След много, много обикаляне си намерих на добра цена с добър двигател и трансмисия. Пълни си километража, няма шумове, тропане, драпа си из баира за кеф на притежателя. Но... Хидравликата да го ева... Добре че не ме обърна докат карах със 160. Появи се проблема около 300 км. след като не е карана от половин година (нов внос е). На 2 пъти ме предупреди - единия път в населено място с 60, другия път със 100 - едвам я удържах. На третия път стомната се счупи с 80 - отъркалях я през таван. Ся ми бръкна в джоба със 1400 лева за тенекии. Ефекта е следния - караш си мирно и кротко, без предупреждение и мърдане на волана завива много рязко в дясно с около 15 градуса. Коригирам инстинктивно с волана, след зигразообразната опасна маневра си продължава все едно не е било нищо. Според мен след като обере луфтовете на кормилната уредба спира да върти по погрешка предните колела и след инстинктивната намеса на водача с волана остава с рязката маневра. Малко е сложно обяснението "що не спря първия път" - като от "seconds from disaster" - мислех че е от силния страничен вятър и слаб дъжд (аквапланинг), освен това нямах къси и бързах да се прибера по светло. В момента на събитието се сетих да погледна за вятър - не мърдаше и листенце, освен това бях с отворен прозорец и знам как звучи силен страничен вятър! Втория път пак гледах за това.
                      Въпроса ми е дали ако спра хидравликата на волана съм опасен за движението и себе си. Като пряк участник в събитието и имайки основни технически познания съм категорично убеден, че причината е в повредена хидравлика. Възможно ли е?
                      Най-ми прилича да е карето на кормилната рейка ?
                      Не знам Витарата дали има такова - ако има - сигурно е разбито и трябва да го смениш .
                      Имаш ли такова каре на кормилната рейка ?
                      Ако се окаже това - СПЕШНО го сменяй , защото изведнъж ще останеж без волан ........не ми се мисли .....
                      Веднага провери !

Коментар

Нищо не знам за витарите, но случая ме заинтересува.
                        Не казваш дали ти издърпва волана от ръцете, или това се получава с волан центриран напред?
                        Не е ли най-обикновенна хидравлична помпа с ремък от двигателя или има някаква електрика/електроника по тази система?

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
                          Нищо не знам за витарите, но случая ме заинтересува.
                          Не казваш дали ти издърпва волана от ръцете, или това се получава с волан центриран напред?
                          Не е ли най-обикновенна хидравлична помпа с ремък от двигателя или има някаква електрика/електроника по тази система?
                          Волана не трепна! Центриран напред! На прав път се случва. Не знам дали е с рейка. Няма теч на хидравликата, имаше течност в казанчето.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabindranat Преглед на мнение
                            Волана не трепна! Центриран напред! На прав път се случва. Не знам дали е с рейка. Няма теч на хидравликата, имаше течност в казанчето.
                            99,9 % не от хидравликата. Търси друго.

Коментар

С Нива ми се е случвало същото, от лагер на предно колело. Там хидравлика нямаше.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X