Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблеми,проблеми SJ 410 santana

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблеми,проблеми SJ 410 santana

Самчо се разболява нещо на ниски обороти -гасне и на газ и на бензин,пробваха да увеличат оборотите от некво болтче ,дето уж е за това-тц,не става...та карам на леко дръпнат смукач,което ме навежда на мисълта че въздуха му е много....въпросът е защо?? като не е дръпнат смукача,при тръгване гасне....трябва да се форсира мотора за да поемо що годе нормално..има ли някакъв клапан за ниски обороти на карбуратора,и дали не е замръзнал в положение отворено и да вкарва въздух....

второ -отзад нещо чука...като се подава газ в движение няма проблем,отпусна ли гаста и си трака,не постоянно ама достатъчно ..мислех че е каре на кардана-сменихме ги всичките...пак трака...и на свободна трака....диференциала има съвсеееем лек луфт,според познанията ми в рамките на нормалното,не вие...
    освен да трябва да се натегне короната....
    дайте идея
    куче или вълк?
    в клетка ,или свободен?
    въпрос на личен избор.
    Вихрен Илиев
    0888249888
    blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
    Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

До: проблеми,проблеми SJ 410 santana

Това оня малкия еднокамерен карбуратор ли е?
    Трака ли и когато се пускаш по инерция на скорост?
    Ако тракането е на неутрална,при спряно положение на колата,насочи вниманието окло първичния вал.
    Последно редактирано от ctef; 11-05-09, 20:09.

Коментар

да еднокамерния карбуратор е...
      а тракането се чува и по инерция,след малко ще пробвам на нутрална,но ми се струва че е някъде отзад...
      куче или вълк?
      в клетка ,или свободен?
      въпрос на личен избор.
      Вихрен Илиев
      0888249888

Коментар

Преди да правиш нещо по карбуратора хвърли един бърз поглед на запалването си.Предполагам е контактно?Ако е така, виж състоянието и луфта на чукчето и наковалнята.Изпреварването.
        След това провери за засмукване на въздух след карбуратора.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
          Преди да правиш нещо по карбуратора хвърли един бърз поглед на запалването си.Предполагам е контактно?Ако е така, виж състоянието и луфта на чукчето и наковалнята.Изпреварването.
          След това провери за засмукване на въздух след карбуратора.
          аз не пипам нищо сам, чукчето и наковалнята -проверени -всичко е наред.а и като дръпна леко смукача -всичко е ок,мина ми през ума че може да дърпа въздух от някъде но откъде..
          куче или вълк?
          в клетка ,или свободен?
          въпрос на личен избор.
          Вихрен Илиев
          0888249888

Коментар

Отгоре до капака на поплавъковата камера на карбуратора имаш една тапа под която има въздушен жигльор.Развий жигльора и го изчисти и ще ти се оправят оборотите. Аз го имах същия проблем и от там се оправи. Хубаво е да изсмучеш под жигльора канала защото може да са останали още боклуци. Внимавай като отвиваш жигльора ,да не повредиш канала за отверката.
            Последно редактирано от banjo; 12-05-09, 23:26.
            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
            Дий Снайдер

Коментар

колега,сега като на спортист да обясниш нещо кой е капака на поплавъковата камера,за да знам къде да търся тапата..отгоре имам една капачка с 3 болтчета,до нея една пишка с кабелче развива се с ключ 12 ако не се лъжа-прилича на някакъв клапан,да не би тва да е този въздушен жигльор??
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                колега,сега като на спортист да обясниш нещо кой е капака на поплавъковата камера,за да знам къде да търся тапата..отгоре имам една капачка с 3 болтчета,до нея една пишка с кабелче развива се с ключ 12 ако не се лъжа-прилича на някакъв клапан,да не би тва да е този въздушен жигльор??
                Дано тази снимка те ориентира. Тапата прилича на болт.
                Прикачени файлове
                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                Дий Снайдер

Коментар

мерсии много,открих я, развих я ама трябва да скоча до гаража за малка отверка за самия жигльор..дано да е оттам,иначе не знам откъде може да влиза повече въздух? или след карбуратора някъде,или ако има някакъв клапан дето на ниски обороти трябва да затваря и е заседнал отворен..онва с кабелчето ми прилича на такова ама знам ли ..
                  куче или вълк?
                  в клетка ,или свободен?
                  въпрос на личен избор.
                  Вихрен Илиев
                  0888249888

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                    ..онва с кабелчето ми прилича на такова ама знам ли ..
                    Това с кабелчето е клапан който спира системата за празен ход при гасене на двигателя. Целта му е да спре горивото при гасене да не се получават детонации в горивната камера.
                    Дий Снайдер

Коментар

ахам,значи остава въздушния жигльор или хлабина между карбуратота и двигателя....почивните дни ще се проверява..
                      куче или вълк?
                      в клетка ,или свободен?
                      въпрос на личен избор.
                      Вихрен Илиев
                      0888249888

Коментар

Колега какво стана , оправиха ли се оборотите и ако -откаде.
                        Аз го имам същият проблем със същия автомобил , продухах гореописания жигльор но същата работа , повиших оборотите с натягане на жилото, но незнам правилно ли е.

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka359 Преглед на мнение
                          Колега какво стана , оправиха ли се оборотите и ако -откаде.
                          Аз го имам същият проблем със същия автомобил , продухах гореописания жигльор но същата работа , повиших оборотите с натягане на жилото, но незнам правилно ли е.
                          В системата за празен ход влиза този жигльор който съм описал и електрическия клапан за който също писахме. Щом не се е оправило след почистване на жигльора то провери ел.клапана дали работи.
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от mater Преглед на мнение
                            В системата за празен ход влиза този жигльор който съм описал и електрическия клапан за който също писахме. Щом не се е оправило след почистване на жигльора то провери ел.клапана дали работи.

Ами незнам дали така се проверява , но извадих клеймата при работещ мотор и той угасна , пробвах да запаля с извадена клейма - не запали . Когато я свързах - запали си без проблем и си работи мотора.
                            Ако това е проверката - направил съм я.
                            И да допълня , при работещ мотор отвъртях тапата на жигльора и също изгасна мотора.

Коментар

честно казано продухах жигльора-тц, нищо..
                              клапана не знаех как се проверява ,но сега ще откача клемата-но не знам той играе ли роля при каране на газ???
                              и ако е прецакан да видим откъде ще търсим такъв..
                              засега просто имам два варианта-или карам на леко дръпнат смукач,или врътвам въздушния филтър да дърпа въздух от коша на двигателя..като намаля притока на въздух-всичко се оправя,което значи че или въздуха е много или горивото малко...но прави едни и същи номера и на бензин и на газ
                              куче или вълк?
                              в клетка ,или свободен?
                              въпрос на личен избор.
                              Вихрен Илиев
                              0888249888

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X