Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв съединител за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какъв съединител за Витара

Здр колеги от 1 месец насам се появи шум в съединителя.И днес издъхна нацяло,трябва да се сменя та ако някои има впечатления от марка,модел и цена ако е вазможно.Благодаря предварително.
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

До: Какъв съединител за Витара

На Самурая сложих NKK и никак не съм доволен Имай го на впредвид
    „глупава глава на краката почивка не дава”

Коментар

Благодаря ще го имам в предвид ,старият е на Валео и ако не е пипан както си мисля значи че е добър сега съм на 90345 км .Моля иза други отзиви за наи успешна марка
      Бялото BUZUKI 1.6 8в
      0899368772 ;) 0897229322

Коментар

И аз съм с Валео и съм доволен , вече е на 2000 км. и бая зор видя, засега държи.
        Николай Георгиев 0+
        тел.0887357722

Коментар

Valeo или Valeo PHC което е Корейския варянт.До сега съм монтирал над 300 комплекта от Корейското Валео и проблеми никога не е имало но го монтираме с лагер NTN или KOYO нещо не ми харесва лагера на Валео много бързо почва да шуми автомобилите на които ги мотираме са VITARA, GRAND VITARA ,IGNIS, LIANA ,JIMNI има разлика и в диамеръта на дисковета за Витара 1.6 8 и 16 клапана на 8 е 200мм на 16 е 215мм.
          Honda crf450x Nissan patrоl y260 RB25DET
          Honda doninator 650 4RUNNER 5gen limited

Sofrace Offroad Team

Коментар

Luk не предлагат ли за джипове? няколко съединители имаме сменени,лагера е кофти и почва да стърже на 10-12хил.км. колата едната е рено,другата фиат.

Коментар

Първоначално публикуван от sparow Преглед на мнение
              Luk не предлагат ли за джипове? няколко съединители имаме сменени,лагера е кофти и почва да стърже на 10-12хил.км. колата едната е рено,другата фиат.
              Предлагат но май никои не го внася мисля,че беше много скъп проверявал съм го но много отдавна беше ето това му е номера за 1.6-16кл. 622 2016 60

Sofrace Offroad Team

Коментар

проверете в ауто плюс-а те внасят и преставят люк.Преди 6години сменихме на дукато съединитела, с такъв на люк цената беше в порядъка на 350-400лв. трябва да видя в тефтера ама вече е на към 50-60хил. км. ,един основен ремонт на двигателя и няколко сменени лагера.първия се сдуха много бързо,втория беше валео пак ,третия беше по корав и изкара 30хил. сега лятото отваряхме диферензиала и сменихме с на феродо или подобна фирма не помня.

Коментар

А на Витарата може ли Ф200 да бъде заменен с комплект Ф215?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                    А на Витарата може ли Ф200 да бъде заменен с комплект Ф215?
                    Не ми се е налагало да правя подобни проби но съм свалял от Витара 1.6-16кл 200мм комплект а тя е с 215мм така,че между винтовото и между щифтовото разстояние на притискателните дискове са еднакви и шлиците на феродовия са еднакви и лагера е същия би трябвало да стане.По спомен на 200мм притикател само плочата беше по-малка. А също си спомням,че по едно време слагахме комплекти на Делфи/Локхиид които си бяха за 1.6-8кл 200мм в които феродовия си беше 200мм а притискателния беше с голямата плоча 215мм така си бяха окомплектовани в завода проблем не е имало така,че би трябвало да стане и 215мм въпроса е дали има полза от подобно действие не ,че нещо се преправя тя и цената им е еднаква!!

Sofrace Offroad Team

Коментар

Не знам какви са впечатленията на колегите , но според мен , когато караш на бавни почти не се използва полусъединител и няма значение какъв е , може би това се усеща само в много екстремни ситуации . За разлика при обикновените коли без бавни скорости там при офроуд на съединителя му се разказва играта .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Въпроса за замяната ми е свързан с идеята ,дали по-големия диаметър не би предавал и по-големи въртящи моменти.От там и по-голяма надеждност и износоустойчивост при "нормална" експлоатация.

Коментар

за феродовия 100% става от Лада Нива 1.7 i .ИЗПРОБВАНО !!! и издържа на тормоз
                          Подстрекател на разходчици счупи ДЖИПКА покрай Габрово
                          тел. 0898327627
                          Радослав

Коментар

Да един приятел също е с такъв от лада,даже май излиза по спулочлив от оригинален и е само 15лв.
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Здр колеги съединителя вече е сменен.Като го отворих беше "прекрасна" гледка.Фрикционния или"феродовия" откъм страната на притискателния беше станал на парчета и го беше наранил добре че не е било от страната на маховика тогава щеше да е лошо.Купих комплект на EXEDY и го подмених сега е др нещо има си и динамика и всичко е ок .
                              Прикачени файлове
                              Бялото BUZUKI 1.6 8в
                              0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X