Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при каране на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем при каране на газ

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
    В отговор на последните двама колеги: филтъра е в цветущо здраве. Няма му абсолютно нищо ... за момента, но предполагам, че ако продължи да се кара в това състояние ще се спомине. Принципно му намерих цаката как да не гърми: потеглям бавно докато не кача на 20км/ч. оттам си я настъпвам, но пък бавя колоната зад мен.
    Тоците...,някой сервиз с "Елкон" и правилно разчитащ диаграмите специалист,ще ти посочи конкретния проблем.

Коментар

Ще видим какво можем да направим по въпроса с баща ми. Сигурно няма да може утре да се търси такъв сервиз, но петък събота ... има време
      За сега благодаря и лека вечер !
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

В отговор на последните двама колеги: филтъра е в цветущо здраве. Няма му абсолютно нищо ... за момента, но предполагам, че ако продължи да се кара в това състояние ще се спомине. Принципно му намерих цаката как да не гърми: потеглям бавно докато не кача на 20км/ч. оттам си я настъпвам, но пък бавя колоната зад мен.
        Колега,много ти е бедна сместа и оттам ти гърми газовата.Преди да правиш всичко останало си развърти тройника с по 2 оборота и пробвай пак.
        Успех!
        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
          Колега,много ти е бедна сместа и оттам ти гърми газовата.Преди да правиш всичко останало си развърти тройника с по 2 оборота и пробвай пак.
          Успех!
          П.П. Филтъра ти е най-малкия промлем.Гледай да не се спомине МАФ,дебитомер или каквото имаш там,че тогава ще се видиш в чудо
          Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Не ми се иска да съм "на всяка манджа мерудия",но наблюдавам темата и реших да се включа.
            @Nik16 С най-добри чувства.
            Забелязвам,че напоследък имаш доста проблеми по колата.Но конкретно за случая.Поне на мене от тази тема не ми става ясно кой модел е двигателя ти,защото не помня на изуст другите ти теми - моно или пълен инжекцион?С какъв тип газова си.Ако си с обикновенна какъв е изпарителя?Това са много важни неща за да ти бъдат дадени правилни съвети.Иначе всичко друго са макар и верни,съвети по принцип.
            А установи ли от къде са гърмежите-ауспуха или всм.колектор?

Коментар

Много ни се искаше, с баща ми, да погледнем какво става, но май нямаме необходимите инструменти.
              Трябва ви само една отверка. Хич не ми се иска да ви пращам при газаджии, но не са инструментите, което ви липсва.
              Затваряй капака и забрави откъде се отваря. Пиши ми на ЛС да се видим и да ти оправя газовото ако искаш. Ако не - бягай при газаджиите (майко мила)

Коментар

какво стана намери ли от каде гърми, по точно каква е причината
                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
                  Точно от кабели и свещи гърми,че няма на къде повече.Също и от тръгнала бобина,замърсен палец и дистрибуторна капачка с налепи от малки стружки,хвръкнали от бронзовите штифтове,подаващи напрежение на цилиндрите/свещите и отложени на вътрешната страна на капачката.Това,което не е проблем при движение на бензин в токоразпределителната мрежа бобина/капачка/палец/кабели/свещи,при ползване на газова уредба изкристализира и дребните дефекти в упоменатата система,правят кардинални проблеми.
                  съгласен съм с всички неща които си изброил,но за кабелите и свещите не съм убеден
                  не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
                    съгласен съм с всички неща които си изброил,но за кабелите и свещите не съм убеден
                    Добре.Чисто електричарски/логически,каква е разликата на "пробила" капачка,палец,кабел или свещ?Или тръгнала/слаб пробив,на бензин не се усеща/ първична или вторична намотка на бобината?
                    Защото гърмежите са еднакви и попиляват едно и също.
                    Последният джип,/плюеше въздуховода с трясък/който оправих скоро...целия "ремонт" беше смяна на кабели.
                    п.п.във връзка със следващия пост-и при моно гърми,колега,при проблем с тоците.Подаването на искра при отворен смукателен клапан/респективно гръм в колекторите/,не касае вида хранителна система.
                    Последно редактирано от maxxx; 03-05-09, 19:07.

Коментар

При моно не гърми,эатова не му слагат гръм клапа.При инжекция с обикновено гаэово гърми при бедна горивна смес или проблем при тоците

Коментар

Явно твойте кабели са грьмнали

Коментар

Първоначално публикуван от lud ribar Преглед на мнение
                          Явно твойте кабели са грьмнали
                          Шегата ти е чист спам,недопринасящ с нищо по темата!
                          В случая не бяха моите,въпреки че не притежавам "перпетум мобиле".
                          При мен бях изпосменил всичко/в сервиз,специалисти.../,когато накрая излезе начален пробив на първичната намотка на бобината.На бензин вървеше без забележки.
                          А подобни дефекти в ел.системата въобще не им дреме дали изначално работейки са обслужвали моно или пълна инжекция.

Коментар

Първоначално публикуван от lud ribar Преглед на мнение
                            При моно не гърми,эатова не му слагат гръм клапа.
                            Всяка кола ,дори и карбураторната,може да се накара да гърми.Но въпроса е какви ще са последиците от това.Затова и на пълните инжекциони е добре да има клапа
                            Но май уплашихме или обидихме човека и той спря нещо да пише?

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                              Но май уплашихме или обидихме човека и той спря нещо да пише?
                              Не сте ме уплашили или пък сте ме убидили. Ни най-малко: нямаше ме за известно време и затова нямах възможността да пиша. Относно проблема: оказа се, че сега пък не гърми. Върви си съвсем нормално. Мисля, че тези гърмежи са причинени от конденз някъде; предполагам е по цялото продължение на ауспуха. Това го твърдя, понеже като я запаля на бензин забелязвам как от ауспуха тече (капе) ... вода, а аз или баща ми никъде не сме наливали вода. За марката и модела на бутилката ще мога да ви кажа по-късно, но предполагам, че е обикновена ... но това са само предположения ...
                              Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                              /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Не сте ме уплашили или пък сте ме убидили. Ни най-малко: нямаше ме за известно време и затова нямах възможността да пиша. Относно проблема: оказа се, че сега пък не гърми. Върви си съвсем нормално. Мисля, че тези гърмежи са причинени от конденз някъде; предполагам е по цялото продължение на ауспуха. Това го твърдя, понеже като я запаля на бензин забелязвам как от ауспуха тече (капе) ... вода, а аз или баща ми никъде не сме наливали вода. За марката и модела на бутилката ще мога да ви кажа по-късно, но предполагам, че е обикновена ... но това са само предположения ...
                                Сега-бутилката няма нищо общо.Конденза в отвеждащите тръби-също,нормално е.
                                Обаче ако във влажно време гърми,а в слънчево/топло не,погледни си кабелите и дистрибуторната капачка.Твърде вероятно при влага да пробиват към корпус и да става мешаница при токоразпределението.Може вечер да напръскаш кабелите/и капачката после/ с вода/пулверизатор/ и да гледаш къде ще почне "цветомузиката".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X