Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при каране на газ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при каране на газ

Здравейте колеги! От известно време насам се появи едно проблемче, но първоначално си мислих, че ще се оправи самостоятелно, но май съм сгрешил. Проблемът е следния: сутрин или когато и да е си паля на бензин и оставям да загрее /понеже витарата е автоматик/, когато реша да сменя на газ всичко е наред до първите 3-4 километра. След това разстояние, когато спра и потегля отново, колата губи обороти и след секунди отнякъде вземе да гръмне . Това се случва само да на газ!!! С баща ми се опасяваме да не пукнем нещо я глава, я нещо друго. Къде да търся проблема или направо да ходим при газаджия ?

П.П. Да не би някъде да кондензира от протичащата газ по веригата и от топлината да гърми? Знам глупаво е, но и на други коли /не Витара или друга стара джипка/ съм чувал по сфетофарите да им гърми ауспуха или каквото и там да е
    Благодаря за съдействието
    Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
    /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

До: Проблем при каране на газ

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
    Здравейте колеги! От известно време насам се появи едно проблемче, но първоначално си мислих, че ще се оправи самостоятелно, но май съм сгрешил. Проблемът е следния: сутрин или когато и да е си паля на бензин и оставям да загрее /понеже витарата е автоматик/, когато реша да сменя на газ всичко е наред до първите 3-4 километра. След това разстояние, когато спра и потегля отново, колата губи обороти и след секунди отнякъде вземе да гръмне . Това се случва само да на газ!!! С баща ми се опасяваме да не пукнем нещо я глава, я нещо друго. Къде да търся проблема или направо да ходим при газаджия ?

П.П. Да не би някъде да кондензира от протичащата газ по веригата и от топлината да гърми? Знам глупаво е, но и на други коли /не Витара или друга стара джипка/ съм чувал по сфетофарите да им гърми ауспуха или каквото и там да е
    Благодаря за съдействието
    Смени си кабелите и свещите
    Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
    New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

гърми ти гръм клапата на газовото .монтира се м/у въздушния филтър и моноинджекцията (инжекцията) обикновенно гърми при пълната инжекция
      не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

при нормална работа на агу -то не трябва да гърми бягай при гаэаджиите .глава не може да пукне но може да ти попилее въздушния филтър и всичко край него

Коментар

Първоначално публикуван от speed750 Преглед на мнение
          Смени си кабелите и свещите
          Свещите ми са чистак-бърсак нови.

Първоначално публикуван от jaxan Преглед на мнение
          при нормална работа на агу -то не трябва да гърми бягай при гаэаджиите .глава не може да пукне но може да ти попилее въздушния филтър и всичко край него
          Предполагам филтъра е скъпичък . Явно ще трябва да посетя газаджиите. Много ни се искаше, с баща ми, да погледнем какво става, но май нямаме необходимите инструменти. Възможно ли е все пак да прави конденз газта някъде ?

Коментар

Това не е гаранция като са нови свещите и да работят .Провери и кабелите

Коментар

Аз се сетих да ги погледна, но не виждам нещо нередно Освен това при спряло положение и съм на скорост, оборотите са много ниски. Принципно преди бяха 800 оборота, сега - 600 или дори веднъж бяха 400. Що годе ги нормализирах с леко подаване на газ

Коментар

Кабелите-вечер,отваряш капака при работещ двигател и гледаш да не преискряват към корпус/главата/.Ако са паднали оборотите,може да гърми от прекалено бедна горивна смес.Мембрани на изпарителя или сцепен маркуч/малко,но достатъчно/-преди/след тройника.При последното изброено би трябвало да нямаш мощност при изкачване и завишен разход.
                Последно редактирано от maxxx; 29-04-09, 19:45.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                  Аз се сетих да ги погледна, но не виждам нещо нередно Освен това при спряло положение и съм на скорост, оборотите са много ниски. Принципно преди бяха 800 оборота, сега - 600 или дори веднъж бяха 400. Що годе ги нормализирах с леко подаване на газ
                  мойте падат и до 200 .от една година съм така гася паля и съм ок с газта няма оправия това е цената на евтиното гориво.но ти си потледни агу-то за това гърмене
                  от 23 години карам иняма как да гърми от кабели и свещи.може при неправилна центровка на делкото но това беше при ладите и москвичите

Коментар

Koлега ,а въздушния филтър на какъв хал е?

Коментар

мойте падат и до 200 .от една година съм така гася паля и съм ок с газта няма оправия това е цената на евтиното гориво.но ти си потледни агу-то за това гърмене
                      от 23 години карам иняма как да гърми от кабели и свещи.може при неправилна центровка на делкото но това беше при ладите и москвичите
                      В повечето случаи на моно и инжекцон гърми точно от скапани кабели и свещи

Коментар

Точно от кабели и свещи гърми,че няма на къде повече.Също и от тръгнала бобина,замърсен палец и дистрибуторна капачка с налепи от малки стружки,хвръкнали от бронзовите штифтове,подаващи напрежение на цилиндрите/свещите и отложени на вътрешната страна на капачката.Това,което не е проблем при движение на бензин в токоразпределителната мрежа бобина/капачка/палец/кабели/свещи,при ползване на газова уредба изкристализира и дребните дефекти в упоменатата система,правят кардинални проблеми.

Коментар

Колега проверили въздушния филтър има голяма вероятност да е замърсен.
                          [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

Колега няма много връзка, но ехубаво да погледнеш. Преди карах един опел. Имаше проблем с едната тръба която захранва изпарителя с гореща вода. Беше се запушила и изпарителя позамръзваше. Има ли такова нещо в твоя случай?
                            Поздрави
                            Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

В отговор на последните двама колеги: филтъра е в цветущо здраве. Няма му абсолютно нищо ... за момента, но предполагам, че ако продължи да се кара в това състояние ще се спомине. Принципно му намерих цаката как да не гърми: потеглям бавно докато не кача на 20км/ч. оттам си я настъпвам, но пък бавя колоната зад мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X