Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обороти на витара (автоматик)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: обороти на витара (автоматик)

Витара къса база 93 г тристепенен автоматик - за оборотите - при 80 км 3000 , при 90-3400 , при 100-3700 , при 110 -4000, това е!Във гратски условия се опитай да е караш някаде околио 2500 оборота ,тогава е най икономична !
    Suzuki Vitara 1,6 (8v)- къса,автомат !!!
    костeнурков спринт.... и в гората !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от karata_z Преглед на мнение
      Витара къса база 93 г тристепенен автоматик - за оборотите - при 80 км 3000 , при 90-3400 , при 100-3700 , при 110 -4000, това е!Във гратски условия се опитай да е караш някаде околио 2500 оборота ,тогава е най икономична !
      Колега не мога да разбера защо са толкова високи оборотите. Мойта на 110 км/ч. чуква 3000. Пак е 3 степенна кутията
      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Нямам идея от каде може да идва тази разлика .Както е написал Nik16 неговата витара при 110 км. е на 3000 оборота а мойта на 4000.Според мен разликата е доста голяма !Нека колегите със същите автомати да пишат те как са с оборотите та да ги сравним!При тристепения автомат няма копче O/D за да имаме такава разлика и да се чудим дали някой кара с постояно включено такова .Ако някой има идея нека сподели от каде може да идва тази разлика !!! Мойто масло е сменено преди 2000 км. и съм със ATF DІІІ като гледам работната карта е 3 л. и е сменен и филтъра !!!!
        Nik16 каъв ти е разхода на гориво ?
        Прикачени файлове

Коментар

Нямам идея от каде може да идва тази разлика .Както е написал Nik16 неговата витара при 110 км. е на 3000 оборота а мойта на 4000.Според мен разликата е доста голяма !Нека колегите със същите автомати да пишат те как са с оборотите та да ги сравним!При тристепения автомат няма копче O/D за да имаме такава разлика и да се чудим дали някой кара с постояно включено такова .Ако някой има идея нека сподели от каде може да идва тази разлика !!! Мойто масло е сменено преди 2000 км. и съм със ATF DІІІ като гледам работната карта е 3 л. и е сменен и филтъра !!!!
          Nik16 каъв ти е разхода на гориво ?
          10\100 бензин с 3000 оборота средно.

Коментар

10 на 100 ако е градско според мен е добре.А при 3000 оборота калко ти показва скоростомера ?

Коментар

На мен ми взима повече обаче. И това ме притеснява така като чета 10/100. Принципно на мен ми лапва по 14-15/100 в града, извън града пада до 10-11/100 може да стигне и до 12/100 зависи от време, наклон на пътя и прочие /автомобилчето ми е малко по-капризно/. Оказва се, че това за 110км/ч при 3000 оборота е на газ днес забелязах това. Чудя се как не ми е заминал двигателя при тези обороти и скорост. То че беше шумен - беше не отричам. Все едно се мъчеше двигателя. А то било на газ. Цъкна ли на бензин 113-115км/ч са на 3800-4100 оборота. Днес реших малко да издухам системата от налипите на пропан бутана и затова го настъпах колкото можеше детето. Но сега пък ме яде съвестта да не съм направил беля с двигателя при тази скорост, че и без другото от време на време ми създава "малко" ядове този агрегат Сега от време на време притичвам по "пижама" на двора да проверя дали не съм пробил нещо /я картера я нещо друго/. До момента не съм констатирал теч.

Коментар

10 на 100 ако е градско според мен е добре.А при 3000 оборота калко ти показва скоростомера ?
                при 3000об-80км

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                  На мен ми взима повече обаче. И това ме притеснява така като чета 10/100. Принципно на мен ми лапва по 14-15/100 в града, извън града пада до 10-11/100 може да стигне и до 12/100 зависи от време, наклон на пътя и прочие /автомобилчето ми е малко по-капризно/. Оказва се, че това за 110км/ч при 3000 оборота е на газ днес забелязах това. Чудя се как не ми е заминал двигателя при тези обороти и скорост. То че беше шумен - беше не отричам. Все едно се мъчеше двигателя. А то било на газ. Цъкна ли на бензин 113-115км/ч са на 3800-4100 оборота. Днес реших малко да издухам системата от налипите на пропан бутана и затова го настъпах колкото можеше детето. Но сега пък ме яде съвестта да не съм направил беля с двигателя при тази скорост, че и без другото от време на време ми създава "малко" ядове този агрегат Сега от време на време притичвам по "пижама" на двора да проверя дали не съм пробил нещо /я картера я нещо друго/. До момента не съм констатирал теч.
                  Нещо не ми стана ясно как така с газ оборотите ти са по малки а с бензин по големи????????

Коментар

Така като чета колеги оборотите спрямо скороста ни са равни при - london 3000/80, при Nik16 - 113-115км/ч са на 3800-4100 оборота и при мен са точно така !!!! Аз също не мога да разбера как на Nik16 оборотите на гас и бензин са различни !!!Колкото до шума при мен не се чува нищо и в копето е комфортно като е карам с над 100 км.Nik16 провери дали някаде не ти е пробит аспуха моя се беше сцепил тачно след сакса и преди първото гърне, скъса се точно на това място /картинката долу /провери също и за шумоизолация в краката пред педалите и на същото мястото при пътника , по принцип от там идва повечето шум !Колкото до двигателя аз съм съгласен с ivan_j - /Карай смело, японец от обороти не се плаши./ пък и не съм виждал прегрят двигател с автоматична скоростна кутия защото като не му стига мощтност той сам се опровя - бута си една предавка на долу и толкоз или трябва ептен някой толкова да е загубен че да го остави без вода !!!!При мен разхода е 13 - 15 на 100 газ в градски условия ! Все още не ми се е случвало да не ми стига мощност на двигателя - та нали за това си имам две лосчета !!!! Ако има още някой с такава скоростна кутия нека и той да пише - обороти ,скорост,разход на гориво !!!!
                    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от london Преглед на мнение
                      На скоро си закупих витара и искам да попитам, нормално ли е автоматик тристепенен до колкото ги броя от 1991 год.,при 90 км да бъде на 3500 оборота и може ли едната скорост да ми е прецакана,и от четиристепенна да е станала тристепенна и едната да се е издухала.
                      Колега, и моята е такава с три степенен автомат. при 80km/h е 3000 оборота, при 90km/h е 3400, при 100km/h е 3800 а при 120km/h е 4500. Не знам, дали е нормално..., но като карам над 100 си бучи доста.
                      Mitsubishi Pajero III 3.2 DID: Subaru impreza 4x4

Коментар

Първоначално публикуван от london Преглед на мнение
                        Нещо не ми стана ясно как така с газ оборотите ти са по малки а с бензин по големи????????
                        Нека да обясня. Това и аз съм го забелязал: при каране на газ колата ми е много по-слаба и маломощна отколкото като я карам на бензин. Пример: на лек баир при каране на газ може да вдигна едва 35-40 км/ч. На бензин е съвсем друго нещо: на същия такъв баир на бензин - 45-50 км/ч. Естествено натискам доста педала, за да не падне скоростта. Бензина си е с по-голямо възпламеняване отколко газта, но чак такава излагация с тая газ не знам

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                          Нека да обясня. Това и аз съм го забелязал: при каране на газ колата ми е много по-слаба и маломощна отколкото като я карам на бензин. Пример: на лек баир при каране на газ може да вдигна едва 35-40 км/ч. На бензин е съвсем друго нещо: на същия такъв баир на бензин - 45-50 км/ч. Естествено натискам доста педала, за да не падне скоростта. Бензина си е с по-голямо възпламеняване отколко газта, но чак такава излагация с тая газ не знам
                          Колега според мен имаш проблем с центровките на гаста !Щом ти е слаба значи не и стига гориво /според мен/.При мен разликата от бензин до гас е много малка като се има предвит че е карам на гас през повечето време ,от икономичн гледна точка.Не ми се е случвало да е преключа на бензин защото не може да мине някой баир например!Не съм си направил труда да е засичам на даден баир с каква скорост ще го вземе на гас или на бензин но според мен няма да имам разлика !Ако излезеш на разходка/офроуд / на какъв вид гориво е караш ?Аз си карам на гас и не ми се е случвало да преключа на бензин защото не ми стига мощност !!!Аз доколкото знам гаста е с по-гоямо възпламеняване отколкота бензина нейното октаново число е 106 /може и да греша /а на на бензина е 95 например /друк е въпроса този който сипваме на бензиностанцйте на колко отговаря/.Разликата според мен идва от това кое гориво каква температура и плътност създава в целиндрите !!!Моля ако някой специалист чете това да не ми се смее аз не съм такъв и това си е мое лично мнение и може и да греша!!!!!Та според мен Nik16 отвий малко кранчета за гаста и виж как ще върви /ще харчи повече/ако няма разлика във въренето си ги върни обратно и търси майстор да ти е настрои гаста !Един калега го водих на моя газаджия да му настрои гаста та той му обясни че при тръгване гаста му е малко а при ход му идва в повече от там голям разход на гориво и загоба на мощност. Какво човърка не знам ама след 20 минути и 20 лв /по лев на минута /колата на колегата тръгна добре и смъкна разхода и той остана доволен !!!Нека и други колеги пишат за това гас - бензин, обороти, мошност ,разход !!!

metipeti колко ти е разхода на гориво ?Някаква разлика м/у гас и бензин при оборотите ,скороста, мошноста и разхода на гориво?Колкото до оборотите са същите като на Nik16 , london и мойте та според мен е нормално !!!

Газ, газта, газово; бензиностанция, бензиностанции
                          Последно редактирано от митко; 05-03-09, 00:26.

Коментар

Само да вметна: автоматика сменя предавките при постигане на определени обороти на двигатела, а не по това какво показва километража.... Така че бензин/газ, би трябвало да е едно и също....
                            Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                            Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

"metipeti колко ти е разхода на гориво ?Някаква разлика м/у гас и бензин при оборотите ,скороста, мошноста и разхода на гориво?Колкото до оборотите са същите като на Nik16 , london и мойте та според мен е нормално !!!"

Витарката я карам основно на газ. Естественно сутрин я паля на бензин и като се постопли я превключвам на газ. Разхода ми е около 12/100 газ извън града и около 16/100 в града.
                              Като се зададе по-големичък баир си включвам на газ, защото по-смело го изкачвам. Не мога да ти кажа, колко ми харчи на бензин, защото не съм я засичал.

Коментар

Колега, исках да кажа, че я включвам на бензин.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X