Обява

Свий
Няма добавени обяви.

обороти на витара (автоматик)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• обороти на витара (автоматик)

На скоро си закупих витара и искам да попитам, нормално ли е автоматик тристепенен до колкото ги броя от 1991 год.,при 90 км да бъде на 3500 оборота и може ли едната скорост да ми е прецакана,и от четиристепенна да е станала тристепенна и едната да се е издухала.

До: обороти на витара (автоматик)

Не се е издухала, просто си е тристепенна.
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

благодаря! а какви обороти и скорост са за предпочитане за дълго каране/за щадене на двигатела/

Коментар

Първоначално публикуван от london Преглед на мнение
        ... нормално ли е автоматик тристепенен до колкото ги броя от 1991 год.,при 90 км да бъде на 3500 оборота и може ли едната скорост да ми е прецакана,и от четиристепенна да е станала тристепенна и едната да се е издухала.
        Пиши от къде си! Така е по лесно да те насочваме към майстори или колеги които да помагат.
        По въпроса не ми се струва нормално. ІІІ-та е директа, даже може и да е намаляваща и трябва да е поне с 7-800 об. по-надолу според мен. На първо четене виж нивото на маслото, и докладвай за цвят, мирис и наличие на "сажди" в него.....после още
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Малко е тъмно маслото а и не беше карана от половин година.интересното е че на 90км е на 3300-3500об на 120км е4000об.От бургас съм.

Коментар

Трета е директна и с 4.6 диф това са си оборотите.
            И аз съм с близо 4000 об. на 120, пета скорост, 5.12 диф. Нормално.
            Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
            http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
            http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от london Преглед на мнение
              Малко е тъмно маслото а и не беше карана от половин година.интересното е че на 90км е на 3300-3500об на 120км е4000об.От бургас съм.
              То след време става с жълтеникав отенък и потъмнява, въпроса е да не е черно, мътно, с мирис на прегоряло. и твърди частици (сажди) в него. Бургас ми е далеч да дойда и да се возим и слушаме, приеми идеята и опита на "Митко" и евентоално виж с приятел или GPS реалната ти скорост, може и скоростомера малко да се "шегува"
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не се шегува скороста пробвах с gps даде около 5 км разлика което не мисля за голяма.тези дни ще сменя маслото и ще докладвам за промяна.защото според мен това не е нормално с 80км да карам с 3000об и да задръствам пътя.То по добре москвич да си бях взел

Коментар

Имаш ли бутон на ръчката за превключване, който като е натиснат свети O/D на таблото? Ако нямаш значи си с тристепенен автомат. Но дори и с три скорости, тези обороти ми се виждат високи - на 3000 трябва да си около 100 км/ч, най-добре да ти отговори някой с такава кутия. Аз съм с четиристепенния и на 3000 скороста е 110.
                  Honda XL600LM, 1987
                  Honda HR-V, 1.6, 3 drs, 4WD, 1999
                  Opel Frontera B Sport, Y22DTH, 2003

Коментар

Щом си с 3-степенен автомат, значи си с 8 клапанов двигател. За да се движи с 120 му трябват обороти, 4000 са добре. Все пак макс. въртящ момент е на 4500 ако не се лъжа. Карай смело, японец от обороти не се плаши.

Коментар

Благодаря на всички за мненията си.

Коментар

Аз сщо карам автоматик '89 година. При мен оборотите на 100км/ч. са на 2500 а на 110км/ч. - 2800 - 3000 оборота. Не знам защо при теб така се получава
                        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

С колко скорости е автомата ти

Коментар

Трички скорости Вярно малко повечко ръмжи, но надявам се до лятото да намеря някакво решение на проблема ( нова кутия примерно )

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
                            Имаш ли бутон на ръчката за превключване, който като е натиснат свети O/D на таблото? Ако нямаш значи си с тристепенен автомат. Но дори и с три скорости, тези обороти ми се виждат високи - на 3000 трябва да си около 100 км/ч, най-добре да ти отговори някой с такава кутия. Аз съм с четиристепенния и на 3000 скороста е 110.
                            Колега извинявай ако въпросът ми е тъп, но за какво служи това O/D ?

Благодаря
                            Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                            /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                              Колега извинявай ако въпросът ми е тъп, но за какво служи това O/D ?

Благодаря
                              Заповядай...
                              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X