Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Акумулатор за Витара

Първоначално публикуван от gogomk Преглед на мнение
    Благодаря на всички , които се отзоваха така бързо .Вече спокойно ще сложа по-голям акумулатор.Имам един под ръка, 62Ah.
    Gogomk,недей да слагаш по-мощен акумулатор от стандартния за автомобила(провери ръководството или питай някой "акумулаторджия"),понеже има опастност да ти изгори днамото от претоварване при зареждане на акумолатор с по-голям ампераж...
    SUZUKI "GRAND VITARA" 2.0 (16V)-J20A + MITSUBISHI "OUTLANDER"-2.4- AUTOMATIC

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
      Gogomk,недей да слагаш по-мощен акумулатор от стандартния за автомобила(провери ръководството или питай някой "акумулаторджия"),понеже има опастност да ти изгори днамото от претоварване при зареждане на акумолатор с по-голям ампераж...
      Всички караме с по-големи от предписаните акумулатори, но рядко някой се оплаква че има проблеми с алтернатора.Ако нещо изгори, ще има повод да сложи по-мощен
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от vadoiv Преглед на мнение
        Според мен не си прав, динамото няма как да изгори, то си дава колкото е сметнато от производителя, реле-регулатора ограничава според предписаното, просто акумулатор с по голям капацитет се зарежда по бавно. Според теорията АБ се зарежда с ток около 10% от капацитета му, сиреч: 100Ah---10А. ако производителя е заложил АБ с 50Ah, динамото дава около 5А към АБ. Когато сложиш 100Ah времето се увеличава приблизително двойно.

Лично менение, не претендирам за точност на стойностите
        -------Honda CR-V 128к.с.--------
        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
          Според мен не си прав, динамото няма как да изгори, то си дава колкото е сметнато от производителя, реле-регулатора ограничава според предписаното, просто акумулатор с по голям капацитет се зарежда по бавно. Според теорията АБ се зарежда с ток около 10% от капацитета му, сиреч: 100Ah---10А. ако производителя е заложил АБ с 50Ah, динамото дава около 5А към АБ. Когато сложиш 100Ah времето се увеличава приблизително двойно.

Лично менение, не претендирам за точност на стойностите
          Общо взето си прав, само че и времето не е двойно. В колата не се зарежда с 10%, а с колкото насмогне генераторът. На напълно изтощен акумулатор зарядният ток се ограничава само от мощността на генератора, което в този случай не е фатално. Големите зарядни токове са лоши само при степен на заряд, близка до 100%, което пък в колата не се случва.

Примерно, алтернатор 100А, колата харчи за свои нужди 15А, а акумулаторът (65Ач) е много изтощен и изпива другите 85А. Като му се повиши напрежението, зарядният ток естествено спада до 0 при 100% зареден акумулатор.

Коментар

Колега аз събрах 75А на моята, е изкривих две ламаринки за да влезе ама вече го бех взел.Единствено ми направи впечетление че варти по бавно .
            Иначе като си забравиш фаровете няма проблем (проверено)
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от track2000 Преглед на мнение
              .. впечетление че вЪрти по бавно
              Това не е от акумулатора.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Общо взето си прав, само че и времето не е двойно. В колата не се зарежда с 10%, а с колкото насмогне генераторът. На напълно изтощен акумулатор зарядният ток се ограничава само от мощността на генератора, което в този случай не е фатално. Големите зарядни токове са лоши само при степен на заряд, близка до 100%, което пък в колата не се случва.

Примерно, алтернатор 100А, колата харчи за свои нужди 15А, а акумулаторът (65Ач) е много изтощен и изпива другите 85А. Като му се повиши напрежението, зарядният ток естествено спада до 0 при 100% зареден акумулатор.
                Напълно съм съгласен, забравих за тока, необгодим за разхода на самия автомобил.
                поздрави
                -------Honda CR-V 128к.с.--------
                "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

По каталог май беше 5о Ач... Моята е с 45, и понеже я карам рядко, тази зима в студовете падаше Но като си я карам по-редовно нямаше проблем
                  По-силния пусков ток е препоръчителен за дизелите, но така или иначе и с такъв акумулатор, ако има проблем в мотора /стартера например/, си е проблем изобщо
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр
                  КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

В ръководството пише 28-36 Ач , според мен това е от икономия на материал , както е и с тънките кабели . Слагай колкото голя имаш и няма да имаш проблеми аз съм с 62 Ач . Между другото премери напрежението на крушките на фаровете директно , докато светят и ще разбереш какво имам предвид , аз пуснах дебели кабели и релета и сега светят както трябва .
                    0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Някой да иска снимка на 4 акумулатора от камион вързани заедно към обикновен алтернатор? Редовен номер по лодките. Правилно ти каза някои- най-голямото, което може да се събере.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X