Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатор за Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатор за Витара

Понеже не съм много на "ти" с електриките, искам да попитам проблем ли е да сложа по-голям акумулатор на Витарата (1.6mi, 82кс.) от стандартния. Задавам този въпрос, защото един ми казва, че по-големият ще презарежда, тъй като Витарата черпи малко ток при запалване. Другото мнение е , че няма значение, защото акумулаторът не можело да се презареди, ако всичко работи нормално. Ако някой е компетентен по въпроса, моля за отговор, за да знам какво да търся.

До: Акумулатор за Витара

Първоначално публикуван от gogomk Преглед на мнение
    Понеже не съм много на "ти" с електриките, искам да попитам проблем ли е да сложа по-голям акумулатор на Витарата (1.6mi, 82кс.) от стандартния. Задавам този въпрос, защото един ми казва, че по-големият ще презарежда, тъй като Витарата черпи малко ток при запалване. Другото мнение е , че няма значение, защото акумулаторът не можело да се презареди, ако всичко работи нормално. Ако някой е компетентен по въпроса, моля за отговор, за да знам какво да търся.
    Слагай, няма проблем, стига да има къде да го събереш.

Коментар

поправка:

слагай най-големия, който има къде да събереш.

Коментар

При "най-големия" инсталацията на Витарата дали ще издържи . Аз мисля, че всяка кола трябва да си знае... акумулатора. Затова има акумулатори с различни напрежения за различните видове автомобили
        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
          При "най-големия" инсталацията на Витарата дали ще издържи . Аз мисля, че всяка кола трябва да си знае... акумулатора. Затова има акумулатори с различни напрежения за различните видове автомобили
          Всички са еднакви - 12 волта. Различен е стартовия ток и капацитета на батерията, но това няма никакво значение. Идеята за голям акумулатор е смислена при монтаж на лебедка примерно или други големи консуматори. Значи 12 волта напрежение, а тока във веригата се определя от консуматора - не вярвам двигателя на Витарата да има стартов ток повече от 150 ампера.
          Моята фероза беше с акумулатор 36 амперчаса, аз го смених с 65 - къде по-добре е, сега жената като остави колата на фарове някъде, пали и след 2 часа престой.

Коментар

Слагай колкото голям събереш,аз карам със 74 амперов и нямам проблеми.Колкото повече-толкова повече.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
              Това мислене, го остави. По-добре прочети накоя книжка по темата, или поне учебника по физика, ама не помня за кой клас, май 10ти.

Коментар

Първоначално публикуван от belcho kulev Преглед на мнение
                Слагай колкото голям събереш,аз карам със 74 амперов и нямам проблеми.Колкото повече-толкова повече.

И аз съм на същото мнение карам 1,6 мотор с 82 амперчаса никакви ядове нямам дори да забравя фаровете
                Dimitar Dyakov

Коментар

Благодаря на всички , които се отзоваха така бързо .Вече спокойно ще сложа по-голям акумулатор.Имам един под ръка, 62Ah.

Коментар

Благодаря на всички , които се отзоваха така бързо .Вече спокойно ще сложа по-голям акумулатор.Имам един под ръка, 62Ah.
                    Не е ли малък? С какъв си бил до сега?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Малък?! За 1,6 бензин е дори с голям резерв. Аз взех Варта Силвър - има 620А стартов ток. Като гледам и лебедките на Т-мах искат около 400А.
                      А иначе голямото си е голямо, спор няма.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Мисля, че е 35-36Ah. Няма никакви знаци. С него взех джипа миналата година, както беше внесен.

Коментар

Първоначално публикуван от lama69 Преглед на мнение
                          Малък?! За 1,6 бензин е дори с голям резерв. Аз взех Варта Силвър - има 620А стартов ток. Като гледам и лебедките на Т-мах искат около 400А.
                          А иначе голямото си е голямо, спор няма.
                          Мани го стартовия ток. Палили сме Москвич с мотоциклетен акумулатор 9 А.ч, целият фокус е да запали от първи или втори път, защото трети няма. Проблемите идват от съвсем друго място - количеството енергия, което може да отдаде. Например, лебедката на колко метра ще те издърпа, преди да спре. Габаритите трябва да можеш да ги оставиш цяла нощ, а на сутринта да запалиш. Без алтернатор трябва поне 1 час да можеш да пътуваш. Такива неща.

Отделно, че 20% по-голям акумулатор живее 2 пъти по-дълго, в една кола. Там е прост мащабен фактор.

Мисля, че е 35-36Ah. Няма никакви знаци. С него взех джипа миналата година, както беше внесен.
                          А, джамбазите... новият внос е така.

Коментар

моята витара я карам с 44ah .На времето по татово време имах москвич.тогава беше голям кът эа всякакви резервни части и го карах с акумолатор от комбайн монтиран в багажника
                            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Слагай няма проблеми, само си провери релето да не ти презарежда или пък да дава по малко, защото с по големия акумулатор ще му трябва повече време да го зарежда, мисля че трябваше да дава между 13-14,4 V.
                              -------Honda CR-V 128к.с.--------
                              "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X