Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет-висок разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Дайте съвет-висок разход

Свещите от Косер(Denso) 20лв,а капачката от един магазин на Мария Луйза в Пловдив.Кабели не съм сменял още
    Последно редактирано от Iceman; 07-02-09, 20:14.
    Subaru Forester 2.0t EJ205
    Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
      Колега от къде пазаруваш капачки и кабели за Витарта. Май не е зле сега като съм на газ да ги сменя .
      Ако ще купуваш свирни да взема и аз. Ще пробвам, пък ако е това моя проблем ще почерпя.

Коментар

Първоначално публикуван от batboby Преглед на мнение
        С това започнах,
        тогава по предния ми пост (№4) и в зависимост от резултатите ще го мислим
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Колеги гледам ,че на витарата делкото може да се върти на ляво и на дясно. При положение че съм вече на газ има ли резон да го врътна с 4-5 градуса към предварение? Някой от вас правил ли го е? Има ли ефект върху разхода и вървежа?
          NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Колеги гледам ,че на витарата делкото може да се върти на ляво и на дясно. При положение че съм вече на газ има ли резон да го врътна с 4-5 градуса към предварение? Някой от вас правил ли го е? Има ли ефект върху разхода и вървежа?
            И аз си го мислех това, но чакам да се стопли времето, че на студено ще пали трудно. Към ГИ няма ли аванс-процесор?

Коментар

Първоначално публикуван от ivan_j Преглед на мнение
              И аз си го мислех това, но чакам да се стопли времето, че на студено ще пали трудно. Към ГИ няма ли аванс-процесор?
              Aми май няма щото мойте газаджии ми казаха ако искам да му дам 5 градуса. При по голямо предварение не би ли трябвало да пали по лесно?

Коментар

Още един "умен" въпрос. Накъде се върти палеца на делкото при витарата? По часовниковата стрелка или обратно?

Коментар

По часовниковата стрелка или обратно?
                  Аве Пасторе Като махнеш капачката на дистрибутора и "чукнеш" на стартер ще видиш посоката на твоята кола
                  Ще цитирам моя майстор гАзар от преди години (някъде 9-те) На молбата да "свие" още малко разхода на джипа ми, щот` 13/100 ми се виждаше много в града ....
                  След като разбра, че джипа върви добре и ме кефи каза : "Щом те кефи, карай си го така, понеже не знаеш кога ще идеш горе (поглежда към небето), а и не знаеш горе дали ще има газ"....
                  Ако те кефи и върви и не гори много не го ръчкай Нарисувай си един кръг на листче и виж 5гр. колко са 4-5 градуса на ръка предварение много трудна ще направиш!
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Като си тръгнал да даваш пари, изтърси и другия джоб и сложи аванс процесор. Като палиш на бензин центровката е заводската, като мине на газ, дава аванс. Наскоро гледах разни газаджийски каталози из нета, за нашите двигатели даваха ТАП и за пропана. Важно е да е точно за тази кола и точно за пропан-бутан, за да дава правилните градуси.
                    И с по-голям аванс пали по-трудно. Отбележи къде е сега делкото, завърти го на пълен аванс, блокирай авотматичния с жичка на диагностичния куплунг и се опитай да я запалиш студена. Стартера ще види зор.

Коментар

Колега какво стана оправи ли витарата?
                      Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                      Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Благодаря на всички за съветите, които сте дали. Най-учудващото в случая е, че джипа върви повече от добре. Все си мисля, че ако имаше проблеми с капачка, кабели, свещи и т.н. нямаше да е същото. Така или иначе в понеделник започвам да преглеждам всичко, за което сте написали.
                        Не залагай на това че върви добре, провери както ти казват.И при мен вървеше идеално, и изведнъж 27л/135км извънградско и останах без думи. Провери и самия палец, моят се беше разпрашил и явно на високи обороти прехвърляше искра и колата вървеше. След смяна на Капачка, Палец, Кабели, Свещи разхода 6,8/100км. Колата е Форд ескорт, горивото ГАЗ
                        -------Honda CR-V 128к.с.--------
                        "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Първоначално публикуван от Iceman Преглед на мнение
                          И моя си вървеше мн. хубаво. Смених въз. филтър(нищо),2 плочки(нищо),3 изпарителя(нищо)все 14-16/100.смених капачката(10лв.)и о чудо 10/100
                          Срам ме е да го кажа, но не съм много на ясно /за съжаление, но се поправям/ с горивните части,ако мога така да се изразя, би ли ми казал за коя капачка говориш? И мойта не пада под 13-15/100, а искам да попроменя това
                          Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                          /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Здравейте колеги,
                            Моето Сузуки 1,6 8V моно инжекция направо ме кара на лудост. Градско на газ не мога да сваля разхода под 20/100. Карам го с изключени хъбове. До сега смених изпарител, преместих плочката, старата беше м/у въздушния филтър и ръкава на моноинжекцията, новата е точно над дюзата. Смених и филтърчето на газовия клапан. Замених оригиналния въздушен филтър със спортен. Минах на реглаж с газанализатор при трима газаджии, и тримата ми казват, че всичко е в нормите и няма причина да харчи толкова много. Преди години карах един УАЗ около 6 месеца в града и доколкото си спомням той харчеше около 16/100. Направо не знам какво повече да измисля. Ако някой има свежи идеи, ще се радвам да ги сподели и помогне.
                            Здравеи колега имах същия проблем 20(100 има ли твоята уредба един ел клапан които се намира на маркуча след испаритела в посока към дюзата за мон инж ако има смени го и ще се оправи, моя го замених с обикновенно кранче което се регулира на ръка, малко ми се влоши вървенето но пък се оправи разхода сега 10 (100/ Късмет
                            Последно редактирано от vitarrra; 24-02-09, 20:12.
                            Бялото BUZUKI 1.6 8в
                            0899368772 ;) 0897229322

Коментар

Колега Nik16 батбоби говори за дистрибуторната капачка от там дето ти излизат кабелите за свещите.Моята дава 12 на дълго 14-15 в града но не ми се вярва от дистрибутора да свали разхода
                              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
                                Колега Nik16 батбоби говори за дистрибуторната капачка от там дето ти излизат кабелите за свещите.Моята дава 12 на дълго 14-15 в града но не ми се вярва от дистрибутора да свали разхода
                                Това с какви гуми ?
                                DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X