Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дайте съвет-висок разход

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Дайте съвет-висок разход

Здравейте колеги,
    Моето Сузуки 1,6 8V моно инжекция направо ме кара на лудост. Градско на газ не мога да сваля разхода под 20/100. Карам го с изключени хъбове. До сега смених изпарител, преместих плочката, старата беше м/у въздушния филтър и ръкава на моноинжекцията, новата е точно над дюзата. Смених и филтърчето на газовия клапан. Замених оригиналния въздушен филтър със спортен. Минах на реглаж с газанализатор при трима газаджии, и тримата ми казват, че всичко е в нормите и няма причина да харчи толкова много. Преди години карах един УАЗ около 6 месеца в града и доколкото си спомням той харчеше около 16/100. Направо не знам какво повече да измисля. Ако някой има свежи идеи, ще се радвам да ги сподели и помогне.

До: Дайте съвет-висок разход

На бензин как е разхода?

Коментар

Провери хлабините на клапните
      NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Провери компресията на цилиндрите кажи мирише ли на свежа (неизгоряла газ) като е караш имаш ли от гнусните "еко" системи за доизгаряне на газовете в ауспуха.......после още
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Провери си дистрибуторната капачка,кабелите и свещите
          Subaru Forester 2.0t EJ205
          Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Първоначално публикуван от Iceman Преглед на мнение
            Провери си дистрибуторната капачка,кабелите и свещите
            Не мисля, че е оттам. Направи това, което ти казва Дядо Владо.
            При мене беше от компресията, но го оправих с "малко" яд, и повечко мерак и разбира се добра помощ
            Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
            /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Смених моята капачка(пукната отвътре)и ми свали от 15/100 на 10/100 газ
              Последно редактирано от Iceman; 07-02-09, 17:14.
              Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Смених моята капачка(пукната отвътре)и ми свали от 15/100 на 10/100 газ
                Май и аз ще трябва да направя такова нещо A как си с бензина ? Там има ли разлика ?
                Последно редактирано от Nik16; 07-02-09, 17:36.
                Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

А аз тъкмо мислех да направя обратното да преместя плочката между въздушния филтър и ръкава на моноинжекцията.Провери компютъра да не дава некви грешки.В понеделник ще чирепариме букса за нашата че нещо хич не върви
                  Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
                  Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Благодаря на всички за съветите, които сте дали. Най-учудващото в случая е, че джипа върви повече от добре. Все си мисля, че ако имаше проблеми с капачка, кабели, свещи и т.н. нямаше да е същото. Така или иначе в понеделник започвам да преглеждам всичко, за което сте написали.

Коментар

И моя си вървеше мн. хубаво. Смених въз. филтър(нищо),2 плочки(нищо),3 изпарителя(нищо)все 14-16/100.смених капачката(10лв.)и о чудо 10/100
                      Автосервиз FLEXAUTO

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
                        А аз тъкмо мислех да направя обратното да преместя плочката между въздушния филтър и ръкава на моноинжекцията.Провери компютъра да не дава некви грешки.В понеделник ще чирепариме букса за нашата че нещо хич не върви
                        Според мен, колкото повече я отдалечаваш, толкова по-зле. Мисля, че мястото на плочката е колкото се може по-близо до дюзата на моноинжекциона.

Коментар

Първоначално публикуван от batboby Преглед на мнение
                          джипа върви повече от добре.
                          .....ами започни леко да го притваряш. Завиваш кранчето 1/2 оборот караш 2-3-4 дни, ако пак върви "повече от добре" още 1/2 ...и така докато почувстваш че е спънат после отвиваш 1/2 и засичаш разход
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

И моя си вървеше мн. хубаво. Смених въз. филтър(нищо),2 плочки(нищо),3 изпарителя(нищо)все 14-16/100.смених капачката(10лв.)и о чудо 10/100
                            Колега от къде пазаруваш капачки и кабели за Витарта. Май не е зле сега като съм на газ да ги сменя .
                            NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                              .....ами започни леко да го притваряш. Завиваш кранчето 1/2 оборот караш 2-3-4 дни, ако пак върви "повече от добре" още 1/2 ...и така докато почувстваш че е спънат после отвиваш 1/2 и засичаш разход
                              С това започнах, карам на газ повече от 10 години и горе-долу се справям с реглажа. Но тук положението е различно, за мое съжаление това не помага. Като притвориш започва да глъхне, отваряш с 1/4 и върви доста добре, но .............. 20/100. Извън градско като ходих до Ст.Загора за срещата ми даде 14/100 като не съм вдигал повече от 100км/ч измерено с GPS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X