Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Нормално ли е?

Да това е единия датчик-този на водата.До него в дясно месинговия е другия,който мери температурата на постъпващия въздух.Параметрите му са същите като на другия.Провери ги и двата.При съмнения за повреда в някой от тях все пак ще се наложи да им премериш съпротивлението променя ли се ПЛАВНО с покачване на t.Може да не ги сваляш.Мериш ги студени докато се загреят.
    С оглед на безопасност за компа,сложи последователно на поренциометъра едно съпротивлени 200-300 Ома,за да не даваш точкита за мерене на късо в крайно положение на потенциометъра.
    На газ тоя проблем наблюдава ли се?
    Опитвал ли си да правиш диагностика?Ако горната процедура не помогне и не откриеш повреден датчик,ще се наложи.
    Good Luck

P.S.Не видях че докатао съм писал колегата ме е изпреварил.ТОВА Е КИСЛОРОДНИЯ ДАТЧИК; ЛАМБДА СОНДА ИЛИ КАКТО ТАМ ИСКАТЕ ДА ГО НАРЕЧЕТЕ!!!
    Последно редактирано от ctef; 09-02-09, 17:35.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
      Колкото до датчика, при мен е сложен на изпускателната система пращам снимка да видиш
      Че е датчик датчик е...
      Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
      ТОВА Е КИСЛОРОДНИЯ ДАТЧИК; ЛАМБДА СОНДА ИЛИ КАКТО ТАМ ИСКАТЕ ДА ГО НАРЕЧЕТЕ!!!
      +100
      Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
        Здравейте колеги.Да ви попитам нормално ли е като запаля витарата да държи 2000 оборота 15 мин и чак тогава ги намаля паля я на бензин.

Колега не каза само кога я палиш!Ако примерно си я карал преди това и тя е била загряла сигорно ти е темперетурен датчик както казват и другите колеги.
        Но ако не си я палил и я палиш в студа сутрин нормално да работи на по-високи обороти!Това ти е автоматичен смукач.И е нормално да държи такива обороти!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Пробвах това което каза колегата ctef и се оказа прав.С потенциометъра променям оборотите на двигателя.А има и нещо друго като откача въпросния кабел от датчика колата по бързо достига работна температура.Ще потърся датчик това е
          Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
          Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Стой не бързай!
            Сега провери дали датчика си променя плавно съпротивлението при загряване.Ако работи нормално не е от него.Провери по същия начин и другия датчик(за темп на въздуха) до него.
            Купувай само ако си убеден в неизправността им защото май не са евтини.
            А при самодиагностика дава ли ти някаква грешка(код)?
            А за бавното загряване сигурен ли си в изправноста на термостата?При студено палене си задръж ръката на входния маркуч към радиатора и следи дали започва да се затопля бързо.Ако термостата работи би трябвало да има изветно закъснение.
            А виско съединителя как е?
            Последно редактирано от ctef; 18-02-09, 16:27.

Коментар

Така вече го купих сензора.Другия сензор не съм го проверявал утре ще го проверя.25 лв струва сензора,при самодиагностика ми дава 1 мигане интеравал 2 мигания.Това означава код 12 и за него пише че:
              Този код ще свети винаги когато диагностичния блок е активиран,ключа е завъртян в позиция ON и няма други кодове записани на коппютъра.Значи датчика работи сега бързо достига работна температура и бързо сваля оборотите.А това с този код 12 пише също че тези симптоми са нормални това дето свети.Аз мисля че като свети Check Engine в интервал 1 пауза 2 това не е грешка в компютъра.Чрез него могат да се определят други грешки постъпили в компютъра и сигурно трябва да се изключи самата лампа за да не свети.Кажете вашето мнение по въпроса

Коментар

Ако вече работи нормално си късметлияДано е така!
                Сега трябва да се изчистят от паметта на компа грешките.Предполагам следиш ръководството: - около 20 сек. изключена маса на акумулатора.Но провери пак.

Коментар

Мисля че темата може да бъде заключена открихме проблема

Коментар

А защо не споделиш точно какво беше???
                    Може да е полезно за някои
                    Мислих,Мислих и на Края го измислих - Не Може така,Треа нещо да се Измисли

Коментар

Първоначално публикуван от kamcho Преглед на мнение
                      А защо не споделиш точно какво беше???
                      Може да е полезно за някои
                      Съгласен !
                      Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                      /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Ми колеги аз съм написал по горе какъв беше проблема, но ще кажа пак.Сменихме сензора и оправихме нещата.

Коментар

Ще е по-ясно за колегите , ако обясниш на кое казваш '' СЕНЗОРА''. Сигурно е датчика за температурата на охлаждащата течност или е нещо друго .... ?
                          Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Този сензор(датчик) регулира оборотите на колата в зависимост колко е студена или топла.Нещо като смукач

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
                              Здравейте колеги.Да ви попитам нормално ли е като запаля витарата да държи 2000 оборота 15 мин и чак тогава ги намаля паля я на бензин.
                              може и да е нормално...ако е на смукач...
                              понякога човек има нужда от КАЛАШНИК
                              JEEP CHEROKEE LAREDO 2,1 TDI "COMMANDO"
                              Honda Shadow VLX 600 - 1999
                              FORD CORTINA-TAUNUS WAGONSTATION 2000L V6

0897795824 ; 0887092009 ; 0893316996
                              Влади

Коментар

ОК !
                                Последно редактирано от иж-12; 20-02-09, 15:23.
                                Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X