Здравейте колеги.Да ви попитам нормално ли е като запаля витарата да държи 2000 оборота 15 мин и чак тогава ги намаля паля я на бензин.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Нормално ли е?
Свий
X
-
И при мен е така. Не се шашкай. Само че правилно ли прочетох че ти държи 15 минмножко ми се струва. Но моята като си я запаля ми държи 1700-1800 оборота за около минута след което плавно си пада до към 800
П.П. Ако ти държи наистина 15 мин на 2000 оборота мисля че имаш някакво леко проблемче с датчика за температурата. Я да те питам: за тез 15 мин стрелката ти за температурата стига ли кажи речи до половината
П.П.П. Забравих да спомена, че моята е автоматик
Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнениеМоята държи 2000 оборота около 15-20 сек. и след това пада малко над 1000 и за около 4-5минути слиза на 800. Мисля, че това е нормално.и тръгвам веднага
Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 07-02-09, 17:01.Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
/e-mail: nikolaynkl@gmail.com/
Коментар
-
До: Нормално ли е?
Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнениеИ при мен е така. Не се шашкай. Само че правилно ли прочетох че ти държи 15 минмножко ми се струва. Но моята като си я запаля ми държи 1700-1800 оборота за около минута след което плавно си пада до към 800
П.П. Ако ти държи наистина 15 мин на 2000 оборота мисля че имаш някакво леко проблемче с датчика за температурата. Я да те питам: за тез 15 мин стрелката ти за температурата стига ли кажи речи до половината
П.П.П. Забравих да спомена, че моята е автоматикНие наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15
Коментар
-
Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнениеДам 10 мин си държи тия високи обороти.За тия мин стрелката леко се изправя.Бавно загрява и бързо стине незнамDJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Като чета това, явно аз имам проблем ? Моята изобщо не държи таккива обороти като запаля..Дори подавам газ да постои малко на 1500-2000, после като пусна е на не повече от 1000, но работи спокойно...?
Какво ще кажете ?Николай
VITARA 1.6, 93 къса кабр
КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002
Коментар
-
Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнениеКато чета това, явно аз имам проблем ? Моята изобщо не държи таккива обороти като запаля..Дори подавам газ да постои малко на 1500-2000, после като пусна е на не повече от 1000, но работи спокойно...?
Какво ще кажете ?Ако не свършва добре, значи не е свършило!
0888 315 794
LZ1UPI
A1 (Rh+)
Коментар
-
А дали моя автоматик не мога да го наглася да не загрява толкова време? Като запаля да си тръгвам нормално, защото е имало моменти, в които не мога да я чакам да загрява и си тръгвам. Знам че е грехота за хидравликата, но времето не чакаСузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнениеА дали моя автоматик не мога да го наглася да не загрява толкова време? Като запаля да си тръгвам нормално, защото е имало моменти, в които не мога да я чакам да загрява и си тръгвам. Знам че е грехота за хидравликата, но времето не чака
Като нямаш време да чакаш, защо не си взе ръчкаDJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Първо си провери датчика за температурата.Трябва при загряване да си променя съпротивлението към по-малко ако не се лъжа.В книгите го имаше ама...
P.S.Ето и по конкретно температура/съпротивление:0гр./5,88КОма; 20/2,5; 40/1,15; 60/0,58; 80гр/0,3КОма.
Но ето и бърз и лесен начин да провериш дали проблема е в датчика.
Разкачаш кабела му и свързваш потенциометър до 10КОма.Палиш на средно положение на потенциометъра и започваш да го въртиш леко.Ако двигателя си променя оборотите в желаните граници,мисля отговора е ясен.
Датчика при моноинжекцията е в дясно на колектора ;-)
Коментар
-
Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнениеНяма как, автоматика иска да си стопли маслото
Като нямаш време да чакаш, защо не си взе ръчка(разбра се с малки изключения)
Все пак още не съм му свикнал на жипченския характер, но и това ще стане
Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
Коментар
-
Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар