Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нормално ли е?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нормално ли е?

Здравейте колеги.Да ви попитам нормално ли е като запаля витарата да държи 2000 оборота 15 мин и чак тогава ги намаля паля я на бензин.
    Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
    Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

До: Нормално ли е?

Не знам да ли е нормално,но повечето Витари правят така.

Коментар

Моята държи 2000 оборота около 15-20 сек. и след това пада малко над 1000 и за около 4-5минути слиза на 800. Мисля, че това е нормално.
      OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

И при мен е така. Не се шашкай. Само че правилно ли прочетох че ти държи 15 мин множко ми се струва. Но моята като си я запаля ми държи 1700-1800 оборота за около минута след което плавно си пада до към 800
        П.П. Ако ти държи наистина 15 мин на 2000 оборота мисля че имаш някакво леко проблемче с датчика за температурата. Я да те питам: за тез 15 мин стрелката ти за температурата стига ли кажи речи до половината
        П.П.П. Забравих да спомена, че моята е автоматик

Първоначално публикуван от slavin Преглед на мнение
        Моята държи 2000 оборота около 15-20 сек. и след това пада малко над 1000 и за около 4-5минути слиза на 800. Мисля, че това е нормално.
        Не мога ли да направя нещо като при теб: да ми държи малко време на 2000 оборота? Защото има моменти в които не мога да я чакам да загрее и тръгвам веднага
        Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 07-02-09, 17:01.
        Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
        /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
          И при мен е така. Не се шашкай. Само че правилно ли прочетох че ти държи 15 мин множко ми се струва. Но моята като си я запаля ми държи 1700-1800 оборота за около минута след което плавно си пада до към 800
          П.П. Ако ти държи наистина 15 мин на 2000 оборота мисля че имаш някакво леко проблемче с датчика за температурата. Я да те питам: за тез 15 мин стрелката ти за температурата стига ли кажи речи до половината
          П.П.П. Забравих да спомена, че моята е автоматик
          Дам 10 мин си държи тия високи обороти.За тия мин стрелката леко се изправя.Бавно загрява и бързо стине незнам

Коментар

Първоначално публикуван от CZ 350 Преглед на мнение
            Дам 10 мин си държи тия високи обороти.За тия мин стрелката леко се изправя.Бавно загрява и бързо стине незнам
            Зимата като беше големия студ и моята си е така, паля и поне 10 мин. е на 1500-2000, после като покарам градско се постопля и се нормализира.Двигателя е G16B.
            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Като чета това, явно аз имам проблем ? Моята изобщо не държи таккива обороти като запаля.. Дори подавам газ да постои малко на 1500-2000, после като пусна е на не повече от 1000, но работи спокойно...?
              Какво ще кажете ?
              Николай
              VITARA 1.6, 93 къса кабр
              КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Първоначално публикуван от vuk varna Преглед на мнение
                Като чета това, явно аз имам проблем ? Моята изобщо не държи таккива обороти като запаля.. Дори подавам газ да постои малко на 1500-2000, после като пусна е на не повече от 1000, но работи спокойно...?
                Какво ще кажете ?
                Нямаш проблем - ти си като с карборатор
                Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                0888 315 794
                LZ1UPI
                A1 (Rh+)

Коментар

А дали моя автоматик не мога да го наглася да не загрява толкова време? Като запаля да си тръгвам нормално, защото е имало моменти, в които не мога да я чакам да загрява и си тръгвам. Знам че е грехота за хидравликата, но времето не чака

Коментар

Първоначално публикуван от Nik16 Преглед на мнение
                    А дали моя автоматик не мога да го наглася да не загрява толкова време? Като запаля да си тръгвам нормално, защото е имало моменти, в които не мога да я чакам да загрява и си тръгвам. Знам че е грехота за хидравликата, но времето не чака
                    Няма как, автоматика иска да си стопли маслото
                    Като нямаш време да чакаш, защо не си взе ръчка
                    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Колеги кажете какво да правя с тия обороти

Коментар

Първо си провери датчика за температурата.Трябва при загряване да си променя съпротивлението към по-малко ако не се лъжа.В книгите го имаше ама...

P.S.Ето и по конкретно температура/съпротивление:0гр./5,88КОма; 20/2,5; 40/1,15; 60/0,58; 80гр/0,3КОма.
                        Но ето и бърз и лесен начин да провериш дали проблема е в датчика.
                        Разкачаш кабела му и свързваш потенциометър до 10КОма.Палиш на средно положение на потенциометъра и започваш да го въртиш леко.Ако двигателя си променя оборотите в желаните граници,мисля отговора е ясен.
                        Датчика при моноинжекцията е в дясно на колектора ;-)
                        Последно редактирано от ctef; 08-02-09, 15:34. Причина: пояснение

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                          Няма как, автоматика иска да си стопли маслото
                          Като нямаш време да чакаш, защо не си взе ръчка
                          Онова време, когато си търсих Витара всички модификации бяха леко скъпи не знам защо. А вътрешното напрежение ме натискаше да си взимам каквато и да е Витара за по-малка цена. Оказа се обаче, че съседа си продаваше неговата (седя и му се чудя на акъла, но това си е негова преценка) и се сдобих с Витарка за не толкова висока цена и в добро състояние (разбра се с малки изключения) Все пак още не съм му свикнал на жипченския характер, но и това ще стане

Коментар

А а попитам това в червеното кръгче ли е датчика.И при загрял или студен двигател да въртя потенциометъра?
                            Прикачени файлове

Коментар

До колкото знам потенциометъра се върти при студен двигател, за да може като загрее двигателя да ти измери точната темература. Колкото до датчика, при мен е сложен на изпускателната система пращам снимка да видиш
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X