Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шнорхел за Самурай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шнорхел за Самурай

Здравейте колеги кажете ми откаде мога да си закупя шнорхел,или да си направя.И втория ми въпрос кое се прекъсва,за свързването му? Като въздух имам предвид.Благодаря
    Прикачени файлове

До: Шнорхел за Самурай

Помисли за какво служи шнорхела и ще разбереш от каде да го прекъснеш -свържеш , и тогава потърси от каде да го закупиш или направиш.

Поздрави.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
      Здравейте колеги кажете ми откаде мога да си закупя шнорхел,или да си направя.И втория ми въпрос кое се прекъсва,за свързването му? Като въздух имам предвид.Благодаря
      Колега, разгледай снимката, която си качил. Въздуховода започва от зад акумулатора. Само го удължаваш и си готов! За целта "прекъсваш" калника и през него излиза тръбата.

Успех!
      По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
        Колега, разгледай снимката, която си качил. Въздуховода започва от зад акумулатора. Само го удължаваш и си готов! За целта "прекъсваш" калника и през него излиза тръбата.

Успех!

Колега въздухопровода започва от две места , зависи през кое време на годината го ползваш, прекъсва се от разклонението или другояче казано -премахваш притока на топлия въздух , защото е най ниско а целта на шнорхела освен гъзария е и да се влиза на дълбоко в водата.

И от мен-успех.

Коментар

Първоначално публикуван от senii Преглед на мнение
          Здравейте колеги кажете ми откаде мога да си закупя шнорхел,или да си направя.....
          Колега питах бате GOOGLE и намерих ТОВА.
          Погледни и това КЛИПЧЕ Лично на мен МНОГО ми хареса.

Последно редактирано от Kaskadiora; 05-02-09, 23:58.
          Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
          http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Колега senii този шнорхел не се ли слага само на дизел , мисля че бензиновия двигател ако се залее целия с вода ще угасне, на него има свещи, делко - които не понасят вода.
            [CENTER][B]Да ме опази [COLOR=Red]Г[COLOR=Black]оспод [/COLOR][/COLOR]от[COLOR=Red] П[COLOR=Black]риятелите[/COLOR] [/COLOR] ми, а от [COLOR=Red]В[/COLOR]раго[/B][B]вете си сам ще се пазя.[/B][/CENTER]

Коментар

определено бензина няма да гази толкова дълбоко но изнасяйки шнорхел ще се повиши проходимостта му през вода,в сравнение с нормалния въздухозаборник
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
                Колега senii този шнорхел не се ли слага само на дизел , мисля че бензиновия двигател ако се залее целия с вода ще угасне, на него има свещи, делко - които не понасят вода.
                Има специални спрейове, пасти, силикони, и всякакви водоустойчиви химии с които мажат или пръскат кабелите. Бензиновия двигател става почти като подводница. Така че, комбинацията от спрей за кабели и шнорхел те прави доста по водоустойчив от стандартното изпълнение.

Коментар

Първоначално публикуван от Kaskadiora Преглед на мнение
                  Има специални спрейове, пасти, силикони, и всякакви водоустойчиви химии с които мажат или пръскат кабелите. Бензиновия двигател става почти като подводница. Така че, комбинацията от спрей за кабели и шнорхел те прави доста по водоустойчив от стандартното изпълнение.
                  Така си ,и бензиновия може да "плува" добре,но не колкото дизела като е подготвен с шнорхел,след няколко дълбоки газения сменяш само стартер,генератор,CD-plear,джи ес ем(ако не си го сложил в наилонова торбичка),е поне аз не бях,и не на последно място изпушва електрониката(на бензина) на мен само инсталацията ми се пали веднъж ,щот не я изчаках да се отече хубаво,на бензина му е хубаво че не прави често "воден удар"просто като угасне не се мъчи да се пали отново,а се развиват свещите и се дръпва 200-300 метра да направи фонтанчета и готово,а при нафтовите печки е сериозна работата ,но ако е кадърен шнорхела ,по добре да е самоделен за този вид машина ,препоръчвам тънкостенна хромникелова тръба Ф-50(1.3)(че не чупи в драките) и нагоре до Ф-80 ако е с по мощен мотор(1.6 Витарен),задължително спортен филтър(може и менте,даже е желателно че пуска повече въздух) и затворен в кутия от която да се поведе към шнорхела.
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Въпросната джипка от клипчето е дизел.
                    А, колкото до изолация от вода на делкото, аз лично съм слагал дебела гумена ръкавица със срязани пръсти и свински опашки. Просто и надежно...
                    Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                    Стефан, 0888851800

Коментар

Първоначално публикуван от belata Преглед на мнение
                      .....препоръчвам тънкостенна хромникелова тръба Ф-50(1.3)(че не чупи в драките) .....
                      Има ПЕРФЕКТНИ пластмасови тръби, които не се чупят а са много по-леки и по-евтини. Като прекарваха ГАЗ по улиците минах напрако през изкопите в квартала ми и не счупих нито една от тръбите, тогава си "намерих" едно парченце около 70-80см, но не съм го монтирал още.

Коментар

Да,и аз намерих една тръба смес от пластмаса и гума,гъвкава,доста надеждна,но ако се правят чупки,по добре да се използват колена от В и К,КОЛКОТО ДО РЪКАВИЦАТА,мноо бързо старее от температурата на двигатела и се къса на парчета,пробвано,после по дебела сложих от тея за битови нужди -същата работа,май спея си е най добре.
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от ganani Преглед на мнение
                          Е само остава да си изберете кое е по-голямата беля - изгаснал от мокри кабели или от вода в цилиндрите....
                          Technical Rescue Direct - life lies in courage
                          http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Колеги виждал съм джип с шнорхел направен от пожарникарски макуч.На самурая може би той ще е лесен за монтиране!За изолация има едим много хубав спрей на СТП който изолира всички електрически връзки.
                            Ето този спрей примерно излолира ел връзките на мотора!
                            http://www.rytm-l.pl/images/page/pro...on_spray_b.jpg
                            https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Благодаря ви колеги за съветите,ще наметя подходяща тръба и като го направя ще пусна снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X