Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подготовка на X90 за Off Road

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Подготовка на X90 за Off Road

Въпрос на време беше да започна подобен проект. Избрах SUZUKI главно заради това че, станахме дилъри на CALMINI а всички от този подфорум знаете какво произвеждат те . А се спрях на Х90 заради по-атрактивния му външен вид, на практика са абсолютно еднакви коли с VITARA, SIDEKICK и TRACKER разликата е само в купето.
    Идеята е да подготвим един автомобил пригоден за тежък offroad и участие в състезания. Предвидени са доста модификации и доработки като, монтаж на ново окачване 3" CALMINI, блокажи и в двата моста, лебедка с вътрешен монтаж, компресор с ресивър, вътрешна предпазна клетка и много други които ще представя тук и ще обсъждаме нуждата им.

Ето го и обекта над който ще се издевателствам

Вече е на операционната, чака само упойка

Волана също ще си дойде на мястото.

За тези които не знаят, хангара в който в момента се помещаваме е строен по време на втората световна война и често ни идват на проверка дали сме добри стопани

Проверката мина, всичко е ОК и се заехме да разоборудваме всичко излишно от Х90ката

Снимал съм всички детайли по окачването за да можете да видите разликите с новото.

Всичко е долу, започваме подготовка за обръщане на волана, доста гадна работа е това много непредвидени неща изкачат и много бавят работата.

А тези екстри вече чакат да заемат местата си:

Супер усилен съединител

Спорен филтър CALMINI

Изпускателна система CALMINI

По спецификация и дават да вдига мощността с 15-18%

А този пъзел трябва да се нареди под купето

От тук няма да ползвам само боди лифта, той е удобен за леки доработки при които не е предвидено изрязване на калници за да съберем по-големи гуми

До: Подготовка на X90 за Off Road

Яворе, това е хубав и интересен нам проект. Успех. Имам и два въпроса. Каква е цената на изпускателната система? Какви блокажи ще сложиш и каква е цената им? И каква марка са? И всичко това става ли за Витара?

П.С. Въпросите ми станаха четири.

Коментар

Съединителя е супер добър ползвам такъв от 9 месеца почти и съм много доволен само аз знам какво е видял и не се предава.Супер с интерес ще следя проекта особенно ми е интересен монтажа а лебедката.
      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
      тел.088четири 9едно9 4нула4
      -------------------------------------------------------

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal-Васил Гергов Преглед на мнение
        Яворе, това е хубав и интересен нам проект. Успех. Имам и два въпроса. Каква е цената на изпускателната система? Какви блокажи ще сложиш и каква е цената им? И каква марка са? И всичко това става ли за Витара?

П.С. Въпросите ми станаха четири.
        Васко това което правя е Витара!
        Цената на изпускателната система е за 8V- 1053лв. 16V - 1126лв.
        Блокажите са ARB 1960лв единия.

Коментар

Яворе мисля, че ще е доста удобно и прегледно като анонсираш влаганите части да добавяш по една ценичка-съединител-ххх,испускателна уредба-ххх,спортен филтър....не, че не става да ги ровим по ценовата листа ама
          Николай Папазов

Коментар

Супер изглежда начинанието. Ще следя с интерес. Съгласен съм, че не е лошо да пускаш и цените на нещата. Мен ме интересува въздушния филтър, че така или иначе е време да го сменям моя.
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от kokoff Преглед на мнение
              Яворе мисля, че ще е доста удобно и прегледно като анонсираш влаганите части да добавяш по една ценичка-съединител-ххх,испускателна уредба-ххх,спортен филтър....не, че не става да ги ровим по ценовата листа ама
              Мисля че не е много добра идея след 2 години цените ще са други а форума ще си е същия и темата ще е полезна на някой решил да тинингова своята Витара
              Моля ви да запазим темата чисто техническа!!
              Цени който иска по добре да ми праща запитване на ЛС или да ползва синия линк в подписа ми.
              Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 29-01-09, 23:15.

Коментар

Ще има ли достатъчно място за клетката вътре? Че купето ми се струва не особено просторно.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен завършен проект 12000-15000лв без себестойноста на а-ла

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
                    Според мен завършен проект 12000-15000лв без себестойноста на а-ла
                    Само часовете труд надхвърлят 10 000лв. и то като себестойност. Подобен проект започва от 30 000лв., досега опита показва стойност около 40 000 - 50 000лв. Само гумите с джантите са 5000лв. ( два комплекта гуми).
                    IvoVarbanov.bg

Коментар

Какъв блокаж се предвижда за предния мост и какъв размер гуми. Практиката (поне при нас) показва че с блокаж предния мост става консуматив. Предвижда ли се замяна на кожуха на предния диф с такъв на калмини.

Виждал съм подобен проект изпълнен, имаm и снимки kaчени някъде тук, но SAS.
                      Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                      http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                      http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Първоначално публикуван от митко Преглед на мнение
                        Какъв блокаж се предвижда за предния мост и какъв размер гуми. Практиката (поне при нас) показва че с блокаж предния мост става консуматив. Предвижда ли се замяна на кожуха на предния диф с такъв на калмини.

Виждал съм подобен проект изпълнен, имаm и снимки kaчени някъде тук, но SAS.

Предния блокаж ще е ARB и ще върти 31" най много 32" гуми, при кадърна употреба мисля че няма да имам проблем особено след смяната на кожуха който си споменал, той е почти задължителен.

Коментар

Интересен проект се заформя.Като го завършиш би ли споменал колко тежи джипа преди и след завършавне окончателно
                          на проекта. Все пак тази машина е доста по-лека от една стандартна Витара и ше ми бъде интересно.
                          Поздрави.
                          Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 01-02-09, 20:47.

Коментар

Първоначално публикуван от zenit Преглед на мнение
                            Интересен проект се заформя.Като го завършиш би ли споменал колко тежи джипа преди и след завършавне окончателно
                            на проекта. Все пак тази машина е доста по-лека от една стандартна Витара и ше ми бъде интересно.
                            Поздрави.
                            Не съм съгласен че ще тежи много по-малко от Витарата. По книга X-90
                            тежи 1150-1240 кг. Витара кабрио 1020-1125 кг.
                            Да не забравяме за ролкейдж, по тежкото окачване и допълнителното оборудване необходимо за хард състезания.
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Имах предвид с метален покрив. Тежеста в крайния си вид за мен е интересно, независимо от една Витара.
                              Поздрави.
                              Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 03-02-09, 08:03.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X