Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да обезвъздуша малкия кръг на Grand vitara 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как да обезвъздуша малкия кръг на Grand vitara 2007

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Ами много е вероятно всичко да ти е ОК ... Той си отваря, но по малко и затова не го усещаш. Остави я да загрее на място и виж тогава как е. Но мисля, че излишно се трвожиш.
    Най-лесно загрява като покатериш малко баирчета
    DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

По принцип колата си работи нормално не загрява и си има парно, единствено ме притеснява е горнана траба която отива към радиатора е много твърда, не е торла и мека тато трябва да е.
      съмнява ме охладителната система да не работи както трябва

Първоначално публикуван от madmax2 Преглед на мнение
      От опит знам,че при някой модели има значение положението на термостата в самото легло,вертикално,хоризонтално и т.н.Дали си обърнал внимание в каква позиция е бил когато си го извадил,и дали така си го монтирал.
      преди да го извадя го белязах и го поставих в същата позиция
      Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 25-01-09, 18:02.

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan.Ivanov Преглед на мнение
        ..... единствено ме притеснява е горнана траба която отива към радиатора е много твърда, не е торла и мека тато трябва да е.....
        Охладителната система работи при определено налягане и е напълно нормално маркучът да е твърд по време на работа на ДВГ, а ще се стопли напролет като се вдигнат температурите .... Карай си колата и не рови където няма нужда ....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Ако температурата си седи на средата, а не се отваря големия кръг и вънка е студено, пробвай да дръпнеш седалката до шофиора малко назад. Така, ще е по-широко на този до теб и ще е по-добра компания. При всички положения този/тази до теб ти е по-големия проблем от термостата и кръговете на охлаждането.

П.П. Е, все пак по-добре да е тя отколкото той
          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
          0888 315 794
          LZ1UPI
          A1 (Rh+)

Коментар

предполагам излишно се тревожа
            утре ще я покарам повече 50-60 км и ще видя дали има проблем или не. Ще пиша резултата
            Благодаря ви

Коментар

автомобилите имащи термостатна капачка се самообезвъздушават,такива са повечето ,дане кажа всички японски автомобили..при автомобили със затворен тип охладителна система,при които радиатпра няма термостатна капачка се налага обезвъздушаване..ако термостата е прецакан-няма да отваря или да затваря..в единия случай колата ще прегрява,в другия няма да загрява ...щом вдига стрелката до средата на скалата и я държи там всичко е ок..маркуча трябва да е твърд,но не трябва да е раздут..ако е раздут значи има проблем...и още един въпрос -сигурен ли си че като проверяваш дали радиатора е топъл,пипаш правилния радиатор??тоест да не проверяваш радиатора на климатика щот аз съм правил тая магария,и си бях изкарал акъла
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Днес я покарах доста не загря.
                А радиатора не го баркам понеже пукнах стария и го сменях с нов, не го бъркам

Коментар

Не загря радиатора или не загря двигателя или не "прегря" двигателя?
                  Ако кои да е 2 от горните твърдения са верни, нямаш проблем
                  Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                  0888 315 794
                  LZ1UPI
                  A1 (Rh+)

Коментар

А радиатора не го баркам понеже пукнах стария и го сменях с нов, не го бъркам

Колега все повече ме караш да се замислям , как така си го пукнал дане би да си катастрофирал или си го взел “втора ръчка“ .
                    Не че ме интересува , но ако искаш мненията и съветите да са по точни , бъди и ти по точен .
                    Няколко пъти споменавам че би трябвало да е гаранционна , но ти подминаваш това -защо ли .

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                      Не загря радиатора или не загря двигателя или не "прегря" двигателя?
                      Ако кои да е 2 от горните твърдения са верни, нямаш проблем
                      Колата не загряваше достатачно да отвори големия кръг,но днес покарах 4000-5500 оборота и загря системата
                      явно е наред всичко за щтастие

Коментар

Първоначално публикуван от mitaka359 Преглед на мнение
                        Колега все повече ме караш да се замислям , как така си го пукнал дане би да си катастрофирал или си го взел “втора ръчка“ .
                        Не че ме интересува , но ако искаш мненията и съветите да са по точни , бъди и ти по точен .
                        Няколко пъти споменавам че би трябвало да е гаранционна , но ти подминаваш това -защо ли .
                        колата е регистрирана 12.2006 а гаранцията изтече 12.2008
                        а относно радиатора , одарих колче за паркиране и тогава го пукнах

Коментар

колата е регистрирана 12.2006 а гаранцията изтече 12.2008
                          а относно радиатора , одарих колче за паркиране и тогава го пукнах
                          Незнам как е при вас , но моята е закупена в БГ с три години гаранция или 100 000 км., тука са същите условия а мисля че навсякаде е така .
                          Интересното е че миналата година имаше леко омасляване по мотора и тука -разбирай Норвегия ми я оправиха без пари , или казано по друг начин -гаранцията си важеше и тук.
                          Радвам се че нямаш проблеми вече.
                          Поздрави.
                          Последно редактирано от mitaka359; 28-01-09, 01:47.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X