Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как да обезвъздуша малкия кръг на Grand vitara 2007

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Как да обезвъздуша малкия кръг на Grand vitara 2007

Здравейте, имам Grand vitara 2007 2.0 16V не мога да обезвъздуша малкия кръг на ожладителнана система.Термостата не отваря, съмнявам се ,че има въздух в малкия кръг, свалих термостата за да се уверя , че отваря на 80 градуса и предполагам не е от него.
    Може ли някой да помогне
    Благодаря предварително

До: Как да обезвъздуша малкия кръг на Grand vitara 2007

Първоначално публикуван от Ivan.Ivanov Преглед на мнение
    Здравейте, имам Grand vitara 2007 2.0 16V не мога да обезвъздуша малкия кръг на ожладителнана система.Термостата не отваря, съмнявам се ,че има въздух в малкия кръг, свалих термостата за да се уверя , че отваря на 80 градуса и предполагам не е от него.
    Може ли някой да помогне
    Благодаря предварително
    Термостата няма ли клапанче за обезвъздушаване?

Коментар

Nqma

vijdal sam i termostati na drugi koli i mi se struva sa6tiq no da si priznaq ne sam siguren dali ima ili nqma i ako ima kade da go tarsq

Превод:
      ..........

Няма

виждал сам и термостати на други коли и ми се струва същия но да си призная не съм сигурен дали има или няма и ако има къде да го търся

Модератор: Моля пишете на кирилица. Следващи публикации на латиница ще бъдат изтривани без предупреждение
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 24-01-09, 15:52.

Коментар

Така е сложно пич. Радиатора има ли капачка? Разширителния съд има ли маркучи надолу към мотора? Радиатора на парното да не е по високо? Обясни как работи системата? Ако дадеш снимки още по добре.

Коментар

Разширителния съд е свързън със капачката само чрез един маркуч.Колата има парно, показателя за температурата стой точна посредата, но големия не отваря и радиатора е студен. Предполагам че причината въздух в малкия кръг.Мисля ,че не е добре да се кара в това състояние.Надявам се снимките да помогнат

Коментар

Разширителния съд е свързън със капачката само чрез един маркуч.Колата има парно, показателя за температурата стой точна посредата, но големия не отваря и радиатора е студен. Предполагам че причината е въздух в малкия кръг.Мисля ,че не е добре да се кара в това състояние.Надявам се снимките да помогнат
            Прикачени файлове

Коментар

Колега аз имам същата , но досега съм нямал проблеми а и да имам тя е гаранционна , какво е станало че да изпускаш охладителната течност а сега и да обезвъздушаваш.

Коментар

Свалих термостата и тогава може би се е образувала въздушна възглавница.
                а стелката за температурата каде ти стои колега, посредада или по надолу ?

Коментар

Няма такъв филм термостата да не отваря заради въздух в системата. Ако задържа въздух някъде или духа от гарнитурата, веднага след като запалиш и позагрее мотора, изхвърля водата или най-малкото покачва значително нивото в разширителното казанче. Обикновено системата се самообезвъздушава веднага, след като двигателят достигне работна температура. Остави я да загрее с отворена капачка на казанчето и гледай дали изкарва мехури. Ако да, изчакай да отвори термостата и да загрее радиатора. Ако се налага, долей още антифриз. Ако не изкарва, значи просто не е загряла достатъчно за да отвори термостатът напълно.
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Карах колата няколко пъти по около 15-20 км градско но големия кръг не отваря.
                    а трабата която излиза от радиатора и отива във главата е много гореща и твърда

Коментар

Първоначално публикуван от Ivan.Ivanov Преглед на мнение
                      Свалих термостата и тогава може би се е образувала въздушна възглавница.
                      а стелката за температурата каде ти стои колега, посредада или по надолу ?

Когато си загрее си стои по средата , пиша ти от студена и снежна Норвегия , тук някога температурите са доста ниски , но проблем не съм имал с парното , стартиране или други.
                      Незнам кой ти е дал съвет да бараш термостата.

Коментар

Идеята с термостата си беше инпровизация от моя страна, аз съм в Англия тук е около 10 градуса карам го 15 -20 км градско но не отваря големия кръг

Коментар

Ами много е вероятно всичко да ти е ОК ... Той си отваря, но по малко и затова не го усещаш. Остави я да загрее на място и виж тогава как е. Но мисля, че излишно се трвожиш.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

От опит знам,че при някой модели има значение положението на термостата в самото легло,вертикално,хоризонтално и т.н.Дали си обърнал внимание в каква позиция е бил когато си го извадил,и дали така си го монтирал.
                            ОффРоуд Клуб БАЛКАН 4x4-Враца

Коментар

Незнам защо е била тази намеса от твоя страна като колата би трябва да е в гаранция а тя е международна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X