Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Повдигане на Витара къса база от Славин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Повдигане на Витара къса база от Славин

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
    Дай една снимка на вътрешното каре и ще ти кажа за колко мм си .
    Ще снимам и ще пусна...А междувременно един приятел си сменя окачването на БМВ Е30 с такова спортно и като свали задните (много добре работещи газови амове) реших да ги премеря и излизат от средата на отвора до края на (в разпънато положение) 59см....Мисля да ползвам тях ...И ейсега писах в форума на дву-тактовите бандити за едни пружинки
    Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Между центровете на захващане 59мм е идеално .
      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Под макферсън се разбира системата за окачване с един долен носач, а напречният ъгъл на колелата се определя от точката на захващане на гирния край на амортисьора. Няма значение къде е пружината. Вярно, че на голям процент от колите е решено така-пружина и амортисьор в едно, ама не е меродавно.

А и витара с два носача май няма... Освен новите грандове да са така, ама надали. Който знае да каже.
        Може би Иван Попов?
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Някой може ли да ми каже каква е дължината на предните пружини от Гранд Витара?
          TT-Tuning Team
          АСК Добрич

Коментар

Преди време мерих едни в една морга - 31 см
            Каквато и машина да използвам за движение сред природата, най-приятно си остава ходенето пеш...

Коментар

Първоначално публикуван от Деян Давидов Преглед на мнение
              Някой може ли да ми каже каква е дължината на предните пружини от Гранд Витара?
              Ако ще ги ползваш за лифт без подложки са перфектни
              Ние наричаме път мястото, през което възнамеряваме да преминем
              Suzuki Vitara 1.6 8v Turbo 35x13.5x15

Коментар

Би ли споделил някой от коя гранд витара стават (година на производство) или няма значение
                Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Първоначално публикуван от Близнаците Преглед на мнение
                  Ако ще ги ползваш за лифт без подложки са перфектни
                  Точно затова мислех да търся, но тези които ми предлагаха не бяха с нужната дължина.

Да попитам, че чета различни мнения. За задни амортисьори могат да се ползват от Омега Б (комби или седан) и от Вектра А?
                  TT-Tuning Team
                  АСК Добрич

Коментар

Мойте са от калибра и размера е същият като на обега Б(Седан).
                    Славин беше писал някъде че на комбито били малко по-дълги и му охлабвали пружините при по-голяма чупка на моста!
                    Трябват ти амове с дължина 60см. в разпънато положение.
                    Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                    Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                    "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

А моите са от опел астра и те са 60см до колкото знам на астра ,кадет, омега (но не комби) , циганско ферари(калибра) са едни и същи по дължина

Коментар

Без да ме ругаете, та стана ми интересно може ли витарата да се повдигне малко като отпред се сложат подложките на амор и на пружините и също така и отзад стане същото, а не с други пружини и амове?
                        2 stroke power

Коментар

Може да се вдигне малко , може и малко повече . Слагат се удължители на задните амове и подложки и на задните пружини . Хубаво е да има и на дъмпстоперите , ако имаш повече въпроси звънкай без да се притесняваш .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

И аз вече пораснах благодарение на темата на Славин и Изработката на детайлите от travelling ...
                            Обаче срещнах един проблем който знам ,че и други са срещали...При пълен завой наляво или надясно пружините се "изтумбват" подпират спирачния апарат който от своя страна връща буталото и при следващото натискане на спирачката педала потъва...Естествено с напомпване се оправя и няма проблеми до следващата такава маневра...Развих ограничителните болтове да завива по-малко ,но доста ми се намали маневреността...
                            Някой разрешил ли е този проблем?

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                              И аз вече пораснах благодарение на темата на Славин и Изработката на детайлите от travelling ...
                              Обаче срещнах един проблем който знам ,че и други са срещали...При пълен завой наляво или надясно пружините се "изтумбват" подпират спирачния апарат който от своя страна връща буталото и при следващото натискане на спирачката педала потъва...Естествено с напомпване се оправя и няма проблеми до следващата такава маневра...Развих ограничителните болтове да завива по-малко ,но доста ми се намали маневреността...
                              Някой разрешил ли е този проблем?

Май още не , моята като я вдигнах само надясно ми прави този проблем . При мен възникна друг, че не могат да ми регулират предницата и май ще ходя в Сливен за реглаж

Коментар

Какъв е проблема с предницата? Защото при мен сам с разсъргването на амовете не стана и тръкнах малко и шенкела ,но не смятам ,че съм го бутнал опасно много ...
                                И ми дойде страничните наклони на около 0.16 градуса от допустими 1.30 (не помня + или -) ,но всичко е добре ...Надявам се да е разреши проблема ти максимално безболезнено....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X