Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бензинова помпа на витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бензинова помпа на витара

Помпите за карбуратори, обикновено бачкат на 0.2-0.4 бара. Нямам никакъв спомен колко и ме максимума, но е доста далеч от 3-6-8бара за разните чешити помпи за инжектори. Точно за Микуните не знам, щото просто не съм се заигравал с него, но Жигулския на 3 бара ще лее като лейка. Ако не веднага, то много скоро. Върти ми се из главата, че на някакво голфове имаше помпи на ниско налягане, но...

Иначе, да - налягането о определя регулатора, но Витарския е на около 2.8 бара по спомен, а това си е множко. Плюс, че не е най-надеждното нещо на тоя свят. на моята старата, блокира затворен още преди да сложа газовата, а газовата я сложих почти веднага. Смених го с някакъв, май от 16клапанова Витара, помня че пасна със съвсем леко преправяне, и така си замина колата с него.

Сещам се за още една дивотия: Моното отдолу има отвор към колектора, през който върви антифриз. Не знам доколко е фатален, би трябвало и без него да бачка, само че аз от там си взимах подгряването на изпарителя.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Изпреварил си ме с отговор, преди да съм задал следващия си въпрос.
      Предполагам, че много пъти си свалял тялото на моноининжекцията. Ето снимка на фланец на колектор.
      Това малкото кръгло отворче ли е за антифриза?
      Видно е, че горивовъздушната смес минава през големия кръгъл отвор.
      Как да се реши проблема с 2те гърловини на карбуратор, които фактически излизат извън тази окръжност.
      Преходник ли трябва да се прави, или е допустимо разпилване на колектора като елипса? Няма ли да се прекъснат някакви канали за антифриза?
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Kolektor.jpg
Прегледи:1
Размер:72.6 КБ
ID:5668938
      П.п. В ибей има помпи. Цената започва от около 25лв.
      Добре ли е Output Pressure: 3-6 PSI ?
      Последно редактирано от ctef; 26-06-15, 09:05.

Коментар

3-5 PSI са 0.25-0.3бара. За карб е отлично.
        не помня кой е точно за антифриза, в интерес на истината, свалял съм моно точно 2 пъти от колектора. Просто съм брал ядове с уплътнението, та го помня
        Така или иначе, като го свалиш, то си личи. Не знам доколко е важно да го има.
        Предполагам, че ако ще ползуваш този колектор, ще трябва да си направиш преходник някакъв. Иначе ако нарушиш драстично потока на ГВС през карбуратора, ефикасноста му ще отиде на кино.

Коментар

Мдаа. За сега имам 2 опции за карбуратор.
          Като основно, иска ми се да запазя цялата конфигурация колектор-моно от моята кола. А защо точно, и аз не мога да кажа точно Примерно, ще стои като резерва,а и докато се боря с преправянето, колата ще е в движение, и евентуални проблеми няма да ме оставят в бокса.

Едната опция е да взема по отделно колектор и карб. И аз да се боря с ашладисването. Набелязал съм ги вече. Принципно знам какво е необходимо да се направи. Технологично не ми беше ясен колектора, затова попитах. Тази снимка не е моя, и не съм го отварял.
          Другата ми опция е да взема вече готово направна работа, но пък не знам какво точно ще е сътворено, а и е с непознат за мен рабуратор. Но все пак уж е карано с него.

Коментар

Благодаря ви колеги!

Коментар

Аз съм с помпа от парно на ЗАЗ.Върши работа предвид на това,че предимно карам на газ.Трябва при монтажа на помпата много да се внимава с обратното гориво и посока към резервоара да се сложи еднопътен клапан(метален май за нафта,другите са компромис).В една стара тема го бяхме коментирали с Трифон.Иначе при мен от обратката от време на време се засмукваше бензин при работа на газ и смесваше горивата.

Коментар

Първоначално публикуван от Ruse Преглед на мнение
                Аз съм с помпа от парно на ЗАЗ.Върши работа предвид на това,че предимно карам на газ.Трябва при монтажа на помпата много да се внимава с обратното гориво и посока към резервоара да се сложи еднопътен клапан(метален май за нафта,другите са компромис).В една стара тема го бяхме коментирали с Трифон.Иначе при мен от обратката от време на време се засмукваше бензин при работа на газ и смесваше горивата.
                Това последното не го разбрах? Как точно ще ти засмуче бензин от обратния? Че тя 'дзъфката' му е доста над бензина... освен ако не караш винаги с препълнен резервоар де

Коментар

Доколкото успях да си обясня този феномен със засмукването,май се дължи на карбуратора Микуни.При него обратното гориво по някакъв начин е свързано с ускорителната помпа и единственото обяснение ,което ми дойде на ум,че май тази "помпичка" смуче от резервоара.Може това обяснение да е неиздържано технически,но си е мое.Другото е,че по същото време по други причини ми се повишаваше налягането в резервоара,та може и от това да връща.Сложих еднопътен клапан и махнах гумичката на капачката на резервоара.
                  Та колегата,който смята да сложи карбуратор да има предвид.Независимо от ниското налягане на различните електрически помпи,които се предлагат(от карбураторни японки,подпомагащи за Голф и др.)че,иглата на поплавъка трудно издържа дори и ниското налягане, поради което маркуч за обратно гориво според мен е задължителен.Ако си намери глава за карбураторна версия(с отвор за механична помпа) да свирка на лични,мисля,че пазя още помпата след като смених главата с такава от моно.

Коментар

Ами ако сондата за обратния бензин не е потопена в бензина, не виждам как би могла да засмуче.
                    Но както и да е, бели кахъри.
                    За момента колата се е кротнала на газ, и все отлагам интервенцията с карбуратора. А и времето ми е кът.
                    Но се сещам, че така съсипвам инжектора.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                      Ами ако сондата за обратния бензин не е потопена в бензина, не виждам как би могла да засмуче.
                      Но както и да е, бели кахъри.
                      За момента колата се е кротнала на газ, и все отлагам интервенцията с карбуратора. А и времето ми е кът.
                      Но се сещам, че така съсипвам инжектора.
                      Не го съсипваш, не се шашкай. Това не е Опел, че да му изтракат инжекторите, ако не ги ползуваш 2 седмици. Ако има нещо съсипано, то едва ли ще е това причината.

Коментар

Моята витара още като я купих преди 5 г. помпата е свързана за копчето на фаровете за мъгла . Такива няма ,но копчето работи и знаете че единия габарит свети по силно.Точно тои е прекъснат и там е вързана помпата. Когато свърши гаста включвам копчето и превключвам на бензин .Няма релета .До сега не съм имал проблем.Витарата е 1.6 моно.

Коментар

Един странен въпрос,ако някой може да изкаже мнение.
                          Мога ли на витара 1.6 93-94 година за изсека отвор и да сменя помпата без да свалям резервоара ??? Демек да си изрежа отвор и да си направя капак с рапидки ???

Коментар

Първоначално публикуван от batevasko8898 Преглед на мнение
                            Един странен въпрос,ако някой може да изкаже мнение.
                            Мога ли на витара 1.6 93-94 година за изсека отвор и да сменя помпата без да свалям резервоара ??? Демек да си изрежа отвор и да си направя капак с рапидки ???
                            Дори е препоръчително иначе филма със свалянето на резервоара е голям.

Коментар

Първоначално публикуван от Оника Преглед на мнение
                              Дори е препоръчително иначе филма със свалянето на резервоара е голям.
                              Трябвало да направя отвор 0.5 квадрата за да извадя кошницата. Това ми каза колегата в другата тема която бях задал същия въпрос.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 1 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X