Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сузуки Витара 1,6 къса база /въпроси преди покупка/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Сузуки Витара 1,6 къса база /въпроси преди покупка/

Kолеги това 6,1л сигурно е масло
    Бялото BUZUKI 1.6 8в
    0899368772 ;) 0897229322

Коментар

И аз казвам да увеличи малко
      0887/400121 Антон Донев

Коментар

Първоначално публикуван от antiroad Преглед на мнение
        И аз казвам да увеличи малко
        Как ги докарвате тези разходи не знам, да не говорим за някое Сузуки Марути
        Сега съм с БФ Гудрич АТ и с едно зареждане от 50 лв. минавам 250 км смесен разход. Хем си карам нормално и не го "цедя" по светофарите.
        Лятото мисля да я газифицирам, ако се видя с пари покрай другите ми проекти
        DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH - Иван Тодоров Преглед на мнение
          Как ги докарвате тези разходи не знам, да не говорим за някое Сузуки Марути
          Сега съм с БФ Гудрич АТ и с едно зареждане от 50 лв. минавам 250 км смесен разход. Хем си карам нормално и не го "цедя" по светофарите.
          Лятото мисля да я газифицирам, ако се видя с пари покрай другите ми проекти
          здр. колега мойта е с най евтиното газово което намерих и с 50лв минавам около 600км при тази цена на газта ще го избиеш за нула време
          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Единия от ситроените ми изведнъж започна да харчи по 4/100 градско. След 1 месец свали на 3/100, а след няколко дни съвсем спря да му се върти километража и минах около 3 месеца с разход 0/100 . После оправих таблото и пак си вдигна разхода на 6.5/100 . Напълно му вярвам на колегата, че харчи 6/100, въпроса е какво счупено има по колата с този разход (нее за хвалба, а за ремонт).
            Ако не свършва добре, значи не е свършило!
            0888 315 794
            LZ1UPI
            A1 (Rh+)

Коментар

Аз имах Ситроен 1.4д и лятото от топлото резервара вместо да намаля се пълнеше от обратната нафта А Витарата ми гори 6л. на 50км.
              Последно редактирано от Наско-Гумата; 13-05-09, 17:11.
              НАЙ-ГОЛЯМАТА ПРЕЧКА-СТРАХЪТ

Коментар

Така и така в темата се наблегна на разхода на Витарата,да споделя и аз за 1,6/8V.
                Днес направих първия "тест драйв" на газ.София-Копривщица и обратно.Учудващо и за мен,засякох разход точно 8/100.Само асфалт и с гуми за асфалт 225/75/15.Налягане 1,8.Без много юркане,но и без усещане за липса на мошност.

Коментар

Първоначално публикуван от ctef Преглед на мнение
                  Така и така в темата се наблегна на разхода на Витарата,да споделя и аз за 1,6/8V.
                  Днес направих първия "тест драйв" на газ.София-Копривщица и обратно.Учудващо и за мен,засякох разход точно 8/100.Само асфалт и с гуми за асфалт 225/75/15.Налягане 1,8.Без много юркане,но и без усещане за липса на мошност.
                  с гуми 225/75/15 в никакъв случай километража ти не показва верно имаше нвякъде из нета калкулатор кадето може да се види разликата примерно по километраж си минал 100км а в действителност са 90 това става когато сложиш гуми различни от оригиналните

Коментар

С по-големите гуми ,реалния пробег е по-голям от отчетения.Но пък и двигателя се натоварва различно.Съжалявам че забравих да нулирам ГПСа за да видя действителната разликаСледващия път ще го направя.

Коментар

Здравей ctef !
                      Редовно чета Сузуки форума и се вижда че имаш сериозни познания за автомобилите . Евала за което ....
                      Спорет теб , къде е най-добре да се постави плочката при газифициране на Витара 1.6 , 8v моно, 1990 г. ? А мислил ли си за пробиване на моноинжекцията около дросела ? Благодаря .
                      Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

С по-големите гуми ,реалния пробег е по-голям от отчетения.Но пък и двигателя се натоварва различно.Съжалявам че забравих да нулирам ГПСа за да видя действителната разликаСледващия път ще го направя.
                        Ако си мерил разхода по километраж,значи реалния ти разход е по-малък,защото си изминал повече километри.Разликата в гумите ти е +26мм,а километража ти показва 96км при скорост 100км
                        Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Да,реалния пробег ще е по голям,което е в полза на по-малкия разход.Но да речем ,че съм много доволен и на 8/100
                          Иж,благодаря за оценката ти,но нямам никакви претенции,още повече че нямам професионална подготовка ДВГ.
                          Но на въпроса ти,макар че отдавна излязохме от контекста на темата.
                          Виждал съм че някои слагат плочката и отпред на въздуховода.Но аз реших да е над инжектора.Съображението ми бе,че иначе е доста далеч и при палене ,особено студено,газовъздушната смес ще е по-далеч от цилиндрите и съответно ще трябва по-дълго въртене.Опасенията ми при монтаж над инжектора бяха свързани главно с намаляване на общото проходно сечение поради централното разположение на тялото на инжектора и от там падане на максималната мощност на високи обороти.Затова престъргах плочката до максимално възможния вътрешен диаметър и загладих тези повърхности.Както казах не се усеща липса на мощност и демараж,120 си ги прави и не заглъхва на баир.Лично на мен повече не ми е нужно.Имам забележка само към празния ход.Държи м-у 500 и 650 оборота,но регулирам само от изпарителя.Запалването ми е на 15гр.преди ГМТ,т.е. увеличено с окло 7.
                          Пробивал съм карбуратори,но моноижекцията не бих пробил при положение че има плочки за 20 лв.Ако се пробива,целта е най-тясното сечение НАД дроселаХайде,че ще стана досаден...

Коментар

Дойде ред и аз да се изкажа. Витарата е доста добра. Имам такава къса база '89 година 1,6 моноинжекция автоматка. Държи се доста добре на пътя, а и извън него (но все още не е карана на по-тежък терен). Разход 12-14 литра бензин в града, извън града не мога да определя с точност. Газ: 11-12 в града извън града 7-9 литра. Части се намират, но за цената ... зависи какво ти се е строшило. Секторна кутия излиза около 250 лева , хидравлична помпа около 100тина лева, но за по-малките консумативи ще дадеш по-малка цена, да не говорим че можеш да си ги замениш с подръчни материали от мазата или гаража си .
                            Препоръчителна скорост 80км/ч. но разбира се можеш да поизтискаш още малко добитъка до около 115 - 120 км/ч.
                            Сузуки Витара '89година, 1.6 8v, автоматик, газ-бензин.

0883 55 13 48 и/или 0879 38 38 08 Николай Николчев
                            /e-mail: nikolaynkl@gmail.com/

Коментар

здравей колега дължа ти извинение разгледах калкулатора внимателно и се оказа обратно при 90 на километраж 100в действителност

Коментар

Здравейте недоверчиви колеги! С гореспоменатият разход "изръчках" цяла Македония и за това Ви го казвам, пък който иска да вярва - аз за този разход нямам "заслуги", явно джипа си е добре регулиран, но темата е друга. Явно всички изказвания са в дух на адмирации относно добрите качества на този автомобил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X