Обява

Свий
Няма добавени обяви.

още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
    От доста време се опитвам, ама нейсе - никои явно няма да пътува утре следобяд за Бургас
    Вземи няколко телефона на хора от форума. Има си раздел "нужда от помощ", ако стане беля, все ще ти пратим някой, който е наблизо.

Коментар

За съжаление не можах да пиша от морето, но всичко свърши добре. Прекарахме си чудесно и още 25 000 км от тогава си карам само със смени на маслата и от време на време решавам да сменя по нещичко просто ей тъй. Оня ден смених термостата - не че нещо, ама ми се стори, че му е време вече ...
      ....

Искам да кажа на всеки, който си е купил витара, че не е сбъркал. Може от начало да не се спогодите съвсем, но веднъж вземеш ли и страхът - служи вярно като граничарско куче.

Е, все още си прекъсва леко двигателя, и то от време на време, но тъй като във всички сервизи ми заявиха, че е нормално , а и на мен не ми пречи вече, явно сме се спогодили. Аз не я тормозя с ремонти, а тя не ме оставя на пътя!
      И така - ако не свършва добре - значи не е свършило, а тая темичка свърши.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

Upi...братле... не бях чел тази тема, ама сега я четох и се смях с гъзъ си... не че е смешно, ама са ми минали през главата (колата) и вече съм притръпнал. В резюме ще ти разкажа, че да се успокоиш - не си само ти карък.
        Моите проблеми почнаха с кабелите... имах 1000 излишни кабела за аларма, имобилайзер, касетофон, халогени, все екстри, които бяха изчезнали преди преди покупката. При цялата тази плетеница от кабели бройката на бушоните беше намалена до 2. Един за запалване, клаксон и аварийни и другия за всичко останало. След поредното КЪСО и овъгляването на голяма част от плетеницата... се стигна до РЕЖИ!
        Коя синята или червената? РЕЖИ... всички, които не са японски. И всичко си дойде по местата.
        Забравих блокажа включен и опс... 1 диференциал назад.
        Отнякъде капеше масалце. И накрая спря да капе. Оказа се от раздатката - валовете се бяха заварили.
        После минахме през "двигатела загрява"... после смеси води, масла...
        След това се започна чупене на ресори... после газовото. Гори 20/100, смяна на 1,2,3 изпарителя. Опити за палене на бензин - опса... бензиновата помпа разсъхната, мембраната скъсана и бензина се стича в картера при маслото. СМЯНА и на масло и на помпа. Обаче... и карбуратора разсъхнал и прелива, точно върху стартера... а там няма никакви искри. БУФ... и готино... колата си гори а КИТАЙСКИЯ пожарогасител се изплю, и толкова. А двигателя продължава да си гори, 1-во затварям газовия клапан на бутилката ръчно. 2-ро БЕГОМ до къщата за маркуча за поливане на доматите. 3-то специална техника гасене на двигател с вода - Обилно и безмислено поливане. Последва смяна на всички кабели, всички маркучи ... абе на всичко което не е от метал + нов акумулатор.
        Сега вече всичко е на ред и само си карам и се кефя.
        Равносметката... Сузуки самурай - 1500 лева.
        Обща сума изхарчена до момента - надвишава 7 000 лева.
        Последно редактирано от Kaskadiora; 18-01-09, 03:55.
        Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
        http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Mомчета, успокоихте ме. Направо ми стана неудобно , че съм писал във форума за мои "бели кахъри", като неработещи чистачки, пръскалки и липса на степени на вентилатора на парното, някакви разбити лагерчета и др. подобни. В сравнение с описаното в тази тема, видях че си губя времето с дреболий, които нямат по същество отношение към основната функция на автомобила.

Освен това мислех, че съм човека, който е купил най-скъпия Самурай, но последния пост - на Каскадьора ме успокои и в това отношение.

Айде, със здраве!
          По-добре късно, отколкото по-късно.

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Преглед на мнение
            Mомчета, успокоихте ме. ...мислех, че съм човека, който е купил най-скъпия Самурай, но последния пост - на Каскадьора ме успокои и в това отношение. Айде, със здраве!
            Още малко екстри и мога да догоня ЕМО (от Варна). По непотвърдени данни неговият минал 14 000лева. Но сега се продава за скромните 10 000. http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=36153
            Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
            http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

От: още 1000 километра и пак в бокса - проблем с паленето.

Ъъъъ...! След 2 години пауза, най-накрая насъбрах смелост и утре пак имам час при газаджии. Този път други газаджии, с препоръки, с гаранции и т.н. (не, че предишния път бях без гаранция, но ...).
              Надявам се всичко да свърши добре, за да знам, че е свършила тая история. Все пак стискайте палци, щото ми беше много благо от тогава до сега да си карам без ремонти (като изключим тенекиите) и се надявам така да продължи и след ... газаджиите. Ако нещата станат както е редно, обещавам писмено извинение за газаджиите като гилдия.
              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
              0888 315 794
              LZ1UPI
              A1 (Rh+)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X