Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с дебитомера на Витара

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с дебитомера на Витара

Първоначално публикуван от redair Преглед на мнение
    ми той компа се шашка от факта, че не бачкат или нещо друго не бачка, той не знае, че имаш газова...
    Ама той светна, чек-а, веднага след като монтирах газовата. Както и да е, ще заведа детето на диагностика.

Коментар

Светенето на лампата при Витарата,означава проблем по електрическата част на двигателя(датчици,дюзи и т.н.),който може да си го диагностираш сам.В коша на колата имаш букса (обикновенно с гумено капаче),на която даваш мостче с кабел на две от клемите.После на контакт броиш премигванията,на същата лампа и разчиташ кода по таблицата.Грешката се трие като махнеш клемата на акумулатора за една минута.После пак правиш проверка,ако лампата пак светне.
      Колонал,най вероятно не са ти сложили емулатор на бензиновите дюзи и оттам светенето на лампата.За да караш на газ,"майсторите" са прекъснали дюзите с реле(та),когато си на газ.На бензин веригата се възстановява(лампата загасва ли???).Емулатора всъщност е реле и съпротивление за всяка дюза,в обща кутиика,която лъже компа че дюзите си работят.Компа им мери съпротивлението и когато няма такова си мисли,че има изгоряла дюза или прекъснат кабел.Може да си монтираш допълнително емулатор във всеки един момент.Около 25-50 лв.струва,зависи какъв е.
      Прикачени файлове
      Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Първоначално публикуван от nikman Преглед на мнение
        На бензин веригата се възстановява(лампата загасва ли???)
        Не. Не загасва.

Коментар

Първоначално публикуван от jivkov1952 Преглед на мнение
          Познат твърди, че ако му намеря схема на дебитомера, ще излъже компютъра. Но аз съм сигурен, че електронна схема на дебитомер няма къде да се намери. Всъщност идеята е и при неработещ дебитомер чек-енжинът да не свети, та ако се появи друга грешка тогава да светне и аз да си я търся каква е. А така както си свети постоянно откъде да разбера, че се е появил друг проблем?
          Колега при бензинова кола
          с газова уредба ламбда сондата дава големи отклонения когато е на газ и това води до шашакне на компа / ако наямаш емулатор на
          ламбдата/. Аз имам Волво 740 , което на таблото си има отделна лампа за неизправна ламбда сонда и когато мина на газ до 1 минута
          тази лампа се включва. Най лесния вариант е постоянния плюс 12 Волта който захаранва паметта на компа да го прекараш през
          контактния ключ. По този начин винаги ти чисти грешката която се натрупва. При мен тази схема работи добре.
          Нищо чудно дебитомера да си ти е здрав , а лмпата да свети от друго.
          NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Моята газова уредба, независимо, че е 600 лв. има емулатор, всъщност за него ми взеха 50 лв., които са в тази цена. Колата си вървя към 2000 км. без проблем, докато не светна чек-енжина. Намерих буксата от компютъра, направих мостче и лампичката на чек енжина запремигва на три пъти с прекъсвания - ще рече код 33, а някой ми каза, че това значело проблем с дебитомера, а не ламбда сонда или нещо друго.
            Освен това, като изключа акумулатора и отново го включа, лампата светва веднага.
            Никман, имаш ли идея, от къде да се снабдя с таблица на кодовете за грешки?
            Ако се набутам с 250 лв. за дебитомер втора употреба, временно ще отстраня проблема до новото му появяване. От Миркат твърдят, че при моя двигател, съответно дебитомер това упражнение ще си го правя непрекъснато.
            Засега колата си работи равномерно и на ниски и на високи обороти и гони разход 10 л. газ на извънградско. Да оставя ли положението така?

Коментар

Моята газова уредба, независимо, че е 600 лв. има емулатор, всъщност за него ми взеха 50 лв., които са в тази цена. Колата си вървя към 2000 км. без проблем, докато не светна чек-енжина. Намерих буксата от компютъра, направих мостче и лампичката на чек енжина запремигва на три пъти с прекъсвания - ще рече код 33, а някой ми каза, че това значело проблем с дебитомера, а не ламбда сонда или нещо друго.
              Освен това, като изключа акумулатора и отново го включа, лампата светва веднага.
              Ако се набутам с 250 лв. за дебитомер втора употреба, временно ще отстраня проблема до новото му появяване. От Миркат твърдят, че при моя двигател, съответно дебитомер това упражнение ще си го правя непрекъснато.
              Засега колата си работи равномерно и на ниски и на високи обороти и гони разход 10 л. газ на извънградско. Да оставя ли положението така?

Коментар

Kолега,имам мерцедес който карам на газ вече 6г.с обикновена газова уредба.Не знам как е при Витарата но при мен лампата свети защото газта не преминава през ижекторите за бензина,както обясни колегата.На практика колата на газ не е инжекцион а на принципа на карбуратора,като газта се впръсква през бош клапата,с плочка.Съвета ми е КАРАЙ НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ,в мокро време може да ти мени малко оборотите на газ но всичко ще се нормализира.Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от jivkov1952 Преглед на мнение
                  Колега,кога ти светна чек-енжина?След като "гръмна" газовата ли?Емулатора е за дюзите,няма връзка с дебитомера.Да код 33 е проблем с дебитомера.Съжалявам за което.Като изчистиш грешката(чрез махане на акумулатора),веднага ли ти светва лампата или след 4-5 секунди?Таблицата е прилагам по-долу.Ти дебитомера свалял ли си го да видиш за нещо счупено или липсващо вътре?Колко струва нов в Миркат?А намери ли си втора употреба?Ако не промениш нещо по газовата уредба със сигурност ще гръмне пак и пак ще имаш проблем с газовата....за съжаление....На бензин как ти работи колата?Положението го остави такова ако не ти се дават пари или не мислиш да сменяш газовата(което пак е свързано с пари).
                  Прикачени файлове
                  Последно редактирано от nikman; 22-07-08, 23:56. Причина: прилагане на снимка
                  Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

От: Проблем с дебитомера на Витара

Привет колеги Да бутна малко темата от прахта и да попитам някой има ли идея дебитомер от друго сузи да става на Витара 1.6 16V ? С моята минахме през диагностика и волтажа който показваше дебитомера на празен ход беше около 2 волта,а и компа показа грешка в дебитомера

п.п Забравих да отбележа,че колата е с обикновенна газова
                    YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

To лошо няма, ама кажи с кой точно дебитомер си, че има поне 2 вида.
                      Чисто любопитство, на кое точно краче ги премерихте 2та волта?
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Дебитомера е с три крачета,а на кое точно мериха в сервиза не мога да ти кажа ... Аз само наблюдавах!
                        YAMAHA RAPTOR 700R

Коментар

здравеите колеги молиа за помощ имам сузуки витара 97-г кам краиа 97 кониа 16 винтила 1.6 бензин. колата по4на да прекасва ,зака4иха е на компиутар и техника ми откачи девитометара изчисти го и колата бе6е пална пушка,....за 3-дни и после пак прекасва .купих спреи за почистване на дебитометри колата се оправиа за ден два и пак така.прекасва и маи ,маи ми е проблема в дебитометара 130 800-58 b00 E5T53071 5Z05 това е модела отделно искам да сложа и газова оредба .дали да отида пак да ми закачат колата на компа да кажат сас сигорност дали е от дебитометара дали може на газ без дебитометар дали да тарсиа на старо дали ново какво да правиа........?

Коментар

Моля за съвет. При мен оборотите стандартно се задържат около 500об/мин при работа на празен ход и загрят двигател. От време на време падат до втората чертичка на оборотомера преди 0-та (виж снимката). Колата не гасне, но минават 5/10 сек докато възстанови 500об/мин. Колата не тресе, но усещам неравномерен ход на двигателя. Не мога да преценя дали е от ниските обороти.
                            Смехин горивния филтър, колата стана по-мощна, но този проблеми си остана. И аз ли имам проблем с дебитормера? Предполагам, че проблема се ограничава до дебитомер, свещи, дистрибуторна капачка, палци ?
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:photo.jpg
Прегледи:1
Размер:135.1 КБ
ID:5526173

Коментар

За да не пускам още една тема , тази така и така е започвана няколко пъти , дано автора няма нищо против да попитам и аз нещо. Витарата е 1,6 16 клапанова , 97 година с клима , и обикновенна газова , с която си дойде от Италия. След 5 години каране без проблем , сега се появи едно вдигане на оборотите на празен ход , и на газ и на бензин , някъде около 1600-2000об. От там се получава и малко по-висок разход , иначе върви без никакви проблеми. Светна и чек-енджина.Питането ми е относно дебитомера , който е с три пина на буксата , как мога да премеря дали в него е проблема , по-точно някой ако знае и го е замервал , да каже какви параметри е нормално да държи на празен ход и след това на по-високи. И разликата в дебитомерите само в броя на пиновете на буксата ли е , питам защото имам възможност да взема за проба един друг пак с такава букса?
                              Благодаря

Коментар

Каква грешка изкарва компа?
                                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X