Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самурай-меко казано ужасна возия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самурай-меко казано ужасна возия

На снимките не се виждат добре гумите, срува ми се че са бусови? Ако е така, това може де е причината за лошата возия.

Коментар

Първоначално публикуван от GTI1011 Преглед на мнение
      От Смолян съм, а тук Самураите се броят на пръстите на едната ръка.Погледнах ресорите и обиците им....отпред по 5 листа на ресор, а отзад по 8.Обиците на задните са почти вертикални, а на предните са леко наклонени навътре(точен ъгъл не мога да определя).
      Явно предишния собственик е сложил малко повече листове за по-сигурно. Приложил съм едно фото, на което се виждат предните ресори. Поставих от пред по един лист повече, положението на фотографията, заради лебедката. Возията след шпренгването на ресорите се подобри невероятно.
      Прикачени файлове
      LZ1AIV

Коментар

Возията на самурая за някой е ужасна за други е нормална!Ако си карал преди това някоя голяма кола самурая ще е каруца но за някой си е нормален джип на всяка неравност скача навсякаде е по нервен от другите за това е и самурай няма друга такава джипка.Спомням си във форума някаде пишеше "Случайни хора Уаз не карат" същото спорет мен важи и за самурая!
        https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Отпред ще махна по 1 лист, а отзад по 3, ще ги шпренгвам и ще се надявам резултата да е положителен. Ще ви послушам и най-вероятно ще сменя амортисиорите(само че не с оригинални, а с някакъв аналог на по-приемлива цена).Гумите са 205/70/15 BRIDGESTON. Довечера ще приложа снимки.Сега отивам да заварявам задния мост, защото протече като за световно от планките за ресорите, които са заварени за самия мост(около заварките са се получили 4 пукнатини-2 отпред и 2отзад).Мисля че това е станало от недобре затегнати скоби на ресорите защотото наистина бяха такива.Поздрави

Коментар

ето ти снимчици на SJ410 отпред и отзад. Гледам един колега ти е постнал от SJ413. Ние немаме щанга - само листов ресор.

Не че моя не друса, ама ти описваш нещо ужасно. Тургай балонни гуми - и те помагат малко
            Прикачени файлове

Коментар

а моя испанец е с един лист отпред ,и два отзад тоест 1+товарен..въпросът ми е мога ли да сложа повече листове,и тва как ще се отрази на возията..в смисъл, не ми пречи че е твърд,но ми се струва малко несигурно с толкова малко листчета??
              куче или вълк?
              в клетка ,или свободен?
              въпрос на личен избор.
              Вихрен Илиев
              0888249888
              blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
              Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от navar Преглед на мнение
                а моя испанец е с един лист отпред ,и два отзад тоест 1+товарен..въпросът ми е мога ли да сложа повече листове,и тва как ще се отрази на возията..в смисъл, не ми пречи че е твърд,но ми се струва малко несигурно с толкова малко листчета??
                Можеш да сложиш аз съм добавял при мен незнам защо возията стана по мека след добавяне на листовете.
                ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                тел.088четири 9едно9 4нула4
                -------------------------------------------------------

Коментар

ами в събота ще видя един майстор на ресори кво ш направи,само дано да съм свободен ,после ще пусна снимки
                  куче или вълк?
                  в клетка ,или свободен?
                  въпрос на личен избор.
                  Вихрен Илиев
                  0888249888
                  blood:[COLOR=red] [B]B[/B][/COLOR] Rh ([COLOR=red][B]-[/B][/COLOR])
                  Pajero 2 exeed[SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от GTI1011 Преглед на мнение
                    От Смолян съм, а тук Самураите се броят на пръстите на едната ръка.Погледнах ресорите и обиците им....отпред по 5 листа на ресор, а отзад по 8.Обиците на задните са почти вертикални, а на предните са леко наклонени навътре(точен ъгъл не мога да определя).

Самурай 84г. отпред е с 2 дълги и 1 къс лист, а отзад-3+1. Ако са много уморени и изправени при най-малката неравност ще опират на тампони и возията става ужасна. Шпренгвай и няколко месеца ще ти бъде по-добре. Успех!
                    Има два вида джипки: Suzuki Samurai....и други !
                    Стефан, 0888851800

Коментар

колеги...като шпренгвах отпред и сложих още 1 лист и смених амортисъори ако искате вярвайте но вози като лека кола....не подскача на легналите полицаи и е по-стабилен

Коментар

аа..да допълня...всичките ресъори са от УАЗ

Коментар

Първоначално публикуван от GDM Преглед на мнение
                          аа..да допълня...всичките ресъори са от УАЗ
                          Дай малко по-подробно.

Коментар

вземах пълен комплект ресъори от уазка(те са мъничко по-широки от на самурая) и ги занесох на ковача до търново да им направи ушите и да ги шпренгва и м/у другото добавих по още един лист...ресъорите ми излязоха 20лв от вторични и имам още листи които се разкарват из двора....за задните два ми взема 160лв(и оставаш колата при него) и купих два амортисъора Супра от евро 07 за 120 лв и отзад стана перфектно ....после направих същото нещо и отпред и возията значително се промени...все едно не е самурай.....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X