Обява

Свий
Няма добавени обяви.

един бъдещ проект

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• един бъдещ проект

Здравейте. От 2 години имам Самурай (Сантана), 91-ва 1.3
    След мнооого бира и Rock'N'Roll ми хрумна идеята да започна един проект (знайте, че не разбирам мн мн и ще ми трябва доста консултация ) Имам точно определена идея ,искам да направя ето това като изключим боята http://www.cardomain.com/ride/3006823
    та въпросите са ми :
    1.Колко ще ми струват горе-долу такива гуми или малко по-малки, но пак такива с як грайф (не искам да са кой знае каква марка защото няма да ходя на състезания и т.н., а го правя само за кеф и газария)?

2.Какво окачване ще ми трябва и какво още трябва да се направи за да се вдигне толкова или малка по-ниско?

3.Ще е нужно ли да сменя и двигателя, скоростната кутия или още нещо ?

Колеги, съвсем сериозно питам за приекта
    Бих могъл да вложа към 3 бона, колко пари горе-долу ще са ми нужни за проекта?
    Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 20:42.

До: един бъдещ проект

Първоначално публикуван от peterut Преглед на мнение
    здравейте ,от 2 години имам Самирай (сантана) ,91-ва 1.3
    След мнооого бира и Rock'N'Roll ми хрумна идеята да започна един проект (знайте ,че неразбирам мн мн и ще ми трябва доста консултация ) имам точно определена идея ,искам да направя ето това като изключим боята http://www.cardomain.com/ride/3006823
    та въпросите са ми :
    1.колко ще ми струват горе-долу такива гуми или малко по-малки ,но пак такива с як грайф (не искам да са кой знае каква марка защото няма да ходя на състезания и т.н. ,а го правя само за кеф и газария)

2.какво окачване ще ми трябва и какво още твябва да се направи за да се двигне толкова или малка по-ниско

3.ще е нужно ли да сменя и двигатиля ,скоростната кутия или още нещо

колеги ,съвсем сериозно питам за приекта
    бих могъл да вложа към 3 бона ,колко пари горе-долу ще са ми нужни за проекта?
    Колега като гледам машината на снимките е хубаво направена!
    1.Гумите на снимката мисля че са Супер суампар богър.Като в българия има същия обаче регенерат вариянт.Колегата Голди може да ти помогне с гумите.
    2.Окачването както виждаш пак си е на ресиори но са качени върху мостовете!Сигорно има и някакъв лифт на купето!А за артикулацията на мостовете сигорно ресиорите не са щатните!
    3.Както гледам мисля че мотора си е 1.3 оригинален!
    Даже на джипа е сложена и хидравлика!

Аз лично мисля че спрямо финансите толкова ще преправиш!
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Хубаво Самурайче
      Боди лифт няма, ресорите са от Вранглер YJ, масово ги слагат на Самурай. С оригиналните ресори пак става, самоче забрави за такива ходове и прибави в списъка нови кардани, или фланци за одължаване на твойте, прибави и амортисьори, нови люлки. Гумите са мнооого скъпи, но варианта, който колегата е предложил е добър от финансова гледна точка. Размера им, така като ги гледам, се върти около 31", но ширината ми изглежда като 12,50", а такива регенерати няма! Не забравяй и джантите, защото дори и да направиш всичко друго, тях не ги ли смениш, визията няма да ти хареса.

Общо взето става всичко, желанието е най-важното, но трябва и много много четене.

Успех!!!
      99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
      It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Колеги, не подвеждайте човека. Точно това на снимката, едва ли може да се направи с три хиляди лева.

Коментар

Само един амортисьор струва поне 500лв.
          4по 500 равно ......

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
            Само един амортисьор струва поне 500лв.
            4по 500 равно ......
            И само една такава гума е поне 800-900 лева. Дори и регенерат да вземе, няма да даде по-малко от 300-350 за парче. А джантите, като
            ги гледам струват майка си и баща си. Добави една 0 зад сумата която си приготвил и почвай.

Коментар

Да ,за джантите си прав, просто забравих да спомена и тях.
              Иначе идеята ми е максимално да се доближа до тази визия.
              С кое първо да започна? Аз си мисля за окачването, и пак ви казвам колеги, не искам да е много проходимо и така да го мятам с едната гума под ъгъл върху някоя кола ,а да се вдигне горе-долу колкото това и с някакви подобни гуми като грайфер и горе-долу размер.
              Можете ли да ми калкулирате горе-долу колко ще ми излезе, за да знам с какво се захващам? Нещата не искам да са много, много скъпи, а да са сигурни. Аз няма да го мъча много яко по баирите
              Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 20:38.

Коментар

Ако ти е само за гъзария,мятай ресьорите в/у мостовете,откачи предния кардан,за да не се счупи и си потърси джанти 15J8 с ЕТ-0 или близко до 0-лата,гуми 31х10,5х15-регенерат Кайман или Кобра и си горе/долЕ готов за пред кафето.Лошото е,че така рязко ще влошиш динамичните качества на джипчето,а проходимост просто няма да имаш.Най-вероятно ще имаш проблеми с изкачването и на...бордюр,след което ще дадеш повече пари за да го направиш отново,доста по-истински.Но поне ще знаеш какво искаш...
                0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Като ще се гони само визията не знам защо е необходимо да се прави със скъпи тунингови компоненти. Ама наистина не знам Още повече че бюджета е силно ограничен.
                  Един боди лифт с необходимата височина, задължително разширяване(сигурно само джанти с отрицателно ЕТ няма да са достатъчни => +фланци), желаните гуми, едни хубави джанти и може и да се вмести в 3000лв Току виж останали и за други гъзарийки

П.П: Соти, писали сме заедно, но все пак представяме различни идеи
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                    Като ще се гони само визията не знам защо е необходимо да се прави със скъпи тунингови компоненти. Ама наистина не знам Още повече че бюджета е силно ограничен.
                    Един боди лифт с необходимата височина, задължително разширяване(сигурно само джанти с отрицателно ЕТ няма да са достатъчни => +фланци), желаните гуми, едни хубави джанти и може и да се вмести в 3000лв Току виж останали и за други гъзарийки

П.П: Соти, писали сме заедно, но все пак представяме различни идеи
                    Стояне, много ми е интересно какъв ще е този боди лифт, за да стане като самурая на снимката. Ако е за 5 см, и грам няма да се доближи до този като визия. И гумите, като ги гледам са поне 38, че може и нагоре да са.

Коментар

Ееее, хехе, не ми се смейте много колеги. Начинаещ съм в офроуда
                      Иначе исках нещата да са горе-долу добри с идеята да съм сигуран, че няма да имам проблеми ,
                      но ясно, доста пари ще трябват за това.
                      Така че, ориентирайте ме за около 3 бона-3500 да речем какво може да се направи, за да изглежда добре и да е проходимо на прилично ниво.
                      Да се вдигне и да е с по-широки гуми с як грайф.
                      Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 20:46.

Коментар

Колега, това Самурайче е за продан. Питай колко струва, със сигурност ще ти легне по-тънко да го купиш отколкото да го правиш.
                        Поздрави
                        Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 20:48.

Коментар

Хаха, знам. В ebay го имаше преди време. Стар фен съм му!
                          Последно редактирано от kolonal-Васил Гергов; 08-07-08, 20:48.

Коментар

Гумите са 33", пише го в заглавието

Коментар

Първоначално публикуван от peterut Преглед на мнение
                              ееее хехе не ми се смейте много колеги ,начинаещ съм в офроуда
                              иначе исках нещата да са горе -долу добри с идеята да съм сигуран ,че няма да имам проблеми
                              но ,ясно ,доста пари ще трябват за това
                              така ,че ориенитраите ме за около 3 бона ,3500 да речем какво може да се направи за да изглежда добре и да е проходимо на прилично ниво
                              да се вдигне и да е с по-широки гуми с як грайф
                              Търси каскадьора, той е твоя човек !
                              Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X