Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тежи ли достатъчно едно сузуки за да премине през река

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: тежи ли достатъчно едно сузуки за да премине през река

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
    Е то и аз така, ама ако има вода в маслата, то това те касае повече После, отколкото в реката. Демек ако стане фал и удаснеш и се накиснеш доволно, ясно е, че ще ги смениш, но само за малко няма и да се сетят повечето хора, че е възможно да са пийнали водица повечето масълца/поне на дифовете, че дори и греста на сверите/. И почва да се кара километри и бързо дори с прецакани масла, а то така става белята, малко по-малко + това като истински джипер всеки е длъжен да си познава колицата. И да си я грижи добре
    Явно нещо не се разбираме.Най дългият ми престой във дълбока вода е около 4!!!! часа.Докато Миро дойде да ме измъкне.на сухо ми беше само задният диф.всичко друго под вода.Абе бех си почти с гъза нагоре.Не съм гасил двигатела през цялото това време.И Нямяше вода никъде.Явно клапаните си работят.
    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
    Селска фурна аспух нема. Пак същият.
    В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Аз първата година като взех джипа, докато видех локва и вече бях вътре.
      Не съм влизал на дълбоко и не съм плувал, но много бързо осъзнах че е голяма тъпотия да го троша за глупости. Ако се налага - да , ама ей така щото ми е скучно, някак си безсмислено ми се струва.
      И горе като казах лагери на главините, имах в предвид точно на главините, а не на шенкелите. Да, да точно тези капсулованите. Пълнят се гадините.
      Макар че положението не е толкова апокалиптично колкото изглежда, защото синтетичните масла не влизат в трайно съединение с водата и тя рано или късно излиза. Е ся ако има литър вода в дифа със сигурност няма да е рано. Въпроса е дали докато водата е вътре ще има достатъчно време за да нанесе поражения по циментацията.
      Така че слагайте синтетики, за да може после смело да има бълбук-бълбук.

Коментар

Предполагам, че не е 100% за всеки всякога, но колко е налягането под 1м вода и колко е максимално допустимото за семеринги и прочее уплатнения? А какво става ако всичко е загрято доволно и от горещо скочат в студената вода? Ако не е крайно наложително, пъхането във вода го избягвам. Дори и да няма вода в маслата, трябва да проверявам дали има или няма...

Коментар

Налягането е 1/10 от атмосферата,изключително сериознои ако пружината на семеринга реагира по-бавно от свиването на метала вследствие охлаждане ,то явно нещо е за смяна.
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Аз смятам че топенето не е желателно но всеки си преценява до къде може да стигне
            SUZUKI SAMURAI
            http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Първоначално публикуван от icofresh Преглед на мнение
              Аз смятам че топенето не е желателно но всеки си преценява до къде може да стигне
              Ти стигаш най дълбоко
              Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
              Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Вчера разкостих задният диф.лагери трябва да се сменят.Не е отварян около 5г.а може би и повече.През това време бая топене е видял.Няма и грам следа от вода.Маслото си е О.К.
                А Ицо е недостижим в топенето сигурно щото му важи капитанското.

Коментар

Я да споделя сношното си приключение,и то не в гората или реката ами на наи натоварения булевард "Славянски" под моста в Ст.Загора. Врьщам си се от вилата на Баните,кьдето само прероси и псувах лошия си кьсмет че не мога да се окалям,при навлизането в града разбрах че е имало порой,и си се пускам по "Славянски",гледам хорицата праят колони и обрьщат,кат доиде моят ред дадох гас с надменност,пред мен едно новичко Мицубиши Панчерево се беше престрашило и то,навлезнахме в наводненото платно,а отвсякьде имаше народ като от рали шампионат и много закьсали колици,нивото се покачи внезапно и по видимото потьване на колегата отпред взех да се притеснявам(че тамьн си смених маслата оня ден пак,и за отбелязване е че след предишния ми престои 3-4 часа в раздатката и в ск.кутия имаше по кило водица,сьщо и в мотора,но не и в дифовете)че поедно време имаше и овации ама бьрзо ми премина кефа като видях че става все по дьлбоко, малко под моста паджерото спря а витарата започваше да се пьлни интензивно с вода,лошо стана че по едно време задницата ми се отлепи( че е супер лека в момента,преди предстоящия тунинга карах на задно само на 1 скорост под 3 000 оборота не я пусках,не ме винете не сьм предполагал че може да ми се случи подобно нещо на две преки от вкьщи)и водата си ме понесе а аз вече не карах джипка за следващите 1-2 минути а плавателен сьд и задните ми гуми бяха витлата,както и да е бях атракция и не се предавах насочих "лодката" кьм един от бреговете да "захапя" малко там кьдето преди беше бордюр забих се в едни храсталаци и наех малко,после сьщата процедура на другия "бряг" а водата закриваше предния ми капак,издрапах и вярвам че добрия ми кьсмет ми помогна доста и колата си я бива,проверка на маслата показа че няма наличие на вода за 5-6 минутното боричкане с стихията,вьздушния ми филтьр беше подгизнал,бил сьм на косьм от удавяне пак
                  Прикачени файлове
                  LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                  Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Първоначално публикуван от icofresh Преглед на мнение
                    Ее ице не е така!Някой се мятат без да искат!А пък някой се давят без да искат!Имаме си шампиони!
                    V93 каза че трябва да познаваш брода.Е добре като не си ходил никога?Добре някой те води.Но винаги има такива който не минават точно кадето е и стават проблемите!
                    Незнам за водата дали влиза през всички семеринги но след преминаването на река Тополница в дифовете нямаше и капка вода като бяха подводата доста време.Нито имам отдушници в купети нито нищо.
                    За мен реките си остават най-голямия враг на джипа!
                    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

Коментар

Браво Bela ! Само не разбрах какво търси филтъра при шортичките ти , или и двете бяха еднакво мокри . А за плуване сузукитата плуват и то много добре .
                      0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

Първоначално публикуван от ivan popov Преглед на мнение
                        Браво Bela ! Само не разбрах какво търси филтъра при шортичките ти , или и двете бяха еднакво мокри . А за плуване сузукитата плуват и то много добре .
                        Точно,бяха си по мокри и от филтьра,само да добавя че маслата на раздатката и ск.кутия бяха заминали пак,само преди седмица ги бях сменил,имьм сьмнение че засмукаха от одушниците че не са достатьчно вдигнати явно или пьк аз газя по дьлбочко.
                        LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
                        Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X