Обява

Свий
Няма добавени обяви.

тежи ли достатъчно едно сузуки за да премине през река

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: тежи ли достатъчно едно сузуки за да премине през река

Колкото и да е тежка/голяма една машина, винаги си намира Реката. "Джипките" не са за плуване, Чавдар е прав - преминава се Само река с Твърдо и ПОЗНАТО Дъно, с обозрима дълбочина (всъщност всеки производител цитира "одбрената" дълбочина и при никой не е много над 70см.). Друго важно нещо (Чувал съм) е да се кара бавно за да не се вдига вълна, защото ако загасне и двигателя - си дотам. Имаше едно нашенско филмче с една УАЗ-ка която се въргаляше като играчка в реката, а от Ладогата филмчета с лопата да ги ринеш. Просто преминаването през река е за подготвени коли и Хора.
    Кинекс-а е абсолютно прав - след застояване в реката всички нагорещени части изстиват (дифове, раздатка, скоростна кутия...), налягането вътре рязко пада и засмукват (ако не са много добре изведени отдушниците на високо!!!) вода, т.е. след дори успешно подобно минаване проява на "добър вкус" е да смениш маслата в засегнатите агрегати (ако искаш де). За тоците даже няма смисъл да говорим...

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
      Чувал съм, че колегата Gustav 6x6 има какво да разкаже точно по въпроса на тази тема. За тежестта сиреч. Но не мога да разказвам от негово име.

За водата искам да споделя нещо, което вече споменах в друга тема. От това "нещо" още съм шашнат (може би и защото съм твърде неопитен във водния оф-роуд).

На Сузуки-сбирката в Стара Загора карах известно време в река. После, когато, за всеки случай (но не заради реката, а заради няколко удара по камъни в цялата разходка) отидох при Goldy за преглед на ходовата част, се оказа че има вода, примесена... в маслото в раздатката. Значи - смяна на маслото.

Май водата има много начини да ти изиграе номер. Кеф е да я газиш, но не е лошо да имаш едно-две-три наум.

Поздрави!
      на раздатката се слага удушник макар и клапанчето да е най отгоре за мен от маншона на самият лост е възможно да влезне
      ето един недостатък и едно предимство на новите джимнита които са с ел. превлкючване.
      смени и маслата на дифовете и виж лагерите на сверите ще се учудиш ако разгледаш едни снимки как изглеждаха мойте виж темта за окачането има доста цветни сникми.
      поздрави

Коментар

или с две дyми ако искаш да караш джип след водни препядствия е нужна подмяна на масла и гресиране
        и накрая се указва по добре да се върнеш и намериш друг път отколкото да правиш обсулжване след една мокра разходчица.
        поздрави

Коментар

Хм, доста интересно?!?Аз пък обичам да цопкам във вода със Самурая.Е не колкото Ицо водолаза/той е недостижим/но пък как така събрахте толкоз вода в агрегатите-не ми е ясно.Нещо не е наред явно.Отдушник изведен високо имам на ск.кутия и то е само защото е от БМВ и няма клапан а си е гола тръба.На дифовете и на раздатката са си оригинал,с клапанчетата демек.И от онези дни като ми отвориха предният диф си изтече масълце в което нямаше и грам идея за вода.А си бях боксувал в една кална локва поне 20-тина минути ден по-рано.Ама си беше дълбочка след като ми се понапълниха маратонките докато се мъчех да издрапам.А на Джимнито незнам как е раздатката но на Самурая да влезе вода през лоста е направо невъзможно ,просто маншона е така направен.Много стегнат.
          пс.И на сферите им няма нищо.То ако бяха толкова уязвими след всеки дъжд ще трябва и ремонт.Просто те и при каране в такъв не са защитени .
          Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
          Селска фурна аспух нема. Пак същият.
          В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

не е задължително от сверите от капачетата на лагерите на сверите ако не им е сложен силикон влиза така беше при мен
            след няколко месеца каране се получи защото един тукашен мастор е бързал да ми вземе парите.
            едната раздатка която имам с лост от вътрешниая край на маншона лоста беше целия с ръжда
            от това съдя че е вазможно де проникне.естествено че маншона уплътнява доста добре но раждата само от ватрешния край
            ме кара да се замислям.
            поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
              Семерингите спират маслото, но не и водата.
              Можеш да бъдеш сигурен че е имало вода и в лагерите на главините.
              Екипът на Goldy провери и дифовете и там маслото си беше OK. Главините не са се обаждали, но и аз не съм искал да им обърнат особено внимание. След находката в раздатката ( този лаф стана случайно) Влади даже приятелски ми се скара: "Като си газил във вода, казвай, важно е!"

Но за главините не знам, не съм почувствал особености, макар че от тогава имам 500-600 километра. Ще се поинтересувам.

Поздрави и благодарности!
              Искам България чиста!

Коментар

И само едно пояснение, което може би е съществено за разговора. След онази река имаше доста вода в купето. Изгребвахме и изтърсвахме килимчета доста след това.
                Искам България чиста!

Коментар

Да споделя и моят опит На Троян тази година направих едно голямо гмуркане и установих че Самурая може да плува. Подцених ситуациятаПри преминаване на един вир не прецених правилно дълбочината, пуснах бавно предницата във водата и помислих че съм стигнал най-дълбокото на вира, след което дадох газ да излезна . В следващия момент Самурая започна да плува и да се носи по течението.Двигателя загасна въпреки наличието на шнорхел и почна да се пълни с вода. От налягането на водата вратите не можеха да се отворят от което малко се панирах, но при моят рехав таван осъзнах че изходи много. Останах да чакам до къде ще стигне водата. На 20см от тавана гумите стъпиха на дъното,течението бавно започна да завърта джипа .Чак тогава започнах на усещам температурата на 1-во мартенската вода .Преживяването е неуписуемо.
                  снимки:
                  https://htftp.offroad-bulgaria.com/i.../IMG_2272.html
                  SUZUKI SAMURAI
                  http://htftp.domainbg.com/icofresh/a...m/new-logo.jpg

Коментар

Е и аз съм се давил но ти си просто недостижим.
                    пп.Стигал съм само да ми покрива водата предния капак.
                    Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Джипа имаше шнорхел и маркучи на диференциалите, който излизаха в купето.
                      След изваждането свалихме свещите, дистрибуторната капачка и въздушния филтър, завартях двигателя на празен ход, за да изкарам водата, която не беше никак малко. Източих вода от диференциалите, раздатката, скоростите и двигателя. Във всеки от агрегатите имаше около 1-2 литра вода. В изпарителя беше влезнала вода от двигателя и при опитите да запаля беше замръзнала. След разглобяването на изпарителя и махането на леда Самурая запали без проблем. Цялата манипулация ме забави с около 2-3 часа. Джипа го пребрах на собствен ход до Троян и установих, че маслото на двигателя не се е пресекло. Така карах и трите дни без проблеми. Това предполагам, че може да се случи само със Сузуки. Идеотоустойчив е Самурая
                      SUZUKI SAMURAI

Коментар

Добре де откъде влезе вода в двигателя?

Коментар

Водата си влиза през семерингите кадето не и е работата още с бухването в реката, от рязката смяна на температурите, а смяната на Всички масла е силно препоръчителна за 1м вода/изобщо до кадето е стигнала водата, до там и маслата са много вероятно пълни с вода.../. Това е така поне на теория, но и дори и да не е аз не бих рискувал. А вие!?

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Водата си влиза през семерингите кадето не и е работата още с бухването в реката, от рязката смяна на температурите, а смяната на Всички масла е силно препоръчителна за 1м вода/изобщо до кадето е стигнала водата, до там и маслата са много вероятно пълни с вода.../. Това е така поне на теория, но и дори и да не е аз не бих рискувал. А вие!?
                            Меткам си се смело и не ми пука.Ако исках друго нямаше да карам джип.

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
                              Меткам си се смело и не ми пука.Ако исках друго нямаше да карам джип.
                              SUZUKI SAMURAI

Коментар

Е то и аз така, ама ако има вода в маслата, то това те касае повече После, отколкото в реката. Демек ако стане фал и удаснеш и се накиснеш доволно, ясно е, че ще ги смениш, но само за малко няма и да се сетят повечето хора, че е възможно да са пийнали водица повечето масълца/поне на дифовете, че дори и греста на сверите/. И почва да се кара километри и бързо дори с прецакани масла, а то така става белята, малко по-малко + това като истински джипер всеки е длъжен да си познава колицата. И да си я грижи добре

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X