Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Раздатка на Самурай SJ410

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Раздатка на Самурай SJ410

Колеги вчера ходих при струга да правим втулката за лоста на раздатката само че майстора си остави ръцете,напра вия много хлабава и при връщане на гаста изключва, В понеделни ще направим друга и като я докараме, ще ви кача размерите.

Коментар

Днес правих нова втулка, на ниските е добре, но на високите пак изключва. Възможно ли е да е паднала сачмата на вилката или на осите , И аз не знам точно как е вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от marin lakov Преглед на мнение
        Днес правих нова втулка, на ниските е добре, но на високите пак изключва. Възможно ли е да е паднала сачмата на вилката или на осите , И аз не знам точно как е вътре.
        На осите има сачми но и пружинки.
        На двете оси са общи, където влиза пръта за превключване и ако не се лъжа по спомени сачмите са две или три.
        Отстрани има тапа на резба, но може само едната пружина и сачма да се провери и то доста трудно.
        дано да съм помогнал.!
        Оставалите само разглобяване на раздатката!
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        SJ 413

Коментар

На ниските като включвам се усеща превключването но на високите лоста свободно ходи напред /назад или ( не се усеща, щрак/ щрак ),та сега ще сменям тампон на ск- к и един на раздатката и ще я отворя да видя дали всичко си е на място.Благодаря за инфото.

Коментар

Колко масло се налива в раздатката? и имали пробка до къде трябва да бъде,налях 0,800мл.не знам да ли е достатъчно.

Коментар

Колко масло се налива в раздатката? и имали пробка до къде трябва да бъде,налях 0,800мл.не знам да ли е достатъчно.
              В ръководството е посочено точно това количество-0.8 литра(не мл.) -75W-80;75W-90;80W-90

Коментар

Благодаря колега,и за корекцията.

Коментар

Аз налях малко повече.Бях дигнал задния мост и наливах докато стигна ръба на контролно-наливната пробка.Пое около -0.9-0.95л.

Коментар

Аз не можах да намеря контролната пробка,и за това питах, а маслото което източих беше повече, но беше пресечено имаше вода в него, влязла от към лоста защото маншончето което предпазва беше излязло.

Коментар

Аз не можах да намеря контролната пробка,и за това питах.....
                      Прощавай колега,не съм разбрал.....
                      Лесно ще я откриеш....Дренажната пробка е разположена отдолу на РК,а контр.-нал. отстрани на РК,но не от страна на рамата,а към центъра на купето...

Успех!

Коментар

Аз имах същия проблем, самоче при мен се оказа, че не е от лоста а едното зъбно колело заедно с една втулка се бяха изместили и работната повърхност беше само на половината на зъбите. Всичко беше посиняло вътре и реших въпроса с друга р.к., която пък изключва на бавни, но засега така ще кара.

Коментар

Провери сачмата и пружините да ли са там, трябва да са две пружини и три съчми ,виж и втулката на лоста как е.

Коментар

Колеги, някой има ли идея откъде мога да си намеря маншон на лоста на раздатката? Този, който е под купето. Моя е спукан и цвърчи масло от него. Сервизите на сузуки нямат (самурай 1.3 1988-1990). И други сервизи също нямат
                            Някой ако знае размери да търся подобни също ще е от полза. Просто нямам къде да разглобя колата, за да извадя стария и да ходя датърся по него.
                            Благодаря предварително.
                            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                            Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
                            In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
                              ...Някой ако знае размери да търся подобни също ще е от полза. Просто нямам къде да разглобя колата, за да извадя стария и да ходя датърся по него.
                              Благодаря предварително.
                              Не ти трябва място за да разглобиш колата, вади се през купето за 3-4 мин. Спомням си, че ПРАВИХ такъв маншон, от маншон за полуоска на някакво соц. возило, ама ходих с оригиналния и мерих.
                              Обади се, и ще измислим нещо.
                              Suzuki SJ 410 Samurai, 0888 199 658 - МСС - Варна и близката околия.
                              http://www.cardomain.com/ride/2562837

Коментар

Благодаяр за напътствията. Свършиха чудесна работа. А маншона се оказа, че го имат по сервизите => е много стандартен.
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
                                Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
                                In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на Вчера.

Зареждам...
                                X