Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем след смяна на масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем след смяна на масло

Колеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !
    GL420, G500

До: Проблем след смяна на масло

На някои от по новите витари задния диф е LSD,и там се иска друго масло,ама ти не даваш никакви данни за твоята за твоята.А други са с автоматични скорости и разни такива работи.
    Румен Николов

0888 358 572

Коментар

Първоначално публикуван от valka Преглед на мнение
      Колеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !
      Ами отиди до някои маслар и попитаи дали си сипал правилното масло.Или до някои магазин кадето продават масла и виж какво му дават по каталог.Дано проблема да ти е в маслото защото иначе лошо.
      0896-85-69-86
      0876-38-17-17

Коментар

Гледам, за дифовете дават 80W/90.
        Другият момент е ако задният е LSD.

Коментар

Колицата е ръчка , 92 г, мисля няма ЛСД , масларите казаха 75-90 полусинтетика ама аз айде да е от по-скъпото - пълна и , ето проблем ...
          GL420, G500

Коментар

При мен се получи обратното. Като я купих Vitarata раздатката доста шумеше на висока скорост. Сложих MOTUL Motylgear 75W90 - полусинтетика и утихна значително. Та шума и при теб както го описваш най вероятно е от раздатката, тъй че рискувай и го смени с друго масло REPSOL Traction Integral 75W90 или гореспоменатия MOTUL
            P.S.
            В упътването на моята препоръчват цялята трансмисия с висококачествено синтетично масло 75W90.
            NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Колега аз моята също като е взех и смених маслата,в "аутодата" пи6е както е писал колегата по-горе в скоростите и раздатката 75w90,в диференциалите 80w90.В каталозите за масла пише навсякаде 75w90.Аз сложих както пише в "Аутодата"-различни.Дано да не е проблем.Промяна в звука не чух.Моята също има някакво "виене",което може и от лагер да е,може от гуми,лагер на кардана....знам ли...Но след смяната на маслото никаква разлика...Витарата ми е дълга база,96 година 1,6-16V.
              Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year

Коментар

Колега питай там кадето са ти сменили маслото дали правилно са го наляли 1.5 литра в раздатката и1,7 литра в кутията ,да не са забравили да сипят в раздатката
                ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Мойта от нова си вие леко на 1 ва и 2 ра.В миркат сменяха масла и кво ли не и така си остана.

Коментар

Провери тук какво масло ти е нужно:
                    http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp

Коментар

Мисля да сменя всичко с 80W90
                      GL420, G500

Коментар

На раздактата и скоростната кутия трябва да е с индекс GL4 ,а на диференциялите GL5

Коментар

И не сменяй всичко наведнъж, едно по едно докато се оправи.

Коментар

Мисля да сменя всичко с 80W90
                            Аз в сряда ще сменям маслата на дифовете, скоростна кутия и раздатката.За целта си приготвих Мобил пълна синтетика 75W90.
                            Понеже имам един лек шум на 3-та и 5-та скорост мисля да сложа и една руска добавка за скоростни кутий, та да видя дали ще има подобрение.
                            Ако има някаква промянва в звуците ще ви информирам
                            Другото което ми прави впечатление е че на някой места дават на дифовете 80W90 а в каталога на мобил дават навсякъде 75W90 ,има ли значение тази малка разлика ?
                            DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
                              Аз в сряда ще сменям маслата на дифовете, скоростна кутия и раздатката.За целта си приготвих Мобил пълна синтетика 75W90.
                              Понеже имам един лек шум на 3-та и 5-та скорост мисля да сложа и една руска добавка за скоростни кутий, та да видя дали ще има подобрение.
                              Ако има някаква промянва в звуците ще ви информирам
                              Другото което ми прави впечатление е че на някой места дават на дифовете 80W90 а в каталога на мобил дават навсякъде 75W90 ,има ли значение тази малка разлика ?
                              В дифовете задължително 80W90 API GL 5. 75W90 е малко тъничко за дифове.
                              ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X