Колеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Проблем след смяна на масло
Свий
X
-
До: Проблем след смяна на масло
Първоначално публикуван от valka Преглед на мнениеКолеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !0896-85-69-86
0876-38-17-17
Коментар
-
Първоначално публикуван от valka Преглед на мнениеКолеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !
P.S.
В упътването на моята препоръчват цялята трансмисия с висококачествено синтетично масло 75W90.NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15
Коментар
-
Колега аз моята също като е взех и смених маслата,в "аутодата" пи6е както е писал колегата по-горе в скоростите и раздатката 75w90,в диференциалите 80w90.В каталозите за масла пише навсякаде 75w90.Аз сложих както пише в "Аутодата"-различни.Дано да не е проблем.Промяна в звука не чух.Моята също има някакво "виене",което може и от лагер да е,може от гуми,лагер на кардана....знам ли...Но след смяната на маслото никаква разлика...Витарата ми е дълга база,96 година 1,6-16V.Jeep Cherokee XJ 4000 Limited, 2001 year. Ducati Multistrada 1200, 2014 year
Коментар
-
Първоначално публикуван от valka Преглед на мнениеКолеги , смених маслото по цялата трансмисия на Витарата (ск.кутия,раздатка,дифове) , сложих ШЕЛ 75-90 пълна синтетика - едно от най-скъпите в сиви кутии и се започна едно ромолене отдолу което не мога да установя от къде идва точно , като е на 4х4 се усилва , моля за мнение какво да правя - присадка , смяна масло ??? БЛАГОДАРЯ ВИ !ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!
Коментар
-
Провери тук какво масло ти е нужно:
http://lubricantadvisor.valvolineeurope.com/Select.asp
Коментар
-
Първоначално публикуван от valka Преглед на мнениеМисля да сменя всичко с 80W90
Понеже имам един лек шум на 3-та и 5-та скорост мисля да сложа и една руска добавка за скоростни кутий, та да видя дали ще има подобрение.
Ако има някаква промянва в звуците ще ви информирам
Другото което ми прави впечатление е че на някой места дават на дифовете 80W90 а в каталога на мобил дават навсякъде 75W90 ,има ли значение тази малка разлика ?DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/
Коментар
-
Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнениеАз в сряда ще сменям маслата на дифовете, скоростна кутия и раздатката.За целта си приготвих Мобил пълна синтетика 75W90.
Понеже имам един лек шум на 3-та и 5-та скорост мисля да сложа и една руска добавка за скоростни кутий, та да видя дали ще има подобрение.
Ако има някаква промянва в звуците ще ви информирам
Другото което ми прави впечатление е че на някой места дават на дифовете 80W90 а в каталога на мобил дават навсякъде 75W90 ,има ли значение тази малка разлика ?ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар