Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеровод
    отговори
    До: VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
    Мисля че вискомуфата (може би вискомуфТа?) е по-добрия вариант за регулиране на температурата на мотора - поне е по-плавен и равномерен, така че ако може да се пораздвижи "спеченото" го предпочитам този вариант пред монтирането на ел.мотор.
    Със сигурност е по-добрият вариант, макар че и аз я изхвърлих ВискомуфТа е руският вариант на думата, а ако потърсиш с "вискомуфа" във форума ще намериш много изписано. Най-общо - не става за ремонт, силиконовият гел вътре нито можеш да го източиш докрай, нито можеш да дозираш нов, а изобщо дали може да се намери такъв - не знам.
    Аз я разглобих, винаги трябва да знам какво свири в гайдата...

Остави коментар:

• Edo
    отговори

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
    Аз разкарах перката с виско-муфа и сложих електрическа с датчик + копче за принудително включване. Сега определено ми държи по-височки температури, а и загрява по-бързо! Стария виско съединител беше леко поспекъл и държеше сравнително високи обороти на перката - до толкова, че в задръстване колата не можеше да загрее...
    Аз също съм убеден че спеклата вискомуфа е основната причина за по-ниската температура на мотора - особено през зимата. Мислех да я разглобя и евентуално да я почистя, ако е възможно, но болтовете които държат капака са мацнати с червена боя - предполагам означава "не пипай" и не посмях да ги отвия. Въпроса ми е ти разглоби ли я тази муфа след като си се отказал от нея и ако не си, би ли пробвал в името на науката, за да разбереме ние останалите какво толкова има вътре, та са боядисали така заплашително? Мисля че вискомуфата (може би вискомуфТа?) е по-добрия вариант за регулиране на температурата на мотора - поне е по-плавен и равномерен, така че ако може да се пораздвижи "спеченото" го предпочитам този вариант пред монтирането на ел.мотор.

Остави коментар:

• PACH - Иван Тодоров
    отговори

Бе от снимките нищо няма да се види, пък и при майстор го правих Перката до колкото разбрах е взета от Опел Омега или Астра. Има реленце, коете управлява самата перка. То от своя страна се управлява от термодатчик 87-82 градуса, който се намира заварен за пробка на тръбата излизаща от радиатора. Към релето има също така свързано ключе вътре на таблото - за принудително охлаждане + едно LED-че, което свети тогава, когато и перката работи. Доста добре охлажда.

На мен системата ми е ясна Искам само да ползвам информацията за перката

Остави коментар:

• afterburner
    отговори

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
    Вентилатора искам да видя
    Бе от снимките нищо няма да се види, пък и при майстор го правих Перката до колкото разбрах е взета от Опел Омега или Астра. Има реленце, коете управлява самата перка. То от своя страна се управлява от термодатчик 87-82 градуса, който се намира заварен за пробка на тръбата излизаща от радиатора. Към релето има също така свързано ключе вътре на таблото - за принудително охлаждане + едно LED-че, което свети тогава, когато и перката работи. Доста добре охлажда.

Остави коментар:

• Злой
    отговори

Аха, разбирам идеята ти......Да ползваш готово решение, нали. Лошо няма, наистина.... Обаче, понеже говорим за някакви "гаражни" доводки, метода е елементарен, поне за мен...... Мериш от вътрешна страна размери на радиатора, и тръгваш по автоморги, примерно, като търсиш ел.вентилатор с дифузор, пак от вътрешна страна, къв ДВГ-то, който по размер същия/пълно щастие/, или леко +/-, спрямо твоя. И вся любовь. Успех.

Остави коментар:

• PACH - Иван Тодоров
    отговори

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Че какъв е проблем? Купуваш вентилатор, жици и ключа, и всеки жичкаджия ще ти го направи за 2-3 часа.......
    Вентилатора искам да видя

Остави коментар:

• Злой
    отговори

Че какъв е проблем? Купуваш вентилатор, жици и ключа, и всеки жичкаджия ще ти го направи за 2-3 часа.......

Остави коментар:

• PACH - Иван Тодоров
    отговори

Аз разкарах перката с виско-муфа и сложих електрическа с датчик + копче за принудително включване. Сега определено ми държи по-височки температури, а и загрява по-бързо! Стария виско съединител беше леко поспекъл и държеше сравнително високи обороти на перката - до толкова, че в задръстване колата не можеше да загрее...
    Качи малко снимки да видим как си го направил, дай инфо за перката ?

Остави коментар:

• afterburner
    отговори

Остави коментар:

• коки
    отговори

Здравейте, да споделя че и аз имам същия проблем - 1700 оборота държи и не падат! Мойта Витара е 1,6. А пък и не загрява
    Ако някой е открил къде се крие проблема с оборотите ще се радвам да разбера.

Остави коментар:

• Румен Николов-sineto
    отговори

Първоначално публикуван от bojo_su Преглед на мнение
    Здравеите, и аз имам Suzuki Vitara 1994g.
    Термометъра на таблото винаги стои в първата една трета на скалата,
    Това изглежда е хронично заболяване на витарите.Аз смених термостата два пъти и още два пъти датчика за температурата,а най накрая купих и нов радиатор НО ефект няма.Явно проблема е в самия прибор на таблото ,най вероятно с времето си е променил параметрите.Ако нямате проблем с разход или обороти не хвърляйте излишни пари.

Остави коментар:

• bojo_su
    отговори

Здравеите, и аз имам Suzuki Vitara 1994g.
    Термометъра на таблото винаги стои в първата една трета на скалата, обаче парното работи и температурата на двигателя е нормална. Средния разход на гориво го засякох и при OFFRoad дава към 15 л/100км, а смесено градско/извънгадско 9 л/100км. Смених термостата и ефекта е същия, съмнявам се че проблема ни е в датчика. Тръбите са топли и големият и малкият кръг на охлаждането работят, поне според мен

Остави коментар:

• kokoff
    отговори

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
    Като я запаля студена държи 1500 - 1700 оборота. След 5- 10 мин.
    се нормализират на 650.
    Това е напълно нормално, прави го датчик следящ температурата-на лято когато е горещо не става така като запалиш и оборотите са си нормални.Подобен датчик има и за климатика-като го включиш и оборотите се вдигат

Остави коментар:

• кайо
    отговори

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
    се нормализират на 650.
    мойта е моно и се даржи точно така като твойта , имисля че това е нормално

Остави коментар:

• pastora
    отговори

Първоначално публикуван от PACH Преглед на мнение
    На мен ми е интересно при цялото това загряване-незагряване как стои въпроса с оборотите ви ?
    се нормализират на 650.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X