Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• PACH - Иван Тодоров
    отговори
    До: VITARA ПРОБЛЕМ С ТЕРМОСТАТ ИЛИ НЕЩО ДРУГО

Първоначално публикуван от afterburner Преглед на мнение
    Моята е 8V, моноинжекция и мога да потвърдя, че докато загрее, дори на ниски обороти, смуче като смок гориво. Буквално стрелката след палене пада забележимо. Предполагам някой сензор е заминал. Или ламбда сондата, или TPS-а (сензора на дроселната клапа), защото виждам, че е бил отвинтван преди и леко преместен от някой баш-майстор.
    Ясно, при мен нещо не е наред с оборотите и за това питам

Остави коментар:

• Ivan_Botevgrad
    отговори

А възможно ли е да се е запушил някои от радиаторите ..
    Това никой не го предложи..

Остави коментар:

• afterburner
    отговори

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
    Колега , ако е моноинжекция съм чул че създават проблем с ниските обороти , но не от термостат или незагряване.
    Моята е 16 клапана и също стрелката седи в ляво почти на студено. Сменях термостат- същата работа. Радиатора особено през зимата на дълго почти не загрява , а парно си има и то яко. Тъй ,че оправяйте малките обороти и разхода ще падне.
    Моята е 8V, моноинжекция и мога да потвърдя, че докато загрее, дори на ниски обороти, смуче като смок гориво. Буквално стрелката след палене пада забележимо. Предполагам някой сензор е заминал. Или ламбда сондата, или TPS-а (сензора на дроселната клапа), защото виждам, че е бил отвинтван преди и леко преместен от някой баш-майстор.

Остави коментар:

• PACH - Иван Тодоров
    отговори

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
    Колега , ако е моноинжекция съм чул че създават проблем с ниските обороти , но не от термостат или незагряване.
    Моята е 16 клапана и също стрелката седи в ляво почти на студено. Сменях термостат- същата работа. Радиатора особено през зимата на дълго почти не загрява , а парно си има и то яко. Тъй ,че оправяйте малките обороти и разхода ще падне.
    На мен ми е интересно при цялото това загряване-незагряване как стои въпроса с оборотите ви ?

Остави коментар:

• pastora
    отговори

Първоначално публикуван от finci75 Преглед на мнение
    И понеже е нормална тази температттура,работи като ,,БТР" над 2000 оборота и гори като ,,Газ66"

Остави коментар:

• ДиДжейДавел
    отговори

Първоначално публикуван от кайо Преглед на мнение
    казах ти има проблем с термостата

Колега прегледай си както каза Кайо термостата.Имай на предвид че се намират различни който отварят в различни градуси.
    Моя самурай работи главно на по-ниски градуси.Само като е бил в гората и е боксувано яко качва малко повече температура обаче пак в нормата!Възможно е и при теб да е същото но все пак погледни.

Остави коментар:

• кайо
    отговори

И понеже е нормална тази температттура,работи като ,,БТР" над 2000 оборота и гори като ,,Газ66"
    казах ти има проблем с термостата

Остави коментар:

• finci75
    отговори

Остави коментар:

• tytkata
    отговори

Не може да затопли,след 30 40 км. каране радиатора е е леко хладък /изобщо не е затоплил/ . Съмнихме се че е термостат, след смяната му същата история. Двигателя работи на около20 30 градуса,предполагам че тази температура не е достатъчна за нормална работа на мотора-ниска е.А ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ са му казали че това е нормално за VITARA
    зависи от витарата... попадал съм на такива японски автомобили... загрява толкова че все едно не работи термостата!!! щом си сменил термостата значи е възможно просто толкова да си загряваа...

Остави коментар:

• biboqn
    отговори

Не може да затопли,след 30 40 км. каране радиатора е е леко хладък /изобщо не е затоплил/ . Съмнихме се че е термостат, след смяната му същата история. Двигателя работи на около20 30 градуса,предполагам че тази температура не е достатъчна за нормална работа на мотора-ниска е.А ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ са му казали че това е нормално за VITARA
    Това,че радиатора е леко хладък не означава ,че и на двигателя температурата е същата.Радиатора става леко хладък чак след отваряне на термостата,иначе е студен.

Остави коментар:

• кайо
    отговори

Работи на големи обороти и разхода на гориво е голям 11-12л.Новия термостат който е сложен ми се вижда много евтин 10 лева и е възможно да е менте и да не работи. По вашите публикации разбирам че не енормално за VITARA да работи на такава ниска температура.Ще търсим друг термостат.Ако няма ефект ще търсим пак вашата помощ.
    със сигурност имаш проблем с термостата смени с друг и ще се оправи машината

Остави коментар:

• bokostz
    отговори

Първоначално публикуван от Savov Преглед на мнение
    На моята Витара стрелката стои силно в ляво, между две чертички. Отива в средата само когато е претоварена, на голям склон с 4Х4 бавни. Парното започва да топли бързо - ако това е критерий. Аз мисля, че това е нормално.

абсолютно вярно , ако въобще не мърда стрелката на уреда - търсете проблема в датчиците или в самия уред на таблото.

Остави коментар:

• Savov
    отговори

На моята Витара стрелката стои силно в ляво, между две чертички. Отива в средата само когато е претоварена, на голям склон с 4Х4 бавни. Парното започва да топли бързо - ако това е критерий. Аз мисля, че това е нормално.

Остави коментар:

• afterburner
    отговори

И моята Витара има такъв проблем. Много бавно загрява и никога не е стигала до сега до средата на скалата. Мислехме, че е от термостат. След смяна, пак същото. Дори когато не е в движение, дори без включено парно, пак пада температурата. Може част от проблема да се дължи на виското на перката, но дори да е така, колата пак много бавно загрява.

Имам чувството, че дори новият термостат отваря прекалено рано, защото двигателя би трябвало да стигне до приблизително 87-88 градуса, когато да почне да отваря термостата, а съдейки по стрелката изобщо не се доближава до тази температура...

Почвам да се съмнявам в показанията на датчика на таблото.

Остави коментар:

• finci75
    отговори

А перката на радиатора трябва ли да е в пълен покой,тя е с виско муфа и на студен двигател се върти ,не много силно но се върти.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X