Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Покупка на Джип

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Покупка на Джип

Здравейте колеги. Искам първо да уточня че пуснах подобна тема в jeep, защото искам да направя някакво сравнение. Колебая се между Гранд Витара и Джип Либърти. Колегите оттатък бяха много любезни и изчерпателни, ще съм много благодарен ако и тук получа някакви насоки за да избера.
    Значи живея в Родопите, сравнително далеч от цивилизацията, пътуванията ми са основно Триград - София, по асфалт, но понякога ми се налага да кръстосвам и местните чукари. Понякога ми се налага да карам по заснежен път, или да минавам през брод на реката. Сега ползвам един нисан хикс трейл и ми върши чудесна работа. Та въпросът ми за Гранд Витара е следният - каква е разликата между бензиновия и дизела. Кое от двете създава по-малко ядове. ВАжна подробност - съединителят на тези коли след 2006 демпферен лие? Има ли нещо конкретно, което да гледам при избора.

От: Покупка на Джип

Здравей Тони, писах ти и в другата тема.
    Имах Гранд Витара 2008, купих я нова от магазина. Версията беше 2.0 бензин 140кс с ръчна кутия.
    Карах я до 90000 км. За този пробег масла, филтри и съединител. Колата си я карах доста по пресечен терен, като имам доста в Родопите :-)
    Демферните пружини са на феродовия диск а не на маховика. Съединителите са им малко по-калпави. Имаш фул тайм 4х4, блокаж на междуосевият диференциал и понижаващи предавки.
    Колата като цяло е здрава и непретенциозна. Прост 2.0 двигател инжекцион.
    Какво да гледаш
    Виж дали Първа скорост влиза плавно. Ако влиза с усилие съединителя е за смяна. Нов комплект феродов, притискателен и лагер е 900 лева в Миркат ( това преди -6 години)
    Погледни задните гуми да не са се разчепили. Ако да ремонт по задния мост. Обикновено изкарват много преди да се разчекнат
    Често се износва топката на скоростния лост, при мен започна да и пада покритието към 70000км
    Задната врата също започва да хлопа но се регулира, има си механизъм.
    Клапаните на този двигател не са с хидравлични компенсатори а с пулове и се регулират по предписание на 30000км Аз лично съм правил реглаж един път за пробега, който съм изминал.
    Този двигател не търпи газифициране. Изгарят леглата на клапаните много бързо.
    2.0 Двигателя е слаб за това купе и не е много пъргав по магистралата, за сметка на това по черните пътища си върви доволно.
    Разхода, поне при мен беше около 10 средно.
    масло на 10000 в ДВГ и на 60000 в диференциали, скоростна кутия и раздатка.
    Слабо място са тампоните на предната стабилизираща щанга. За 10000 км се разскърцаха. Струват 15 лева оригинални но и след смяната пак изкарват малко.
    Като проходимост е добре. Завирал съм я на места, дето не е проектирана да влиза и си върви.
    Вътре е сравнително широко, стойката на седене е удобна. багажника не е много голям.
    Съвет, ако можеш вземи 2.4 двигателя. Доста по-добре е оразмерен за купето.
    За дизелите на Витара, нямам опит с тях но масово се пише че на моделите от тези години не са много сполучливи. Ако те интересува нещо друго питай.
    Говорим за този модел
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DPP_0125.JPG
Прегледи:1
Размер:177.0 КБ
ID:5779697
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_1972.JPG
Прегледи:1
Размер:663.7 КБ
ID:5779698
    Последно редактирано от redex; 26-01-18, 10:27.
    2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Тони, това е мястото за твоите теми.
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Благодаря за информацията. Между другото - точно на такава съм се нагледал, само че и искат много пари, и ще видим дали ще се спазарим. Даже и цвета е същия На колата е монтирана газова уредба, като собственикът твърди че има и мазачка за клапаните. Не знам това до каква степен решава проблема с изгарянето им. Другото което ме притеснява - вкарваш кола от чужбина, слагаш и газова (очевидно имаш намерение да си я караш) и изведнъж решаваш да я продадеш. Дали собственикът не е забелязал нещо фрапиращо. Смятам да огледам по-обстойно. Можеш ли да ми кажеш какво включва превключвателят на режимите когато е на положение N.

Коментар

Здравей Тони, позицията "N" е неутрална и се използва за теглене на автомобила.
          Качи се и покарай колата. Пак да кажа че не е много динамична, а с газова система сигурно ще е направо спъната. Това може да откаже някой с амбиция да гони х5ците по магистралата от колата и да я пусне за продажба. Друг вариант е да е взета за търговия а газовата обикновено прилича внимание.
          За системите за омазняване на клапаните имаше изписано доста и по-скоро са търговски трик, от колкото полезни.
          2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT

LZ3STO

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X