Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете,Сузуки Самурай тресе предницата при скорост около 70-80 км.час

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете,Сузуки Самурай тресе предницата при скорост около 70-80 км.час

Първоначално публикуван от vask0008723 Преглед на мнение
    Гумите ми са нормални 195/65/15 зимни Ласа,но съм с минусови джанти.Забелязал съм,че като сложих минусовите и тогава биенето осезателно се усили.Иначе аз смених амортисьорчето(демфера ) като на негово място сложих заден амортиьор от самурайче.Може ли да е от това,но е много стегнат няма никакви луфтове а и амортисьора работи много добре и в двете посоки.Благодаря Ви.
    А що ми се върти у главата, че демпфера работи "легнал", а амортисьора що годе "прав"....??
    В смисъл дали амортисьор в легнало положение ще върши същата работа като демпфер?
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

При мен основно от криви гуми / стари / ...не че и новите са * идеално кръгли * ... http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=199631
      На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

Ти остави , че може да не са ,,идеално кръгли,, ами гумите могад да бъдат криви /в страни/и от там да бият и люлеят. Обикновенно се получава при удар в бордюр с по голяма скорост и след време се отлепят или накъсват платовете и от там се почва едно замятане и люляне докато разглобиш буталата чак. Въпреки , че такъв точно дефект се открива при каране по гладък асфалт мн. бавно с 5 до 30 км/ч.
        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Заден амортисьор не може да работи като демфер!

Изпратено от моят StrongPhoneQ4 с помощта на Tapatalk
          Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
          New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Не може ако е едно действащ , да не забравяме , че има и двойно действащи , които биха свършили същата работа.
            Последно редактирано от traper2504; 28-11-17, 21:28.

Коментар

Далеч не всеки амортисьор може да работи и легнал.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                Не може ако е едно действаш , да не забравяме , че има и двойно действащи , които биха свършили същата работа.
                Пробвай!
                Toyota Land Cruiser RJ77 , Nissan Patrol TD42, Suzuki Samurai ,Yamaha WR 450F
                New hope garage о886/44-36-5о , о898/48-11-46

Коментар

Крива полуоска!? На "ГОЛФ",мой познат след ремонт на носачи и амортисьори, след смяна на гуми, лагери, карета(външно, вътрешно), след ремонт и после смяна на скоростна кутия откри (малко)крива полуоска...
                  ...Вегетарианците са прекрасни. Обичам да ям вегетарианци и като се замисля, съм ял само вегетарианци...
                  ...0888 766485...

Коментар

Предният мост на Гоуф и на Самурай леко се различават по конструкция

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Далеч не всеки амортисьор може да работи и легнал.
                      Далеч съм от мисълта , че ,, всеки,, , но някой могат и стават , непременно трябва да е двойнодействащ.

Коментар

Първоначално публикуван от traper2504 Преглед на мнение
                        Далеч съм от мисълта , че ,, всеки,, , но някой могат и стават , непременно трябва да е двойнодействащ.
                        Не стават.
                        Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                        Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                        В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Първоначално публикуван от vask0008723 Преглед на мнение
                          Здравейте,имам следния проблем.имам Сузуки Самурай 1.3,89 год.при вдигане на скорост от 70 до 80км.ч.имам чувството,че някое колело ще изхвърчи,предницата ми тресе зверски.Ходих на майстор огледаха я и казаха,че предницата е Бетон и няма нищо.След което ме пратиха на гумаджия с предтекст ,че имам не балансирана гума.Ходих и на гумаджия ,но и там излезе ,че гумите са си добре балансирани и ,че не би трябвало да ми бие предницата ,но уви от 70 до 80км.ч ще ми откъчи ръцете.Смених предния амортисьор на щангите защото имаше малък луфт,но проблема си продължава.Ще съм благодарен ако някой е имал същия проблем и ми даде съвет какво да правя.Благодаря Ви предварително.
                          Моя стария (1.0) има такъв проблем - тресе се целия при 60км/ч. Оказа се че е каре на един от карданите към раздатката. Драстично по-леко се проявява ако съм на 4Н. Ти пробвал ли си как е на 2Н и 4Н?

Коментар

4H с 60км/ч е мммм, неправилно. А при някои пътни условия и опасно.

Коментар

Аз ли бъркам... бавните не са ли 4L? Верно че съм "нов" ама ония постоянно зацепените как оцеляват да се чуди човек :-)

Коментар

Като "нов" те съветвам да разбереш разликата м/у "ония постоянно зацепените" и Самурай.
                                Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X